En helg tillsammans


Kebabtallrik

Det var tänkt att dagen skulle tillbringas på Söder, med besök på Myrorna, kväll på biografen och tidig middag på Tully's. Dock hittades varken assietter på second hand, sevärd film vid passande tidpunkt eller ork att vandra tillbaka längs hela Götgatan. Istället promenerade vi runt och avslutade en tidig eftermiddag i ett hörn nära Skanstull. Kebabtallrik - ren lyx, en ovanlighet och fasligt gott. Det bästa av allt var trots allt att få vara tillsammans med R - hela dagen. Vi åkte buss tillsammans, höll handen på staden gator och pratade om allt annat än det som just nu sker i våra liv. Det var en avslappnande dag och det kändes som att det var just det som jag och R behövde; tid tillsammans. Jag hade inte ens koll på klockan, vi strosade bara runt och fanns till.


Som om jag slutade att leva

Jag saknar förälskelsen som så lätt kunde drabba mig i unga år. Musik som berörde hela mitt jag, ett samhälle som alltid överraskade, känslor som alltid blommade upp på nytt. Det var länge sedan... Som om jag slutade att leva - på riktigt - när högstadiet stängde sina dörrar, världen öppnade sig och barnsligheten hamnade på fel plats. Som om hon som en gång var jag slutade att finnas, blev någon annan som slutade att andas. Luften var inte längre lika självklar i lungorna. Där kom så mycket emellan. Verkligheten kanske.


Vårdagar att minnas

Tiden som vi går till mötes är fylld av förväntan. Där finns förälskelse i luften, pirr i magen, blommor i håret och sommarklänningar som försiktigt kikar ut ur en dammig garderob. Att vara ledig - och dessutom veta att livet kommer att bli ännu bättre - får mig att skina starkare än vårsolen. Idag har jag fikat med en bekant, pratat om livets alla under och fått den bästa servicen man kan tänka sig inne på Glitter i Globen City. Det slutade inte bara med leenden och några kronor mindre i plånboken utan också med extrem inspiration, lycka till livet och fin håruppsättning.



Klädd för vårdag

Mitt nya inköp i form av ett hjälpmedel för att få till de enklaste och snyggaste frisyrerna kommer med säkerhet att bli min nya bästa kompis. Att med enkelhet och van hand kunna sätta upp håret inför vårens alla vardagar och festligheter känns inspirerande och roligt. Att min livslust har kommit tillbaka finns det inget tvivel om, det tog bara lite tid. Jag lämnar snobbigt café, mörka morgnar och ensamhet bakom mig. Om två veckor har jag en ny arbetsplats och om en månad åker jag hem till Göteborg för firandet av en sjuttiofemåring och fina fikastunder med goda vänner.

Det är bara att räkna alla vårdagar att minnas. Det finns nämligen gott om dem. Och fler kommer med säkerhet att upplevas. Solen skiner även i år, liksom föregående. Det gäller bara att ha tron på sig själv, hoppet om livet och viljan att finna lyckan. Det blir bra, tillslut. Våga hoppas.


Att det hade kunnat gå så långt

Insikten skrämmer mig. Om jag inte hade lyckats byta jobb hur hade jag då mått idag?

Tanken på att kunna byta jobb gjorde tillvaron enklare att hantera. När jag äntligen lyckades kunde jag andas igen. Bara den senaste veckan, sen jag fick beskedet om att jag är välkommen till min nya arbetsplats, har jag mått så mycket bättre. Jag kan se fram emot livet igen, inte bara längta efter att få komma härifrån.

Men lite rädd är jag allt. När man har förändrat sin situation och kan se tillbaka finns möjlighet att reflektera. Ärligt talat vet jag inte om jag hade lyckats kliva ur sängen om jag fortfarande hade varit kvar på det snobbiga caféet... Det är en läskig reflektion; att det hade kunnat gå så långt.


När tårar slutar att rinna


Dagar av ord som saltas av tårar

Jag vågar påstå att dagar av ord som saltas av tårar är förbi. Det känns som en befrielse. Jag har gjort det igen, jag har skaffat mig ett jobb. Ett nytt denna gång, mitt andra i huvudstaden. Det har kommit till en tid då tårar slutar att rinna, då mina tårar inte längre faller varje dag. Ångesten känns snart som ett minne blott och det gråa och suddiga drar bort. Kvar finns livet, det som egentligen är så fint. När jag i måndags ringde till min kommande arbetsplats och meddelade att jag med glädje vill börja arbeta hos dem och fick beskedet om att jag var välkommen infann sig lyckan igen. Den där känslan som får mig att yla med till radions alla hits och som får mig att känna så pass mycket ro att jag kan tillbringa en hel eftermiddag ute på balongen utan att känna stress inför morgondagen. Om några veckor är jag återigen tillbaka på ett hotell - och det känns underbart!


Vårens gratulationer


Vårens gratulationer

Snön smälter. Solen värmer. Gruset knastrar under klackarna. Där finns längtan efter vår. Ett kort i vårens färger. I rosa, brunt och grönt. Med hjärtliga gratulationer.


Beslutet är fattat

Där finns bevis på att livet i dess nuvarande form inte passar mig. Det handlar inte längre om kollegor med dålig attityd - sådant kan ändras, det har blivit lättare på senaste tiden. Där finns istället insikten om att sena arbetstider gör mitt sinne fängslat, privatlivet trubbigt och tiden tillsammans med R knapp. Jag vill inte ha det så... Jag har bestämt mig för att säga upp mig. När det blir vet jag inte, men jag har i alla fall fattat beslutet. Det är inte värt att jobba kvar där; arbeta kväll efter kväll och servera få gäster, med tiden som går långsamt och en sambo som är hemma. Jag har nya arbetsplatser på gång, det gäller bara att få chanserna - och ta vara på dem innan det är för sent.


RSS 2.0