Juni i min Bullet Journal

Temat för årets juni månad i min bullet journal är fyrklöver. Tillsammans med en nyinköpt washi tejp blev guldet och de gröna nyanserna en härlig kombination. Jag är glad för resultatet! Dessutom är jag nöjd med hur jag designade sidorna och att jag vågade prova lite nytt. Nedan följer fler detaljer.
 
Framsidan för juni månad.
 
Med en stor fyrklöver välkomnar jag juni månad. Intill finns den lilla kalendern i miniatyr. På uppslaget där efter har jag månadsöversikten i design likt den jag har haft majoriteten av de senaste månaderna. Jag tycker om den stora kalendern med plats att skriva dagliga uppgifter och att kunna planera i förväg. På uppslaget finns även plats för att-göra-listan och anteckningar.

Månadsuppslaget för juni månad.
 
I maj månad började jag logga min nattsömn då jag upplevde behov av at få en överblick hur jag faktiskt sover - resultatet av sjukdom, småbarn, vardagsstress och (avsaknad av) tid för bara mig. Detta fortsätter jag med under juni månad - det är en bra grej.

Sömnlogg och mood tracker denna månad.
 
På sidan intill får totalt trettio stycken fyrklöver representera var dag, Månadens mood tracker möjliggör skapandet av mer nyanserad bild av respektive dag med plats för fyra olika (eller lika) färger.

Habit tracker samt brain dump i juni.

Min habit tracker blev mer detaljerad än vanligt då varje dag är tecknad som en liten fyrklöver. De dagar jag gör en viss vana, exempelvis att blogga, fyller jag i en liten fyrklöver. Vanorna är de samma som föregående månad. På sidan intill har jag plats för det som behövs, en sida som kallas brain dump (hjärnsläpp), vilket känns skönt att ha i perioder då hjärnan känns för full.

Plats för juniminnen.

Avslutningsvis har jag en sida för minnen i juni. Detta uppslag ersätter En rad om dagen alternativt en tacksamhetslogg. Här är tanken att jag i korthet på ett kreativt sätt ska summera dagarna i juni. Håll utkik efter ett kommande inlägg då jag visar er hur jag går tillväga.

Vill du veta mer om eller se något särskild från min bullet journal, lämna gärna en kommentar.


Söndagsfika i maj

Maj månad har snart passerat och jag går med känslan av att vi mest har varit sjuka här hemma. Imorgon är det tredje omgången vab av lillen som idag har haft feber... Suck. Det är klart att vi prioriterar att vara hemma med vårt sjuka barn, samtidigt som det i mitt fall är lite väl mycket att göra på jobbet. Jag uppskattar så att jag och R är ett team i vardagen.


Segfrasiga äppelrutor.

Denna söndag blev ett bra avslut på en intensiv vecka. Jag bakade segfrasiga äppelrutor (recept här) som serverades med lättvispad grädde när vi fick lillprinsens farfar och bonusfarmor på besök. Det blev en kortare söndagsfika - ett uppskattat avbrott i sjukdom, störd sömn och intensiv vardag samt med samtal om framtid och drömmar.

Hoppas att du har fina majdagar.


Banana bread

De senaste åren har banana bread (bananbröd) blivit alltmer omtalat och populärt. Under vår resa till USA pratade amerikanarna om "banana bread" som något fantastiskt då detta serverades på en tillställning vi deltog på. Jag själv kände igen bakverket som mammas banankaka. Och ja, visst är mammas banankaka god!
 
Kakan som mamma gör vill jag dock beteckna som "kaka" snarare än "bröd". Dock, bananbröd är ju faktiskt en grej och något som jag nyligen provade att baka för första gången. Ett bröd med banan, kort sagt.

Mitt hembakade banana bread.

Detta bröd innehåller betydligt mer mjöl och mindre socker (inget alls) än banankakan jag gör. Brödet blev gott - en lyx på frukostbordet. Receptet jag använde mig av hittar du här och här.


Trötthet, spontanitet och värmande kramar

De två sista dagarna av arbetsveckan var vi hemma med lillen som hostade och hade febertopp. Fredagskvällen tillbringade vi än dock hemma hos R's pappa med fru - bara vår lilla familj. Det var mysigt och värmande och när vi traskade hem i majkvällen kände jag mig så där härligt tillfreds och glad.
 
Natten som följde blev dock störd av en lillprins som inte ville sova, antagligen på grund av de många timmarnas sömn under dagen till följd av sjukdom. Under lördagen var vi alla väldigt trötta och jag tog tupplur med lillen mitt på dagen. Jag och R fick delvis en lördagskväll bara vi två. Natten till söndag blev även den störd och tröttheten höll därför i sig. När söndagen tog sin början hörde vi av oss till R's pappa med fru för att bjuda in oss själva på en kopp kaffe, i mitt fall ett sätt att bryta ett rubbat tidsperspektiv, få miljöbyte och tanka mental energi. Det slutade med att vi tillbringade hela dagen med R's familj!

Kesoplättar med frukt och vaniljvisp.

Vi bjöds på den där koppen med kaffe och vi fick lunch i form av kesoplättar med frukt och vaniljvisp. Tillsammans gick vi alla fem till en närliggande lekplats och gav lillen full uppmärksamhet. Vi pratade framtidsplaner och husdrömmar samt log gott åt lillens närvaro. Det blev ett kortare besök i matbutiken för att inhandla till en spontan middag. Vi fick middag serverad och slutligen varma kramar innan vi gick hem. Det blev en så fin dag!
 
När dygnets timmar flyter samman, tröttheten är överhängande, den mentala energin är låg och spontaniteten ligger nära till hands är det uppskattat att ha familjen ett telefon-samtal eller en promenad bort, ett andra hem öppet för oss och en lillprins som trots allt charmar och bidrar med sådan obeskrivlig glädje i tillvaron. I söndags fick vi verkligen uppleva nuet och känslan av att inget annat var viktigare än just där och då.


Körsbärsblom 2022

Den rosa körsbärsblommen är något jag älskar! En morgon i början av maj promenerade jag avsiktligt genom ett specifikt bostadsområde där jag skymtat dessa vackra träd mer frekvent. Så härlig start på dagen och glädje inför maj månad som nu är här!


Körsbärsblom 2022.


Maj i min Bullet Journal

De blommande körsbärsträden har fått inspirera mig i skapandet av sidorna för maj månad i min bullet journal. Washitejp, pennor i rosa nyanser och en brun penna med tunn spets är materialet jag har använt.


Framsidan för maj månad i min bullet journal.

Intill framsidan för månaden har jag en tacksamhetslogg - några rader avsedda för att belysa det fina med dagen, sådant att vara tacksam för. Tidigare har jag haft mer dagboksliknande anteckningar, denna månad ser jag fram emot att pröva något nytt.


Tacksamhetslogg.

Månadsöversikt för maj.

Uppslaget med månadsöversikt, kalender och att-göra-lista liknar det jag gjorde för fjolårets november. Designen blev så främst för att ha variationer och göra något snyggt samt för att månaden initialt inte har så mycket bokat.

Mood tracker och habit tracker i maj samt sömnlogg.

På efterföljande uppslag är min hälsa i fokus. Månadens mood tracker kommer att ta form efter hand då blommor målas utifrån en passande färg för dagen. Min habit tracker består av sex vanor som jag önskar ha koll på, däribland nytillskottet "meditation". Denna månad har jag för första gången en sömnlogg att fylla i utifrån ett upplevt behov innefattande en längre period av sämre sömn. Kanske kan en analys vid månadens slut vara hjälpsam i förståelse av mitt mående.

Brain dump - en sida för spontana anteckningar.

Slutligen, en sida för spontana anteckningar - brain dump (hjärnsläpp). Jag upplever en period med svårigheter att hålla saker i huvudet, hantera stress och tänka adekvat, därav behöver jag en plats där tankar i punktform kan få hamna utan prestige.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2022-04-28.


RSS 2.0