Behagligt väder

Jag är inte den enda, som tycker det varma vädret är påfrestande. Fröknarna på dagiset, där jag städar,  pratar en hel del om hur varmt det är att vara ute. Jag är väldigt tacksam att jag är städar, så att jag kan hålla mig inne. Idag var det dock skönare väder. Väntade mig som vanligt att bli trött efter bara några minuter, när jag gick hem. Överraskad blev jag, när det inte alls blev så. När jag kom hem var jag inte så trött och inte heller genomsvett. Jag fixade i ordning en liten fika och tog den gröna cykeln ner till havet. Efter att ha halkat runt bland hala stenar, försökt komma igenom tång och kanske undvikit att mosa en och annan krabba, lyckades jag tillslut kasta mig ut i det fria havet. Underbart! Det var så där lagom varmt. Jag skulle vilja beskriva det så här: Du väljer att duscha kallt, bara för att det är skönt. Det är inte så att varmvattnet har tagit slut och du då är tvungen att duscha i kallt vatten. Behaglig temperatur i vattnet. Jag var nere i havet i en timma. Vill inte riskera att bränna mig... Lyckades bränna axlarna lite smått, när vi var på fästningen i söndags. Dessutom har jag en väldigt  vacker solbränna sen den dagen. Det ser ut, som att jag haft håret i en hästsvans eller att jag haft en väska på ryggen, men så är inte fallet. Solen ville helt enkelt inte bränna mig där. Hoppas på att kunna göra någonting åt detta.

Ikväll ska jag och mamma grilla korv. Stark korv med... bröd? Sommarkvällarna är ljuvliga! Det är varmt, men inte jobbigt varmt. Just nu är det upp emot 40 grader ute på altanen! Ska man gå ut och sätta sig där? Nej! Det får bli senare ikväll i så fall.

Sommarkramar
Jasmine

Besök på Nya Älvsborgs Fästning

Mamma drog med sig mig, L och syrrans kompis på en liten utflykt till Nya Älvsborgs fästning. Vi åkte hemifrån vid halv elva. Väldigt tidigt för tjejerna, eftersom de sovit till elva de senaste dagarna. Hehe, men vi fick upp dem. Vi tog bilen in till stan, där vi parkerade och gick en bit längs kanalen.

 
Resan ut till Nya Älvsborgs Fästning tog 25 minuter med den turistbåten 'Evert Taube'.

Från Lilla Bommen tog vi båten 'Evert Taube' ut till fästningen. Turen tog 25 minuter, vilket var ganska lagom. Lite guidning, men inte mycket att nämna om den.
Väl framme vid den lilla ön mitt ute i Göta Älvs mynning, gick vi upp på Borggården. Om bara några minuter skulle en dramatiserad vandring börja. Vandringar med skådespel är något av det roligaste som finns! Man kommer in i berättelsen på ett helt annat sätt! Att sitta och läsa ur en lärobok är för många jobbigt och mycket påfrestande. Får man möjligheten att istället få historien berättad för sig, så ska man verkligen ta chansen.
Mamma visade mig en broschyr om andra evenemang. Ett av nöjena, som jag fastnade för, var att gå på en dramatiserad vandring och lösa en mordgåta. Mycket spännande!

Jag hade självklart med mig kameran, så här kommer lite bilder från dagens utflykt...


Nya Älvsborgs Fästning mitt i Göta Älvs utlopp.

 
På ön...


Dramatiserad vandring om fästningen.

 
Våra två guider var självaste drottningen och Överste löjtnant Lilje.

     

     
(Klicka på bilden, för att se den i större format.)

Efter en lång dag ute på äventyr är jag nu helt slut! Det är väldigt kul att göra utflykter, men det tar verkligen på krafterna. En varm dag och dessutom i gassande solsken ger ett trött huvud och en rejäl solbränna. Jag var duktig och smörjde in mig imorse, man jag ser ändå sträck efter mitt linne. Min bränna är lite konstig. Kan bero på att jag inte smörjde in solkrämen lika jämt på båda axlarna.... Hm... Vackert.


Kanske borde jag göra som katten och sova en stund...

Ha en fortsatt trevlig dag!
Kram
/Jasmine

Definitivt intagen

Men se vad som damp ner i brevlådan denna dag! Mitt intagningsbesked från Gymnasiet. Hm... Spännande? Ja, lite.
Jag kom in på Vittra! Jej!



Men.. Ärligt talat vet jag inte hur jag ska ta det. Eleven med sämst betyg har 200 poäng. Jag har 270. Hm... Det känns sådär. Kastar jag bort mina betyg? Borde jag välja ett gymnasium med bättre intagningspoäng? Hm... Tankarna går. Samtidigt är jag väldigt nöjd. Jag får ju inte glömma varför jag valde, som jag gjorde. Detta kommer bli bra, det är bara det att... Nu känns det så verkligt. I höst börjar jag på gymnasiet! Herregud! Det var ju inte länge sedan jag var liten, gick på lågstadiet och satt ute på rasterna och bytte bokmärken. Vilka minnen...
Bara för att det är låga intagningspoäng till min utbildning, betyder ju inte det att eleverna som sökt dit är dumma i huvudet.
Medelvärdet för alla som har kommit in är 226. Jag ligger långt över medel. Bra eller dåligt? För... Antingen hamnar jag i en klass, som passar mig. Tänk om det blir hel fel! Kanske är jag alldeles för... Får jag säga 'duktigt'? Att gå i en klass, där många ligger på nivåer under en själv, vad resulterar det till? Kommer det finnas fler elever än jag, som har höga betyg? Hur... kommer allt lösa sig?
Ja, det är mycket tankar nu, när man öppnat kuvertet. Det kom inte som en chock, jag var väl medveten om att jag skulle komma in. Nu får jag använda sommaren till att bearbeta det hela.
Tack för att ni läste detta röriga inlägg.


Njutningsbar Fredag

Ibland har man turen på sin sida. För min del är den dagen idag! :D
Jag är på strålande humör och njuter i fulla drag av denna fantastiska fredag. Dagen har varit riktigt bra, om man bortser från beskedet, om att Michael Jackson har gått bort. Det är väldigt sorgligt... Jag tror inte jag har fattat det. Att folk försvinner från livet, är något jag har väldigt svårt att förstå...
Men nu är det positiv energi, som sprudlar ur mig! Dagen på jobbet var inte så jobbigt. Fredagsfika och tårta från igår är aldrig fel. Vi slutade lite tidigare, vilket var väldigt skönt. Det var alldeles för varmt ute, men vinden hjälpte till, så att jag kom hem. Hela dagen hade jag gått och längtat efter att få lägga mig i badkaret och bara få vila ut. Mina fötter gör ständigt ont och kroppen är allmänt trött. Inget jag uppskattar precis. Men jag jobbar och då blir det så.
Satte mig vid datorn och skrev ett inlägg om att en av världens stjärnor lämnat oss... Sorgligt.


Den gamla klassikern Dx Ball.

Fastnade med Dx Ball. Farfar hade det på sin dator, när jag och min syster var yngre. Vi satt alltid inne hos honom och spelade. För något år sedan installerade jag spelet på vår dator. Tyvärr försvann det, när vår dator kraschade. Men nu finns det här igen och jag är lycklig! Men med allt positivt kommer något negativt (och tvärtom). Det blev inget skönt bad för min del. Det blev rakade ben (nyrakade ben är det bästa som finns!) och en snabb dusch, innan jag gick ner till Ica, för att möta upp L och hennes kompis. Mamma är borta ikväll, så här hemma blir det tacos till middag. Mums. Kanske på altanen - om jag får bestämma? (a) Det skulle ju vara helt underbart! Vi var som sagt på Ica. Där köpte vi tomater, paprika, sallad, gurka och godis. Den sammanlagda summan blev 34 kronor. Jag blev fundersam. Mitt godis kostade 23 spänn, det hade jag själv vägt på vågen. Jag kollade på kvittot... Gissa om jag blev glad! ... och förvånad! Kassörskan hade fått mitt godis att väga endast 14 kronor. Kan man har mer tur? Hehe. Så jag gick hem med en... lite billigare påse än väntat. ;P Tack.
Jag tänker inte fixa tacosen helt själv. Vi skall alla hjälpas åt; någon står vid köttfärsen och de andra två skär grönsaker, det låter väl bra? Även om det blåser, så skiner solen. Man kan alltid hoppas att det är skönt att sitta ute och äta.

Rickard ska bort i helgen. Kommer verkligen sakna honom.<3
Hoppas han överlever resan och att han kör försiktigt.
Det finns faktiskt personer, som älskar honom väligt mycket...

Kram på Er alla!

Michael Jackson har avlidit


Michael Jackson som ung och som vuxen... efter många operationer.

Den stora stjärnan Michael Jackson har avlidit. Under natten till idag klockan 21.21 svensk tid (lokal tid: 12.21), föll stjärnan ihop på grund av hjärtstillestånd. Hans husläkare gjorde hjärt- lungräddning. Även ambulanspersonalen gjorde det. På sjukhuset möttes M. Jackson av akutläkare. Försöken att få hans hjärta att fungera igen var många, men det misslyckades. Michael Jackson dödsförklarades klockan 14.26 lokal tid (klockan 23.26 svensk tid).
M. Jacksons advokat misstänker att dödorsaken är ett 'medicinskt missbruk'.

Idag är det många som sörjer denna legend. Ja, enligt mig är han faktiskt det; en legend! Jag är inget stort fan av honom, men jag sörjer ändå. På radion pratas det mycket om hans bortgång och på GP's hemsida kan man läsa mer om den tragiska händelsen.
Michael Jackson blev nästan 51 år gammal (1958-2009).

Kärlek och Stark vänskap

Hur kommer det sig, att personer antingen funkar bra ihop eller motsatsen; att de knappt klarar av varandra? Beror det helt på personkemi eller spelar andra faktorer in? Kan det möjligen vara så, att en relation beror på i vilken fas man befinner sig i? Jag tror det.


En utsträckt hand kan betyda mer än man tror...

Jag minns för ett och ett halvt år sedan... Jag hade ränt efter en kille i snart två år. Inte lämpligt alls! Försökt hade jag gjort, men inte lyckats glömma honom. Men så beslutade jag mig för sista gången, att jag skulle ge upp. Varför försöka få en kille, som inte är intresserad av en? Ja, jag tog steget och släppte honom. Det var tungt, jag var kär, men beslutet var taget. Som så många andra tjejer (och kanske killar också?) ville jag har en pojkvän. Men varför ville jag det? Var det för att känna mig tillräcklig, omtyckt och speciell? Jag vet inte exakt, men jag har mina aningar. När jag beslutade mig, för att glömma killen, beslutade jag mig också, för att sluta leta efter en lämplig pojkvän. 'Det kommer väl...', tänkte jag. Och det gjorde det. För ett och ett halvt år sedan fick jag kontakt med Rickard. För snart ett år sedan träffades vi för första gången. Jag och Rickard har varit ihop i över 10 månader!
Hur kommer det sig då, att jag och min pojkvän har hållit ihop så länge? Vår relation är inte bara som ett kärlekspar. Jag ser på vår relation också från den vänskapliga sidan. För mig är Rickard en underbart nära vän. Är personkemin mellan oss så pass bra eller beror vår starka relation på flera omständigheter? Kan det vara så, att Rickard kom in i mitt liv under rätt tidpunkt? Kan det vara så, att jag kände mig trygg hos honom, för att jag var ute efter en trygg famn?
Jag vet inte vad som spelat in och hur det kommer sig, att mitt förhållande till Rickard blivit så starkt. Det är en fråga... med många möjliga svar.

Hur ser du på saken?
Beror det bara på personkemi?
Finns det andra faktorer som spelar in? I så fall vilka?
Har du varit med om, att en person kom in i ditt liv under rätt omständigheter?
Berätta mer är gärna!

Kram
 Jasmine

Städerska - Dag 3

Jag börjar smått vänja mig vid jobbet. Igår, när jag gick och la mig, kände jag hur ryggen värkte en aning. Det tar på kroppen att städa...
På morgonen känns det väldigt segt att gå upp. Imorse låg jag kvar längre än vad jag egentligen borde. Det blev lite stressigt, men så är det ibland. När jag väl kommer till jobbet, är det inte så jobbigt. Helt ärligt är det väldigt kul. Ja, jag går runt med ett leende på läpparna. När jag är hemma och inte gör någonting, är det lätt att jag blir nerstämd. Tiden jag är på jobbet, är jag lycklig! Jag känner mig behövd. Det känns som att jag gör nytta. Jag förstår mamma, när hon var arbetslöst och påstod att hon kände sig utanför gemenskapen. Hon förklarade att det kändes som att man inte behövdes. Nu förstår jag vad hon menar. Man behöver inte vara högst chef, för att känna tillfredsställelse. Det räcker att man har ett arbete att gå till. Att arbeta ger en känsla av att man behövs, man känner gemenskap och man har något att se fram emot. Man längtar efter att få komma hem och på så sätt lär man sig att uppskatta små saker i livet. Ja, att komma ut i arbetslivet är väldigt intressant. Jag tänker en hel del, när jag går runt och skurar golv. Det är inte så svårt och kräver inte så mycket.


Toalettskyltar är bra att ha, när det kommer gäster på besök...

Jag tycker ändå bäst om att städa toaletterna. Nu undrar ni säkert om jag är helt knäpp... och det är jag kanske? (a) Vi har ju handskar på oss, så det är inte så äckligt. Man får ju inte skiten direkt på händerna. I vanliga fall är jag nog ganska 'fin av mig'. Jag gillar inte att ta i smutsiga saker, jag tvättar händerna en gång för mycket och smutsig disk är inget för mig. Redan som liten fick jag lära mig två saker av mamma; lägg papper på toalettsitsen, när du inte är hemma (Hon menade nog på offentliga toaletter, men jag gör det nästan överallt, förutom hemma.) och tvätta händerna, när du varit på stan. Ja, jag gör allt detta. Varför vet jag inte längre. Det har blivit en vana. Det skulle kännas ofräscht att inte göra det. Vad tycker ni om mina små... renlighets- principer? Överdriver jag? Gör du som jag? Eller gör du på annat sätt?

Idag är det varmt och jag är bara glad, att jag jobbat inomhus. Värme är jobbigt! Visst kan det vara behagligt, så att man kan gå i linne och kjol (utan leggings), men så som det är nu - 27 grader! Nej, tack till ett överhettat Sverige.
Jag ska sitta inne, för här är det svalt. Jag njuter av ett svalt rum.

Ha så skönt ute i solen!
Kram

Städerska - Dag 2

Andra dagen på jobbet. Jag märker mer och mer, hur tungt det är att städa. Man böjer sig ner, lutar sig över moppen och använder hela kroppen i stort sett hela tiden. Hm... Är detta jobbet värt 37 kronor i timmen? Nej. Men det är i alla fall ett jobb. Stadsdelen jag bor i, har ordnat så att ungdomar i min ålder kan jobba 2 veckor på sommarlovet och tjäna ihop pengar, som täcker de uteblivande studiebidraget. Jag får sammanlagt 2 200 kronor för min arbetsinsats. Det finns jobb, som är mer välbetalda, men jag får skylla mig själv. Eftersom jag inte är aktiv sökare efter sommarjobb, får jag ta det som dyker upp. När mamma kom hem med möjligheten, skickade jag in en blankett, som visade mitt intresse. Trots att det är dåligt betalt, är jag glad att jag har ett jobb.

Städa är fysiskt påfrestande. Mitt psyke njuter däremot en aning. Man går runt, städar och tänker på allt möjligt. Det är skön avkoppling. Hade man kunnat städa sittandes, hade det varit rena drömjobbet!
Efter två arbetsdagar ser jag på städjobbet så här:
Visst kan jag tänka mig att jobba extra som städare, men jag har hellre ett annat jobb på heltid.

Snart ska man arbeta på riktigt...

Städerska - Dag 1

Många har fördomar om jobbet som städare. Varför? Ja, den stora frågan är varför? Vad är det för fel med att arbete som städare? Jag håller med min pappa när han säger: "Tänk hur det skulle se ut, om vi inte hade folk som städade." Trapphus, sjukhus och allmänna lokaler skulle ju se förfärliga ut!
Idag var första dagen på mitt sommarjobb.
Precis som jag trodde, var det väldigt skönt att gå runt och städa. Det var dock jobbigare, än vad jag hade trott. Man böjer sig ner, använder armarna och rör sig väldigt mycket i allmänhet. Sista timman på jobbet, var jag helt slut!
Jag är faktiskt nöjd med min arbetsplats. Min arbetskamrat är väldigt snäll och den övriga personalen är mer än trevlig. Att jag får gratis lunch är också ett plus i kanten. Det känns dock lite surt, när jag träffade Erik. Han har fått jobb på dagiset jag städar på. Att jag går runt och skurar golv, medan han leker med barnen känns... sådär. Hade hellre lekt med barn än att tvätta glasrutor fulla av deras handavtryck...
Det finns något positivt och negativt med allt...
Jag har väldigt bra arbetstider. Jobbar mellan klockan sju och halv två. Det betyder att jag har hela dagen på mig, att hitta på annat.

Idag åkte jag in till stan och träffade min älskade Alexandra. Det var längesen... Vi hade väldigt trevligt. Det blev en glass med tre kulor; jordgubb, apelsin&citron och romrussin. Mmm... Promenader i Göteborg är mer än underbart! Vi satte oss i det gröna gräset! Jag som har längtat så!


Äntligen fick jag sitta på Göteborgs gröna gräs!

 
Ett litet mästerverk... (a)                    Göteborg? Nej, en skräphög.

Efter en arbetsdag och en dag på stan, är jag nu väldigt trött.
Jag är också väldigt glad. Att träffa vänner igen gör mig lycklig.
Dessutom har jag nu köpt ett fritidskort. Många fördelar: 1. Åker gratis inom Västra Götaland under 90 dagars tid. 2. Resorna upp till Rickard blir under denna period billigare, eftersom jag endast behöver betala resa från Töreboda. Mycket bra!

Dags att sova? Snart. Jag har mycket att göra! Bilderna är inte uppladdade på Bilddagboken. Tyvärr. Hoppas på att jag hinner göra det imon.

Sov gott.
Kram

Första veckan av sommarlovet

När man andas ut, inser man hur mycket som finns omkring en.
Första veckan av sommarlovet
gick väldigt snabbt. Jag har varit uppe hos Rickard i över en vecka! Underbart och mycket mysigt. Jag känner mig så omtyckt. Rickard får mig att inse, att jag är speciell. Vi är alla speciella på vår egna små sätt.
Tack Rickard
, för att jag fick komma och bo hos dig. Det var verkligen trevligt. Tacka familjen.
Jag kom hem igår, efter en tid fylld av äventyr!
Midsommar firade jag med Rickard, Sebbe, Linus, Hanna och Håkan. Mycket mysigt! God mat, trevligt sällskap och tårar till en film. Kunde det bli bättre? Dessutom var det en typisk svensk sommar; regn. xD (Vad annars?) Jag njöt verkligen av denna svenska tradition. Jag blir så glad! Alla är så otroligt somriga i sina sätt att bete sig, eller vad tycker ni? Jag hade min röda klänning med vita prickar på. Rickard tycker jag var väldigt söt i den. Hihi, tack hjärtat. :)
I lördags var jag, Linus och Min Pojkvän ute med kameran. Vi var ute en ganska lång stund. Skönt att Linus drog med oss ut, annars hade vi väl suttit inne hela dagen. x)
Lite resultat...

 
 
(Fler bilder)

Veckan har i sin helhet varit väldigt lyckad. Det var trevligt att träffa alla igen. Ser redan fram emot nästa gång.
Söndagen var okej, trots att jag skulle åka hem. Att packa väskan var tungt och jag behövde tröst. Vi kom iväg till tåget, resan hem gick bra och jag blev hämtad på stationen. Tack mamma.

Härligt att vara tillbaka igen! :D
Jag har saknat bloggen min...


Vänner ersätts

Igår kom ett litet sammanbrott över mig. Jag fällde avslutningstårar. Alla tankar på att grundskolan är slut och på att något nytt väntar, blev för mycket den stunden. Tryggheten jag kände de fyra sista åren (och de första tre åren av skolan) finns inte längre. Den är bortblåst och kommer aldrig mer. Jag kommer helt säkert känna trygghet senare i livet, men just nu känns det som att jag svävar mellan en svajande ärld och trygghetens famn. Jag är helt ärligt talat rädd. Ja, jag är rädd för att inte veta var jag hör hemma. Det är så det känns; som att jag inte har något hem. Menar inte att jag är hemlös, så som man ofta ser på begreppet. Jag menar att... Det finns inget ställe att fly till, att gömma sig och få tröst i svåra tider. Man kan bara hoppas att jag får tillbaka tryggheten i höst, då jag börjar på gymnasiet. Men om inte? Jag vet hur det känns... Allting känns meningslöst. Samidigt är jag en person, som gillar spänning i livet. Annars är det ju inte kul att leva, eller hur?
Musik får mig att minnas... Under de fyra sista åren i skolan, hände det så mycket. Jag blev vuxen, lärde mig mycket mer än jag lärt mig under tidigare åren och vänner var inte längre lika lätta att få. På dagis var man vänner, när man lekt med varandra ute på skolgården. Ju äldre man blir, ju mer erfarenhet får man, vilket kan göra det svårare att vara sig själv. Man tänker på hur folk ser på en, hur de uppfattar ens personligheten. För vem vill bli dömd? Vem, vill bli stäplad, även om det är något positivt? Jag vill att alla ska ha sin egna uppfattning om mig. Och det ska vara en uppfattning, inte en bestämmelse. För alla kan jag förändras, eller hur? Ja.
Det mest sorgliga
med att gå vidare i livet, är att alla vänner man haft (och kanske fortfarande har) kommer längre bort. Man ses inte lika ofta och man minns sakta men säkert mindre och mindre... Minnena tillsammans med ens gamla vänner, blir färre och färre. De gamla ersätts. Ja, vänner ersätts...
Vissa låtar kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta...

Linking Park - What I've Done
Snow Patrol - Chasing Cars
Enrique Iglesias - Do You Know
Maskinen - Alla som inte dansar
The Fray - How to Save a Life
Plain White Ts - Hey There Delilah
Hellogoodbye - Here In Your Arms
Secondhand Serenade - Your Call

Nu vet ni.

Spel - theSims3



Vad förväntar du dig av theSims3? Är det nya spelet mycket mer storslaget, fantastiskt och unikt än vad den förra versionen av theSims är? Vill du bara svepas in i en ännu bättre värld av simmarnas tankar, handlingar och livshistorier? Då har du helt fel förväntningar - i alla fall enligt mig.

Jag hade förväntat mig mycket mer graciösa simmar. Att man kunde skapa dem på ett bättre sätt än i theSims2. Jag fick dock en liten besvikelse framför ögonen. Visst finns det mycket mer att ändra på och fler verktyg som gör det lättare att få mer variation i simmarna, när det gäller personlighet och färger på kläder och bostad, men resten då? Jag trodde man skulle kunna ändra ansiktsformerna ännu mer, att man skulle kunna göra allt mer magnifikt, men så är det tydligen inte. Ja, det var en stor besvikelse. Dessutom är det ganska krångligt i början, eftersom allt är väldigt nytt. Jag håller med en kompis, som säger att "- TheSims3 är som ett helt nytt spel." Ja, inte är det theSims, som jag minns det.

Efter lite klagomål, får man väl berätta lite om vad som är bra med spelet. Allt är ju inte dåligt och det finns många funktioner, som gör det nya spelet mycket roligare än de två första...
- Man kan gå runt i hela kvarteret.
Man kan se i vilken byggnad ens sim arbetar.
- Man styr hur simmen är på jobbet, om han eller hon ska arbete lugnt eller köra full fart!
- Funktionen att alla i kvarteret åldras, gör hela spelet mycket mer levande. När grannarna får barn, blir det mer spännande att spela. Du styr inte bara din egen sim, utan också ett kvarter med många hemligheter. (Min sim gifte sig med en annan sims, som redan hade ett barn med sitt ex... och det visste ju inte jag!) Kul är det!
- Trivs du inte med husets färger? Ändra om alltihop! Matcha gardinerna med ditt senaste inköp.

Ja, det finns många nya funktioner - på både gott och ont.
Gillar du theSims2 (eller första versionen av theSims) tycker jag absolut att du ska prova theSims3. Ha dock inte för höga förväntningar på det nya spelet. Det är inte som theSims - det är ett helt nytt spel.

Lycka till i simmarnas värld!

Hos Rickard - Måndag

Rickard jobbar. Jag är hemma själv. Eller, jag är inte hemma i Göteborg, utan uppe hos honom. <3 Det är faktiskt lite mysigt. Jag känner mig redan som hemma. :)
Jag tycker inte att det är okej, att han är hemma, bara för att jag är här. Han måste sköta sitt jobb. Jag klarar mig alltid och är det något så ringer jag. :) Kan ju säga att jag inte lär bli uttråkad under veckan. Han har både theSims2 och theSims3. Jag ska spela sönder! xD Haha. Men tröttnar jag på det, så finns det alltid spel på internet eller i annat fall MarioKart på teven. Jag har det alltså väldigt bra. =)

Efter en lång kväll med skolans nior, var jag riktigt trött. Dagen efter, på fredagen, kunde jag dock inte sova så länge, men det gick ganska bra ändå. Efter att ha packat väskan med allt som skulle med hit, var jag helt slut. På kvällen, när jag tog bussen in till Centralen, höll jag på att somna. Lyckades dock håll mig vaken och somnade först, när jag suttit på tåget en stund. Otroligt skönt att sova. Jag gillar egentligen inte att ligga i sömnens värld. Enligt mig är det slöseri med tid. Samtidigt är det bra. Man är inte så trött, utan ganska pigg efter en natts (eller efeter en tågresas) sömn. Tåget skulle ankomma Stockholm C strax innan elva. Kom fram 20 minuter försent. Trött var jag och hem till Rickard kom jag. Underbart skönt.

Lördagen var väldigt mysig. Sebbe (Rickards bror) ville väldigt gärna komma hit. Enligt min pojkvän är han väldigt sällan här, så han tror att Sebbe kom hit bara för att jag är här. Jag blir lite smickrad måste jag erkänna. :$

Söndagen var det mest theSims3 som gällde. Jag tror jag börjar förstå hur spelet fungerar...


Hoppas ni får en trevlig vecka, så får vi se, när ni hör från mig nästa gång.

Kram


Respektlösa Bloggare

Ibland undrar jag hur folk tänker.
Det är lätt att bara skriva några ord, som inte är menat illa... men som blir till något negativt.
Det finns många bloggare som vill göra reklam för sina bloggar. Deras taktik är att gå in på en blogg och lämna en kommentar som "Haft en bra dag?", "Allt bra?", " Fin blogg du har." eller klassikern "Jag har en tävling, gå in på min blogg". Visst, jag förstår om man vill marknadsföra sin sida, men tänk innan är ni snälla. Detta är inte bara något jag varit med om, utan jag ser det också i andras bloggar...
Man skriver ett inlägg om hur dåligt man mår, hur hemsk dagen har varit eller att man är allmänt nere. Att man då får kommentaren "Haft en bra dag?" gör i alla fall mig väldigt ledsen. Det är ju ett bevis på att personen som kommenterat inte har läst inlägget, utan bara är ute efter fler läsare, Fy! Det är respektlöst. Marknadsföring inom rimliga gränser tack.

Så till alla bloggare, som vill göra reklam:
Tänk på vad ni skriver. Vissa inlägg bör man inte kommentera, om man inte läst dem innan. Ska du lämna en "reklam-kommentar", gör det i ett passande inlägg eller låt bli!
Kan ju säga att jag själv inte är ute efter reklam. Jag kommenterar inlägg som jag tycker är intressanta. På så sätt lämnar jag ju ett spår, men på ett - enligt mig - respekterat sätt.

Tack för ordet.

P.S Får jag en kommentar på min blogg, som inte har med något som helst att göra (som till exempel ovanstående förlag), tas den bort så fort jag ser den.

Niornas Fest

Då var det slut. Grundskolan är verkligen över nu. Festen igår blev ett riktigt bra avslut.
Vi möttes på bestämd plats och alla elever tog plats i tre stora bussar. Vi satt länge på bussen - en timma och fyrtio minuter! Sjukt länge. Alla var nog överens om att resan var alldeles för lång. När vi klev av bussen, hade vi hamnat í området kring Gekås - Ullared! Herregud. Far away. Lokalen var bra. Det fanns mycket utrymme i den stora salen och toaletterna var bra. Kapprummet blev som ett avskilt rum, där man kunde andas ut lite.

  
Kryddad kyckling                               Liten välkomstdrink

Middagen bestod av en liten buffé. Väldigt god måste jag säga. Efterrätten var en mäktig chokladkaka, som niorna gjort på Hemkunskap-lektionerna. Mums och smask.


Våra underbara lärare bjuder verkligen på sig själv.

Lärarnas uppträdande var riktigt kul. Alla klappade händerna och skrek. Vilken stämning! Alla elever fick dessutom lära sig dansen till Armeniens bidrag, den dansen som min klass lärde sig på klassens dag. Alla skrattade.
Ida hade fixat kvällens musik. Toppen! Jag var som vanligt ute på dansgolvet och shakade! Det är en så härlig känsla! Att bara röra sig till musik, utan att behöva tänka på hur man ser ut, var man är eller var folk tycker om en. Jag känner mig fri!
Jag höll mig mest till Paulina under dansens gång. Det är spännande att umgås med folk utanför skolan. Jag och Paulina pratade en hel del. Mina kompisar fick jag också en annan syn av. Tänk hur folk ändras i olika personers sällskap...

Festen slutade, när alla hade som roligast. Det blev ett bra minne och alla var på toppenhumör... tills de kom på den långa resan hem. xD Denna gång fanns det bara två bussar. Jag satt i en buss med tre klasser. Det var varmt. Alla var dessutom svettiga efter dansen, så... Ja, stämning tror jag det kallas.
Det var skönt att komma av den varma bussen. Kvällsluften smekte min grå hy. Jag grät inte - och har inte gjort det än. Jag var nog väldigt mentalt förberedd på vad som skulle ske, därför kom inte avskedet som en chock. Jag kramade inte alla lärarna... Ångrar det lite.
Men vi kommer ju ses igen, så varför deppa ihop totalt? Jag tror att om man bara vill hålla kontakten, då gör man det. En vänskap kan man inte mista på samma sätt som man mister sin mobiltelefon.

Så några sista ord till klass 9B...:
Jag kommer verkligen sakna er alla. Ni har påverkat och format mig till den personen jag är idag. Jag trivs med vem jag är - och det är tack vare er. Fortsätt njut, så som jag tror de flesta gjorde under åren på högstadiet.
Ni kommer för alltid ha en speciell plats i mitt hjärta...


Kram
/Jasmine

Skolavslutningen i nian

Efter nio lång år är jag nu längre inte tvungen att gå i skolan. Att sluta nian känns... sådär. Det är väldigt blandade känslor och jag kan inte säga exakt hur jag känner.
Avslutningen var riktigt fin. Enligt mig var den en av de finaste under min högstadietid. (Avslutningarna på lågstadiet slår allt!) Det blev dock inga tårar fällda, men de kommer säkert ikväll. Jag vet ju att jag kommer att träffa klassen på Niornas Fest, så varför gå runt och vara bedrövad nu? Så... Än så länge är jag mest glad.


Kommer verkligen sakna klass 9B.
Ni har betytt så mycket, även de personer, som jag knappt känner.
Man lär sig något av alla, även av främlingar...


Alla var i full fart med att njuta av the expensive coffe.
Nothing for me. No thanks.

Efter avslutningen följde jag med folk och fikade. Vi gick till EspressoHouse där jag tänkte köpa mig en Iste. Jag tycker egentligen att det är väldigt dyrt att fika, men just då var jag så himla sugen på något kallt. Otur som jag har var mitt lilla önskemål slut. Okej, då får det vara. Tog ett glad vatten istället. Gratis smakar bättre. ;)

Sen var det spårvagn till bussen. Haha, det var en man som badade i kanalen. När jag åkte förbi, hörde jag några passagerare i vagnen skratta. Jag kollade ut genom fönstret och såg en man endast iförd kalsonger. Haha.
På andra sidan bron hade någon tydligen tänt eld på ett magasin med massa båtar... Hm... Brandkåren var där och det rykte ordentligt. Jag borde kanske ta och leta upp annonsen..?

Jag kom tillslut hem. Otroligt skönt. Försökte få en bra bild på mig i klänningen, men lyckades inte alls. Förlåt, men att ta bilder på mig själv gör mig bara deprimerad. Jag blir sugen på choklad och sötsaker... men det fanns inga ägg hemma, så någon kladdkaka blev det inte.
Nu sitter jag här i myskläder. Vill inte riskera att min klänning blir smutsig. Den ska ju användas ett par gånger till. Inte bara ikväll, utan också då jag firar midsommar med Rickard och folket uppe i Stockholm. Saknar dem... och annat folk. Men men. Man ska inte sörja, när slutet inte har knackat på dörren än. ;)

Om mindre än två timmar måste jag vara klar. Mamma ska köra mig till den gemensamma samlingsplatsen, där alla nior ska åka buss till en hemlig ort. Spännande. Ingen elev vet var denna fest ska hållas. Det kommer bli en överraskning. Vi ska bli hämtade vid midnatt på samma ställe, som vi blev avlämnade på tidigare på kvällen.
Jag hoppas ett det blir en bra kväll. Det skulle vara ett fint minne att klistra in i kontoret jag har högst uppe på min kropp. (xD)

Hoppas ni alla får en bra kväll!
Hörs imon - lovar.

Kramis

Målade naglar

Jag hatar att stressa. Dock är det något jag gör allt för ofta...
Idag ville jag inte stressa. Den klassiska morgonen innan avslutningen, är alltid stressig för mig. Typiskt. Än så länge har jag målat naglarna och... Ja, det är det. Myskläderna är på, bara för att jag inte på något sätt ska förstöra klänningen. Min mage skriker efter mat, så jag antar att det är bäst att ge den lite frukost.
Mitt illamående har gått över idag. Vet inte vad det var som hände igår. Lite läskigt...

I natt drömde jag märkligt... Det var någon som sa till mig, att Vittra inte är som jag tror. Att det inte alls är så speciellt med case och friskolans uppbyggnad. Jag måste erkänna att jag blev lite rädd. Ska man ta det på allvar, eller var det bara min nervositet, som tog över mina drömmar?

Kylskåpet - here I come!
Trevlig torsdag!
Kram

En plats för allt och ingenting

Havet.
Vad är det som är så speciellt med havet?
Bara massa vatten, som sträcker sig lång väg?
Nej, havet är mer än så.
Det är en förbindelse mellan alla världens hörn.
På vattnet kan man resa.
Från vattnet får vi mat.
Utan havet, hade vi inte levt idag.

Den salta vätskan ingår i vattnets kretslopp.
Utan ena faktorn, kan inte resterande mekanik fungera.

Havet,
en plats för frihet...
en plats för hopp,
en plats för drömmar.
Någonstans i världen,
sitter en gestalt som jag själv.
Han sitter där och blickar
över den öppna platsen.
Hon ser drömmande ut
mot horisonten.
Vi längtar alla efter en plats,
där vi kan vara oss själv.

Havet är en plats
...för allt och ingenting.


Havet - något underbart! <3

Klassens dag - Ändrade planer

Plan ett: Ses i Azaleadalen klockan tio. Jag åker in med båten, som går halv nio. Stressade ihop ett inlägg imorse. Det blev nog inte så bra... För att slippa vänta, tar jag spårvagnen längre än jag behöver och tar sedan vägen genom Slottskogen. Det regnar lite grann, men inte så mycket. Kommer till bestämd plats och upptäcker att det bara är några få klasskamrater där. Regnet öser ner!!!
Plan två: Vår lärare berättar att vi ska ses hemma hos vår andra lärare klockan tolv. Jag är blöt (trots att jag går under ett paraply, som pappa tvingade med mig) och irriterad. Som tur är, finns Oscar vid min sida. Jag får följa med honom hem. Där tar han väl hand om mig. Jag får bytt kläder (Som tur var hade jag med mig extra ombyte. Inte för att det regnade, utan för att jag ska ha med mig lite saker till Rickard.) och lånat ett par strumpor av min käre vän. Han bjuder mig på varm O'boy. Tack så mycket för det.
Plan tre: Skolan klockan tolv.
Jag och Oscar gör oss klara, för att gå till skolan. Min munkjacka är blöt. Oscar insisterar på att jag ska låna en tröja av honom. En snygg munkjacka - man tackar. Dessutom får jag den av Oscar. Ja, jag får den! Han vill inte ha den, så... Tack!
Väl i skolan är det väldigt mysigt. Korv med bröd får vi. Haha, det var ju tänkt att vi skulle grillat, men på grund av det kraftiga regnet, blev det ju inställt. Två sorters tårta till efterrätt. Mina lärare är så gulliga. >.< Kan ju säga att jag älskar dem! En av mina lärare är Step-ledare, så helt utan förvarning lär han oss dansen till ESC- bidraget från Armenien... "Everybody move your body...". Tack! Alla skrattade, för att det var så kul. Inte bara det. Han är så underbar. I åttan sjöng han en sång för oss, vilket han även gjorde idag. Jag tycker så mycket om honom! <3
Efter allt roligt kom det jag fruktat. Min älskade Alexandra kan inte vara med på avslutningen imon. Hon ska åka utomlands. Kommer verkligen sakna henne. Hon stod och grät en stund... jag kände faktiskt inte för att gråta. Jag vet ju att vi kommer ses igen. :D <3
Vi gick från skolan med ledsna miner. Vi tyckte nog alla att det var hemskt att ta farväl, så det blev ett sista besök hos Oscar. Jag, Alle, Josepg och Oscar såg Twilight. Helt okej folm. Det känns dock, som att man förstör den fina berättelsen, om man ser de kommande filmerna. Hm... Får tänka på saken. Efter filmen åkte vi in till stan. Alle behövde växla pengar inför resan, vilket inte gick så bra. Något var fel på hennes kort, så hon fick inte ut några pengar. Typiskt. Hoppas det löste sig för henne... Kommer sakna dig älskling! <3333
Jag tog bussen hem några minuter innan sju. Då trodde jag att jag skulle dö av hunger! Paj i mikron. Mums. Hjälpte L med läxan. Att man har högsta betyg i Svenska, betyder inte att man är bäst. Jag vet en brist jag har: att skriva recensioner. Det är jobbigtt och jag lyckas aldrig. Hm... Jag gjorde i alla fall ett försök. Det gick ganska bra. Mallen min lillasyster fått, var inte alls lika svår, som den jag fått under mina år.

Kan säga lite kortfattat att jag mår illa nu. Varför vet jag inte. Kanske för att det är sista dagen imon och att jag är nervös. Eller.... så är jag gravid, som en kompis föreslog. xD Haha, herregud. det hade varit något. Den lilla nyheten till min klass: "Hejdå, ha det bra. Nu ska jag ta hand om ett barn." Nej tack. Inte i dagsläget. Jag är inte redo för det än. Men skulle olyckan inträffa... då får jag ta ett belut då.
Jag är trött. Borde gå och lägga mig nu, men nej. Först ska jag duscha, måla naglarna och försöka... varva ner. Jag är hyper... och illamående. Kanon.

Ska man försöka se det positiva denna dag... 
Jag fick några bra bilder på promenaden imorse:


Fler bilder finns i min Bilddagbok.

Sov gott!

Kudden med på Bio

Lite snabbt bestämde vi att ett bio-besök skulle passa fint. Alla ville se en skräckis, men jag var skeptisk. Jag är så himla rädd av mig och även expert på att skrämma upp mig själv. Skräck är alltså ingen bra genre, när det gäller bio-film. Men jag följde med ändå. De ville ha med mig, så... Ja, jag kände mig omtyckt. Jag och Alle åkte till ett torg. Där besökte vi biblioteket, för att reservera biljetter till föreställningen. Efter det gick vi in i en blomsterbutik, där Alle skulle köpa present till vår lärare. Hon kan nämligen inte vara med på avslutningen, eftersom hon ska åka bort imon. En av våra lärare har hjälpt henne (också mig) väldigt mycket under åren på högstadiet. Hon ville därför köpa en egen present till honom. Vi hittade en snygg kruka med blandat innehåll och åkte hem och lämnade den hemma hos henne. Sen var det bara att sticka igen. Spårvagnen stod redan på hållplatsen, så vi sprang och hann med den. Väl på väg berättade Alle att huvudpersonen har en gasmask på sig. Jag blev nästan hysterisk. Att inte kunna se personens ansikte skärmmer mig, så jag blev väldigt skraj. Jag var på håret att vända på klacken och åka hem istället...
Utanför Bergakungen mötte vi upp William, Johan, Oscar och Joseph.
Vi hämtade ut biljetterna och gick sedan in på Netto tvärs över gatan. Varken jag eller Alle hade fått i oss någon typ av middag, så en liter yoghurt fick ersätta den. Killarna köpte godis och läsk. Inget för mig.
Sen satt vi där, inne i en mörk salong. 'My Bloody Valentine' började visas på filmduken och glasögonen åkte på. Inte bara det att filmen är inom kategorin skräck, den visas även i 3D. Så där satt jag skräckslagen med hjärtat i halsen. Tur att jag hade Josephs hand att hålla i. Tack för det. <3
En extra trygghet var min kudde, som jag bar runt på hela eftermiddagen. Det sista arbetet i slöjden är nu klart!


Jag ändrade mönstret. Det står nu 'Under Ytan' på den.
Dessutom broderade jag ett litet hjärta i ena hörnet. (a)


Igår kom jag hem sent. Klockan tio var jag hemma och då var det bara att hoppa direkt in i duschen, för att sedan gå och lägga sig. Jag hade dock svårt att somna, eftersom jag skrämde upp mig själv hela tiden. Lyckades tillslut somna, men vaknade vid ett igen. Typsikt. Somnade nog om, för jag vaknade en timma senare av att svetten rann. Herregud vilken natt! Det slutade med att jag fick sova med öppenn dörr, dels för att få in frisk luft och dels för att inte känna mig så ensam. Tydligen glömde jag släcka lampan...

Kram

Andas i skärgården

Ibland har man rent av otur. Vi slutade tidigare idag, men jag kom inte hem mycket tidigare för det. Var vid färjeläget tjugo minuter efter att båten gått. Beslutade mig för att ta en annan båt, som gick till andra sidan ön. Ställde ner min pappkassa med skolmaterial. Kassen välte och jag råkade i all hast rycka av handtaget. Det var alltså bara att bära kassen i famnen. Inget att bråka om. Blev irriterad på hur dum jag var. Satte mig ute på en bänk. Det blåste friskt och jag njöt av att se färjan ge vitt skum efter sig. Jag frös, men det gjorde inget. Känslan av att bli renad från allt ont kändes som en befrielse. Ibland behöver man andas, utan att folk ser på, utan att ha frågande blickar på en.
Jag kom av båten och gick över ön med den tunga kassen i famnen. När jag kom in genom dörren, var jag riktigt trött. Klackade sandaler är inte det bästa att gå i längre sträckor, när man har en del att bära.

Jag är fortfarande trött. Vill helst bara sova, men det får jag inte, för då kan jag inte somna ikväll. Måste ha min recension klar till imon... och jag har knappt börjat. Det kommer gå dåligt. Ja, jag är negativ, men låt mig vara det. Just nu händer det en del uppe i huvudkontoret. Omgivningen får helt enkelt ha överseende med det. Tack.

/Jasmine


Varför AvslutningsTårar?

Varför gråter många elever på skolavslutningarna? Tårarna, som rinner längs kinderna på en begravning, varför kommer de? Vad är det som får oss att gråta? Finns det en förklaring till den sorg och ledsamhet man känner? Jag har en liten tanke...

Inför avslutningen känns allting så konstigt. Jag vet helt säkert att jag kommer gråta sista tiden i skolan. Det är inte det att jag kommer lämna klasskamraterna, för vi kommer ju ses igen. Men... Det är just klassen i sig, som jag kommer sakna. När jag började i klassen, sökte jag efter trygghet - och fann den. Nu måste jag lämna min trygga värld och bege mig ut i världen på egna ben. Kanske finner jag åter trygghet, men om inte? Jag är rädd för det som väntar. Jag är rädd att mista allt jag har.
Redan nu har jag märkt att jag gått miste om mycket, men det är helt enkelt något jag måste acceptera. Man kan inte få allt, så det kanske är mer än rätt att jag inte får även detta. Jag måste låta någon annan få, lära mig att ge till en annan människa.
Jag är väldigt glad att jag fått det jag nu har - även om det inte är allt. Det gäller att gå vidare, trots att man inte känner sig lika trygg som förut.

Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
rår inte stjärnorna för.
Älskling jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.

(Av Ted och Kenneth Gärdestad)


Tryggheten är en plats, där man inte behöver vara rädd.

Klassresan till Gullholmen

Hemma igen. Det känns sådär...

Fredagen den 5 juni...
... åkte klass 9B till Gullholmen, för att där tillbringa sin sista klassresa. Jag fick en bra start på morgonen, men med en stressig timma. Jag var för ovanlighetens skull inte sen till bussen... som inte kom. Tydligen tyckte Västtrafik att det var lämpligt att ställa in kvart över nio-bussen denna fredag, så för min del resulterade det till att jag satt med en klump i magen fram till klockan tio, då jag äntligen kom fram till Centralen. Vad hade jag gjort, om jag missat bussen?
Resan upp till ön tog nästan tre timmar. 40 minuters väntan var väl inte det perfekta, men ändå rätt okej. Man kunde andas ut, slippa tänka så mycket. Jag tog fram kameran...


Bohusläns kust.

 
Att släppa taget...                                 Vi kommer alla glömma.

Vi tog färjan över till Gullholmen. Där var det riktigt fint. Det känns mer som ett sommarställe, än vad min ö känns som. Jag pratade med en bofast på ön och hon berättade att det bor 150 personer året om. Det är ganska hyfsat


Som ett vykort? (a)

 
Skärgårdsliv...

Jag, Alle, Oscar, Joseph, William och Johan bodde i samma stuga. När vi kom in började vi alla skrika och hoppa runt som galningar. Anledningen var egentligen ganska löjlig, men vi gjorde det ändå. Stugan hade allt! Ett fullt utrustat kök, bra badrum, platt-tv på väggen och sex bäddar. Först blev jag helt till mig, när jag märkte att det bara stod tre sängar på loftet. Som tur var hittade folk en extra säng under en av dem, medan jag fattade att det fanns en säng under den blåa soffan och att även soffan kunde användas som säng. Perfekt! Jag och Joseph sov där nere och de andra sov uppe på loftet. Det kändes inte så ensamt att sova där nere, eftersom hela huset var byggt som ett enda stort rum. Stugan var helt fantastisk; lagom stor, mysig, välutrustad, hemtrevlig och full med härliga människor.


Vi hade en jättemysig altan. (a)

 
Jättefin utsikt från uteplatsen!

Efter att den stora förtjusningen hade lagt sig, började vi alla bädda våra sängar och ställa in mat i kyl och frys. Lunch fick vi i oss. Även ett besök i öns matbutik skedde under dagen. Snart var det kväll och middagen väntade. Oscar och Johan lagade mat till de flesta. Vi bunkrade alla upp oss i soffan med varsin tallrik, för att se kvällens 'Talang'. De åt spagetti och köttbullar och jag åt medtagen lasange. Mumsigt. När teven stängdes av, började vi spela 'Trodde du ja'!' - ett ganska roligt sällskapsspel.
Natten blev sådär. Vi fick besök av några killar i klassen. Inte det trevligaste att ha människor klättrandes upp för balkongen, men... Killar! xD
Jag hade svårt att somna. Inte bara killarna höll mig vaken... Jag låg och hackade tänder, trots att jag hade pyjamasbyxor, t-shirt, täcke, två kuddar, strumpor och ett överkast omkring mig. Jag har aldrig varit särskilt frusen av mig, men den natten var hemskt kall.

Lördag:
Vi hade bestämt att man efter klockan sex på morgonen, fick väcka alla i huset om man ville. William hälsade dagen välkommen strax efter halv åtta. Alla skulle tydligen duscha på morgonen. Inte så kul för mig, som duschade sist. Som jag anade, fanns det en panna i varje stuga... Jag fick alltså en kall dusch, när jag som sista man inte hade något varmvatten kvar att förbruka. Hemsk upplevelse.
I vår stuga var alla väldigt lata. Vi satt inne och slappade hela dagen, bortsett från en promenad till affären. Jag, Oscar och Joseph var dock lite sociala på kvällen, då klassen skulle grilla. Enligt mig blev det ganska fail. Först tog det tid innan alla kom. Vi bestämde oss slutligen för att med hjälp av en engångsgrill (som fanns i vårt städskåp (Ingen annan som tänkte på att ta med?)) grilla korv. Det var tyvärr inte många som ville ha, eftersom många åt middag precis innan. Deras problem. Klockan åtta var det fotbollsmatch, vilket betydde att många bänkade upp sig vid teven. Jag och killarna från stugan satt och sjöng med några en stund. Jag försökte vara social med övriga klassen. Jag är inte kompis med alla, men ändå ville jag göra det till en 'klassresa'. Det var lite svårt...
Nio noll fem började en film på Tv4. Alla i vår stuga satt och kollade, men vi märkte efter ett tag att det inte var något att se. Istället satt vi och tjötade, lekte ordleken och mest... umgicks.

Söndag...
... idag. Avresan var tio över två. Det var just då, som himlen släppte ut sin vrede. Kan ju tala om att jag var blöt rakt igenom. Skönt att sätta sig i en varm bil och bara åkte hem. Oscars pappa var väldigt snäll och körde mig hela vägen hem. Tack för det.
Jag kom hem, packade upp väskan (tur att jag hade lagt alla kläder i plastpåsar, annars hade allt varit blött som havet), tog en varm dusch (jag var väldigt frusen) och la mig sedan i soffan med två mackor och en film. Mysigt och avkopplande.

 
Känsla av tomhet...

Det känns så... hemskt. Jag är inte sån som gråter på var enda avslutning, men jag känner redan nu... att det kommer bli jobbigt att lämna klassen. Tänker jag för mycket på det, kommer tårar rinna ner för mina kinder. Nej, behärska mig måste jag göra. Det liksom... Jag tror det kommer kännas som att en bit av mig själv saknas, rycks bort. Visst kan man hålla kontakten med folk, men det blir ändå inte samma sak. Dessutom är det folk som inte vill höra av mig mer, så... Ja, synd för mig, eller vad man nu säger. Även om folk inte vill veta av mig mer, kommer jag ändå sakna er alla.
Tack för den här tiden. Ni har lärt mig mycket. Nu skiljs våra vägar åt och vi beger oss ut på nya äventyr med erfarenheter vi tagit av varandra.

Tack för mig.

Planera - på gott och ont

Jag är i stort behov av kontroll.
Att packa inför en resa är för mig inte en kvälls arbete. Redan veckan innan börjar jag skriva packlista, förbereda allt, tänka igenom saker hundra gånger om... Ja, lite kontroll måste man ju ha, eller?
När jag pratar med mina killkompisar, förstår de knappt vad jag pratar om. De berättar att de bara slänger ner lite saker och hoppas på att det blir bra. Hm... Man kanske borde testa? Och det var precis vad jag gjorde (nästan). Vi hade i klassen fått en gemensam packlista. Inte så detaljerad kanske, men den kändes ändå säker. Den blev min mall för väskans innehåll. Det var väldigt skönt att bara packa, utan att bry sig så mycket. Jag tror (inte säker) att jag fått med mig allt... Nu är det bara den lilla röd-vit-rutiga kylväskan som ska packas med mat. Ett minikylskåp helt enkelt. Jag är nog den enda, som verkligen gjort så. Visst vore det smartare att köpa allt, när vi kommer fram. Det finns ju en mataffär, men det är dyrt där. Jag vet inte hur mycket dyrare, men jag kan tänka mig att det kostar ungefär så mycket, som det kostar i affären på ön där pappa bor... Inte precis något jag vill betala. Därför släpar jag hellre med mig all mat i en väska. Mitt val.

Hemkomsten blir någon gång på söndagens tidiga kväll. Vi får skjuts av föräldrar hem, så det tar inte lika lång tid, som att åka kollektivt. Bilarna ska avgå runt tre-tiden. Antar att jag är hemma innan fem, men man vet ju aldrig. Det beror ju också på var jag blir avsläppt. Ska jag ta bussen hem sista biten, då tar det ju längre tid...

Hoppas ni alla får en trevlig helg!
Hörs på söndag.
Kommer sakna bloggen...

Kram

Necessär


Necessären jag gjort i textilslöjden.

Här är då resultatet av min sista termin i textilslöjd. Jag är väldigt nöjd. Den blev nästan som jag ville ha den. Färgerna känns som ett bra val och den är väldigt personlig. Det blir den, som får vara mitt lilla badrum, när jag är ute på resande fot.

När himlen öppnar sig

Ska man kalla det tur eller otur?
Jag kommer precis utanför dörren och låser upp cykeln, när himlen öppnar sig och Guds änglar gråter floder. Vem är det som har förintat världen? Hur som helst. Jag har inget annat val, än att ta mig hem. Att cykla i regnet är helt underbart! Ringer Rickard (Ja, när jag cyklar.) och berättar det. Då är jag mitt i ett lyckorus! >.< När jag kommer hem, kan jag inte precis påstå att jag är torr. Byter snabbt kläder och sätter mig här. Det blir en snabbis, för ikväll måste jag packa.
Imon bär det av på klassresa till Gullholmen. Resan dit tar nästan tre timmar. Det är dock 40 minuters väntan, men så är det, när man reser kollektivt...
Vi ska bo fem stycken i varje stuga. Kök och badrum finns i varje litet hus. Det ska blir riktigt mysigt. Dessutom får alla mina närmaste vänner plats i samma stuga, om en av oss sover på golvet. Blir det jag, gör det inget. Jag är bara så glad att jag får vara tillsammans med dem jag tycker mest om.
Inför denna resa känns det dock lite vemodigt. Jag har gått med min klass sen sexan - alltså i fyra år. Varje år har vi åkt på klassresa. I sexan var vi på Skara Sommarland. Även då bodde vi i stugor. Jag minns att det var väldigt mysigt. Vi hade dock inget badrum i stugorna, så i år blir det mer klass på det hela.
Strax innan avslutningen i sjuan, gav vi oss ut på havet. Vi var under en helg ute med skolfartyget Kvartsita.


Skolfartyget Kvartsita.

 

Stora fartyg är väldigt vackra!
Dessutom trvis de bäst, där livets lycka finns; på havet...

Åttonde året i grundskolan åkte vi till Grundsund och bodde i en stor villa. Det var mysigt och mycket trevligt. Härligt att vara nära havet, som jag älskar! <3
Detta året blir det som sagt en resa till Gullholmen. En sista klassresa, sista helgen innan vi slutar sista året i grundskolan. Allting känns som slutet. Och sen? Vad händer sen efter gymnasiet? Man får ju nya kompisar och nya äventyr att upptäcka, men... Även om jag inte känner alla i klassen särskilt bra, så kommer jag ändå sakna gemenskapen. Jag har haft många diskussioner och yttrat mig om mycket, under de senaste fyra åren, men... Vi har ändå gått i samma klass. Jag kommer sakna 9B. Det var något speciellt med den klassen. Jag har aldrig trivts så bra, som jag har gjort med denna klass. Jag kände mig välkommen, jag blev accepterade. Det är ett stort tack till alla i 9B. Egentligen var det väl tänkt att detta inlägg skulle publiceras sista dagen, då jag slutar, men nu kom hela skiten nu. Det kändes som att det behövdes, annars går jag bara och tänker en massa under helgen. Jag tänker inte förstöra denna resan, så som jag gjort de tidigare åren.

Packa. Ja, det är vad jag ska göra nu. Det blir säkert sent ikväll och jag kommer vara trött imon. Men det gör inget. Jag är glad och positiv och löser det lilla problemet på något sätt. (a)
I'm happy!
Jag är lycklig!

Life is beautiful!
Kramar
/Jasmine


Brännande nässlor

 
Nässlor i trädgården = (se resultat).

Det är inte bara härligt med sommar. Brännässlor ä något som hör sommaren till - på gott och ont. Jag har hört att man kan göra soppa av nässlor... Men de bränns! Aj, aj, aj!
Idiot som jag är, gick jag rakt in i en kvist, när jag gick längs den stensatta gången. Det gjorde himla ont. Svidande, stickande och brännande känsla spred sig över hela benet. Det tog inte lång tid, innan hela mitt lår började täckas av uppbuktade små berg. Aj, det gjorde ont! Tog lite blött papper och duttade på det drabbade stället. Smärtan gick över, men jag är fortfarande röd och knottrig.

Ja, detta hör ju sommaren till.
Det dröjer nog inte länge, innan myggbetten irriterar den svenska befolkningen.

Kram på er!

Tandläkarbesök 13.50

Under no-lektionerna har vi den senaste tiden fått jobba med valfritt område. Man har fått välja ett arbetsområde, som man är intresserad av och vill fördjupa sig i. Minst två av klassens arbeten är om sex och samlevnad. Det är dock inte det jag fördjupar mig i. Mitt intresse hamnar inom biologin. Eftersom jag är en överstressad person, som knappt har någon tid till att andas (det är inte det att jag har mycket att göra - jag har bara svårt att... ta det lugnt), valde jag att arbeta om stress och panikångest. Det är ett väldigt intressant område. Jag är riktigt nöjd med mitt val. Först velade jag fram och tillbaka och kunde inte bestämma mig, men riktningen på mitt projekt växte sakta fram. Det kändes underbart skönt, att jag under dagen blev klar med mitt arbete. Nu är det bara att läsa på till redovisningen, som ska hållas på måndag.

Lite komiskt blev det allt... Jag behövde gå från skolan senast ett, för att hinna med bussen en kvart senare. Självklart kom jag iväg senare och fick stressa ner till hållplatsen. Väl där fick jag vänta i tio minuter, eftersom bussen var försenad. Jag blev självklart stressad, för jag visste ju inte om jag skulle hinna till tandläkaren i tid. Hade tur och hann ändå med min anknytningsbuss. Det blev dock ingen väntan, eftersom den tiden togs in, när jag stod och väntade på första bussen. Kom fram. Sa att jag kommit och fick sitta ner och vänta en stund. Läste en tidning. Inte för att jag gillar att läsa skvallertidningar, men jag var för lat och för stressad, för att snabbt lägga ner boken, när sköterskan kom och ropade in mig. Läste dock inget i tidningen, kollade bara på bilderna. Hann bläddra lite fram och tillbaka, innan mitt namn ropades upp av en sköterska i blå klädsel. Klockan var nog strax över tio i två. Undersökningen tog inte lång tid och jag gick därför genom väntrummet innan kvart över två.
Nu hade jag en halvtimma att fördriva. Jag gick bort till torget och in på Hemköp. Där köpte jag en Marabou Frukt & Mandel. Den är himla god! Det är precis vad man behöver efter ett besök hos tandläkaren, eller hur? xD

När jag kom hem, satte jag mig genast på altanen. Det blåser en del, så jag ansåg att det var för kallt att åka ner till havet. För en stund sen gick jag in. Parasollet höll på att välta och jag började frysa. Mycket skönare och varmare här inne. Soffan fungerar väldigt bra som mysplats.
Till middag blir det Pannkakor och Ärtsoppa. Underbart gott!

Ha en trevlig kväll!
/Jasmine


Lite njutning

Skrivet på vägen hem...

Hur många i världen är det egentligen som njuter av tillvaron? Jag kan ju inte vara den enda, som njuter av det lilla...

Här sitter man nu på altanen. Datorn har jag framför mig och i knäet ligger en tvåhundra- grammare Frukt & Mandel. Är det inte konstigt, vad det lilla kan göra?

Jag njuter i fulla drag. Att skapa ord genom att trycka ner tangenterna. Chokladen smakar så gott i munnen. Det är sommar. Solen har precis försvunnit bakom berget, men värmen finns kvar i luften. Som sällskap har jag en mås, som envist försöker dra på en daggmask ur gräsmattan.

Ibland är livet underbart. Lyckas man hitta de där små ögonblicken av njutning, då kan livet faktiskt vara värt att leva.


... som envist försöker dra på en daggmask ur gräsmattan.

Tack för ordet.


Obesvarad Kärlek


Bilden är tagen på klassresan, som gjordes med klass 7B. Tack för den.

Det är ett tag sen nu. Jag börjar smått glömma. Känslan finns konstigt nog kvar. Tiden har satt tydliga spår över hela min kropp. Det var en tid, då min själ styrdes av en annan. Jag lät det ske, för jag älskade honom.

Vi var båda mycket unga. Jag visste knappt vad kärlek var, ändå kände jag en känsla av harmoni.

Han var allt för mig. Jag levde för honom. Min högsta önskan var att det skulle bli vi två. Bara vi två i en värld utanför allt som existerar. I min fantasi fanns det inga gränser. Jag hade hopp och förväntningar. Jag var ledsen och lycklig samtidigt. Det kändes som att jag verkligen levde. Under denna period av mitt liv, kände jag alla mänskliga känslor och många utöver dem.

Han svek mig mycket, men tände åter hoppets låga inom mig. Jag fick tack vare honom en livsglädje, som jag tror många få har inom sig. Hoppet och önskan om att det kanske kunde bli vi, dog sakta bort och försvann in i det förflutna.

Känslan är kvar och kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Minnena tillsammans med honom, kommer att blekna bort med tiden, men känslan av lycka kommer återstå.


Vindar i Skärgården

En varm spårvagn är precis vad man önskar sig, när man ska hem från skola eller jobb. Alla i staden har tydligen bestämt sig, för att även idag göra ett besök i skärgården. Som bofast på öarna, vet man vad detta innebär; mycket folk på båten, svårt att komma fram på kajen, sommargäster som går över hela vägen och fullt nere vid badplatsen. Dessutom får man räkna med irritation... och det är inte alltid lätt att hantera, speciellt inte när det är varmt.

Värme och mycket folk är två faktorer, som gör mig galen! Det är jobbigt, varmt, trångt och... jobbigt. Jag har turen, som enkelt kan ta cykeln ner till havet - precis när jag vill, även på vintern. På sommaren är det inte bara jag, som åker ner till jordens stora hav. Det gäller att dela på platserna och visa respekt för varandra, något som de flest människor konstigt nog har väldigt svårt för. Som jag berättat i helgen, så är detta något jag stör mig på väldigt mycket. Man ska ju visa respekt, eller hur? Vill du säga emot mig? Skriva då en kommentar.

Åh, nu kommer en bra låt på radion! >.< Yey! Nu blir jag glader! Rix Fm har spelat bra låtar hela helgen. Det gillar jag. Då slipper man byta radiokanal stup i kvarten. (a) xD
Något annat, som gör mig glad, är att jag nu inte är lika varm. Det svalkade gott, när jag cyklade hem i bara linne upptill. Idiotiskt nog var jag otroligt dum imorse och satte på mig strumpbyxor under kjolen. Imon ska det defenetivt inte vara några leggings eller strumpbyxor under kjolen - det ska vara bara ben!


Havet - en vacker syn.

Vad är det då som lockar folket? Är det havet i sig, avkopplingen eller något annat? Det blåser ju mycket här ute. Är det vindstilla i stan, är det vindar i skärgården. Är det därför folk kommer hit? För att svalka sig? Jag som bofast har nog lite svårt att svara på det. Finns det någon som kan komma med lite anledningar? (a) Tack.

Ni har nu fått ett inlägg, jag har fått i mig lite svalkande vaniljyoghurt med Speciel K och nu är det dags för mig att göra som alla andra; ta mig ner till havet. Hoppas ni också har det bra i sommarens värme - även om det är varmt som tusan.

Varm Kram


RSS 2.0