Födelsedagsfika

I veckan fyllde jag tjugofem år vilket i helgen firades med födelsedagsfika! Med vänner på besök stod köksbordet uppdukat med diverse godsaker, också kallat fika. De som känner mig vet att jag är galet förtjust i fika - vad det ordet nu betecknar mer konkret... (?) Något att dricka och något gott att äta är något som ofta uppskattas i mitt liv, i synnerhet i sällskap av vänner. Nedan ser ni bilder på vad gästerna bjöds på!


Födelsedagsfika.

Kanel- eller vaniljbullar.


Chokladbrownies bakade av vännen L samt aprikosrutor.


Kryddig sockerkaka.

Rulltårta med lemoncurd och björnbär eller hallon.


Handgjort gratulationskort till mormor

Till dig som missat att spana in presentkorgen som jag och syster med respektive gav till mormor vid firandet av hennes födelsedag kommer här en tjuvkik. Fler bilder på det handgjorda gratulationskortet till mormor kan du se i mitt kortmakeri.

Presentkorg med handgjort gratulationskort till mormor.


Tjugofem röda rosor till en tjugofemåring

En tjugofemårsdag. Min dag. En vardag som avslutats med födelsedagsfirande med delar av familjen. R's pappa med fru har varit på middag hos oss och kvar sitter jag nu med en varm känsla inombords. Under dagen och kvällen har det även trillat in en hel del gratulationer via sms och sociala medier, också det är ju jätteroligt! Och av R, älskade R, fick jag en magnifikt stor bukett med rosor. Tjugofem röda rosor till en tjugofemåring samt med ett tillhörande kort som värmer på alla sätt.

Tack för denna dag - en födelsedag i mängden men ändå speciell.


Tjugofem röda rosor till en tjugofemåring.


Mormor 80 år

I samband med Kristi himmelfärds dag och långhelg befann sig jag och R på Västkusten för att fra min mormor som fyllde åttio år. Det bjöds på fantastiskt väder och lyx på många sätt. Tillsammans med släkten på mammas sida åt vi picknick på klipporna, promenerade på Smögen, badade bubbelpool, bodde på hotellet Smögens havsbad, skålade i bubbel, åt fyrarätters middag, åt hotellfrukost, var ute på havet, vandrade på västkustmjuka klippor och grillade korv. En mycket lyckad helg med många fina minnen att bära med sig!


Picknick på klipporna samt mys på hotellet Smögens havsbad.


Jag och R utanför hotellet.


Välkomna till Smögens havsbad!


Presentkorg till mormor.


Middagens huvudrätt: fantastisk torsk med godsaker till.


En lördag på Hållö, Västkusten.

Tack mormor och morfar för helgen! ♥


Våra kroppar

9 - maj

Vi förväntas visa upp våra kroppar.
Vara stolta över våra kroppar.
Få kommentarer för våra kroppar.
Bli kritiserade för våra kroppar.
Ta hand om våra kroppar.
Låta våra kroppar följa ett ideal.
Vad är idealet?

Vem har egentligen rätt att kritisera, att kritisera våra kroppar?
Vem tar sig friheten att kommentera våra kroppar?
Våra kroppar har under åren hamnat i stort fokus.
Våra kroppar har under åren jämförts med andra.
Andra kroppar, gentemot vilka våra kroppar har jämförts.

Inte tillräckligt. För mycket. Opassande. Inte som dem.
Våra kroppar har stått till förfogande att betrakta. Tydligen.
Det sitter i betraktarens ögon. Precis.

Därför har jag rätt att vara stolt över min kropp.
Därför har vi rätt att vara stolta över våra kroppar.

Våga älska din kropp och acceptera och värna om allt det vackra och mindre omtyckta som du har givits - för du är just det: vacker.

Vem har egentligen rätt att kommentera våra kroppar?


Rosa i maj


Rosa i maj, 2018-05-09.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2018-05-09.


Presentkorg till mormor

Till en person som har allt och som främst uppskattar att fira sin födelsedag tillsammans med sina närmaste kan det vara svårt att ge en present som inte bara blir en till samlingen. När vi igår firade min mormors åttioårsdag överlämnade jag och R tillsammans med min syster och hennes pojkvän en presentkorg fylld med godsaker utöver det vanliga. Varje enskild sak kostade inte så mycket pengar, men tillsammans blev det en present att njuta av när tillfälle framöver ges. Korgen innehöll allt från kaffe och choklad till chips och lyxigare mandelskorpor. I korgen fanns även ett handgjort kort till födelsedagsbarnet.

Presentkorg till mormor.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2018-05-09.


Tjuvkik på kvällens klädval

Ikväll firar vi min mormor som fyller åttio år. Kvällen till ära bär jag min nya klänning i härligt ljusblå nyans och med böljande kjol. Runt halsen har jag smycket jag föll för vid första anblick, enligt min smak enkelt och elegant. Nedan kan du se en tjuvkik på kvällens klädval.

Kvällens klädval.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2018-05-09.


En majdag

Onsdag klockan fjorton noll noll. Halv arbetsdag och nu en stundande långhelg. Efter två (korta) intensiva arbetsveckor tar jag mig aktivt tid för återhämtning. Grönskan i området har fotograferats. Fika på balkongen avnjuts i detta nu. Innan denna dag är slut finns mycket att göra inför helgen som bjuder på lyx, familjetid och livet på Västkusten.

Ovanstående skrevs tidigare idag. Sedan dess har jag varit i full gång och mellan varven stannat upp och njutit av en bra dag innehållandes en kortare fotorunda i området, packning, tvättning, matlagning, dusch, presentinslagning och nu bloggande. Imorgon lämnar vi Stockholm tidigt för att bege oss mot Göteborgs skärgård.


Bilder från dagens kortare fotopromenad.


Cookie Dough Balls

Tack Maria för recept och inspiration! Enkelt och himla gott. Jag har gjort både bollar samt ätit "doughen" som den är - mums! Nedan ser ni bild på mitt resultat.



Cookie Dough Balls by Jasmine.


Litet loppisfynd


Litet loppisfynd

Det var inte många kronor jag betalade för den lilla glasburk med korklock som nu står på vardagsrumsbordet i syfte att fungera som vas. Blommor med korta stjälkar som inte passar in i en storslagen bukett kommer framöver att ställas i detta vackra lilla loppisfynd som för min del var förälskelse vid första ögonkastet. Jag är himla nöjd med fyndet och glad att dekorationen i glas kom till användning redan samma dag.


En kollektiv sorg efter artistens bortgång

29 - april
På en löpsedel ser jag det slutgiltiga beskedet; den världsberömde dj-stjärnan valde själv att avsluta sitt liv. Den psykiska ohälsan uppges ha blivit för tung att bära. Människor runt om i världen upplever sorg efter beskedet om artistens bortgång. En kollektiv sorg delad av många. Också jag känner mig berörd. Jag som vanligtvis brukar ha distans till världens ledsamheter överraskas av mina egna känslor. Jag blir förvånad över att beskedet träffar mig så starkt, berör mig. Det är nästan så att jag vill gråta där och då i butiken. Väljer istället att vända bort blicken. Skäms över mina egna känslor. Skäms för att jag inte står för mina känslor. Tycker att situationen är jobbiga och tänker på mina nära som jag har omkring mig. Ett besked om någons bortgång är inget jag kan tänka mig att hantera nu - någonsin. [...]

30 - april
I helgen tog jag en långpromenad. I lurarna spelades veckans Diggilista i P3. Majoriteten av topp tio var låtar av Avicii, artisten som nyligen vid 28 års ålder gick ur tiden. Ett medvetet val verkar det som, om man väljer att tro familjens uttalande som omnämns på löpsedlarna. Ett avsked. Att lyssna på hans låtar bidrar till ledsamhet och en känsla av sorg samt insikt om att livet är skört. Samtidigt är många av hans låtar förknippade med fina minnen och därmed en påminnelse om hur vackert livet kan vara och hur mycket jag har att glädjas åt - och vara rädd om.

Ovan är reflektioner skrivna under den gångna helgen. Jag har till och från varit osäker på om jag skulle skriva något om artistens bortgång. Det jag kom fram till var att jag ville skriva något, Avicii's musik har trots allt berört mig starkt. Sommaren 2013 skrev jag två inlägg om hans musik; om hur frälst jag var av hans låt Wake me up (läs mer här) samt om hur kär jag blev i låten Hey Brother (här kan du läsa mer). Att artisten inte längre finns hos oss är ledsamt. Han ska ha stort tack för den glädje och värme hans musik förmedlade. Må han vila i frid.


RSS 2.0