Besök på Nya Älvsborgs Fästning

Mamma drog med sig mig, L och syrrans kompis på en liten utflykt till Nya Älvsborgs fästning. Vi åkte hemifrån vid halv elva. Väldigt tidigt för tjejerna, eftersom de sovit till elva de senaste dagarna. Hehe, men vi fick upp dem. Vi tog bilen in till stan, där vi parkerade och gick en bit längs kanalen.

 
Resan ut till Nya Älvsborgs Fästning tog 25 minuter med den turistbåten 'Evert Taube'.

Från Lilla Bommen tog vi båten 'Evert Taube' ut till fästningen. Turen tog 25 minuter, vilket var ganska lagom. Lite guidning, men inte mycket att nämna om den.
Väl framme vid den lilla ön mitt ute i Göta Älvs mynning, gick vi upp på Borggården. Om bara några minuter skulle en dramatiserad vandring börja. Vandringar med skådespel är något av det roligaste som finns! Man kommer in i berättelsen på ett helt annat sätt! Att sitta och läsa ur en lärobok är för många jobbigt och mycket påfrestande. Får man möjligheten att istället få historien berättad för sig, så ska man verkligen ta chansen.
Mamma visade mig en broschyr om andra evenemang. Ett av nöjena, som jag fastnade för, var att gå på en dramatiserad vandring och lösa en mordgåta. Mycket spännande!

Jag hade självklart med mig kameran, så här kommer lite bilder från dagens utflykt...


Nya Älvsborgs Fästning mitt i Göta Älvs utlopp.

 
På ön...


Dramatiserad vandring om fästningen.

 
Våra två guider var självaste drottningen och Överste löjtnant Lilje.

     

     
(Klicka på bilden, för att se den i större format.)

Efter en lång dag ute på äventyr är jag nu helt slut! Det är väldigt kul att göra utflykter, men det tar verkligen på krafterna. En varm dag och dessutom i gassande solsken ger ett trött huvud och en rejäl solbränna. Jag var duktig och smörjde in mig imorse, man jag ser ändå sträck efter mitt linne. Min bränna är lite konstig. Kan bero på att jag inte smörjde in solkrämen lika jämt på båda axlarna.... Hm... Vackert.


Kanske borde jag göra som katten och sova en stund...

Ha en fortsatt trevlig dag!
Kram
/Jasmine

Läsarnas Ord
Ord från: becka

Ähhh, jag älskar att se gamla saker! har dock aldrig varit på någon fästning, fast jag har så många i omgivningen! får göra de någon gång, verkar väldigt intressant och roligt!! <3

2009-06-30 @ 00:41:54
URL: http://justoneblackangel.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0