En kollektiv sorg efter artistens bortgång

29 - april
På en löpsedel ser jag det slutgiltiga beskedet; den världsberömde dj-stjärnan valde själv att avsluta sitt liv. Den psykiska ohälsan uppges ha blivit för tung att bära. Människor runt om i världen upplever sorg efter beskedet om artistens bortgång. En kollektiv sorg delad av många. Också jag känner mig berörd. Jag som vanligtvis brukar ha distans till världens ledsamheter överraskas av mina egna känslor. Jag blir förvånad över att beskedet träffar mig så starkt, berör mig. Det är nästan så att jag vill gråta där och då i butiken. Väljer istället att vända bort blicken. Skäms över mina egna känslor. Skäms för att jag inte står för mina känslor. Tycker att situationen är jobbiga och tänker på mina nära som jag har omkring mig. Ett besked om någons bortgång är inget jag kan tänka mig att hantera nu - någonsin. [...]

30 - april
I helgen tog jag en långpromenad. I lurarna spelades veckans Diggilista i P3. Majoriteten av topp tio var låtar av Avicii, artisten som nyligen vid 28 års ålder gick ur tiden. Ett medvetet val verkar det som, om man väljer att tro familjens uttalande som omnämns på löpsedlarna. Ett avsked. Att lyssna på hans låtar bidrar till ledsamhet och en känsla av sorg samt insikt om att livet är skört. Samtidigt är många av hans låtar förknippade med fina minnen och därmed en påminnelse om hur vackert livet kan vara och hur mycket jag har att glädjas åt - och vara rädd om.

Ovan är reflektioner skrivna under den gångna helgen. Jag har till och från varit osäker på om jag skulle skriva något om artistens bortgång. Det jag kom fram till var att jag ville skriva något, Avicii's musik har trots allt berört mig starkt. Sommaren 2013 skrev jag två inlägg om hans musik; om hur frälst jag var av hans låt Wake me up (läs mer här) samt om hur kär jag blev i låten Hey Brother (här kan du läsa mer). Att artisten inte längre finns hos oss är ledsamt. Han ska ha stort tack för den glädje och värme hans musik förmedlade. Må han vila i frid.


Läsarnas Ord
Ord från: Carolina

Ja.. Vad ska man säga.. Det är så oerhört trist att höra att en så ung kille har dött. Det är så sorgligt <3

Sv; ja, det har vi verkligen gjort också och det var riktigt mysigt faktiskt :)
Härligt att höra :D

2018-05-01 @ 20:31:52
URL: http://knaset.com
Ord från: Annika

Det är tragiskt att han inte finns längre. Kram.
Tack för kommentaren.

2018-05-02 @ 13:22:15
URL: http://ladyochlufsen.blogg.se
Ord från: Iselin Renée

<3

2018-05-02 @ 13:22:27
URL: http://www.iselinrenee.blogg.no
Ord från: Cissi

Fruktansvärt sorgligt och har. Verkligen berört på djupet.

2018-05-02 @ 14:21:24
URL: http://nastanperfekt.blo.gg
Ord från: Johanna Utterberg

Det har verkligen berört mig också, så tragiskt. <3 Kram

2018-05-03 @ 16:02:44
URL: http://johannautterberg.se
Ord från: Pauline Hurtig

ja så sorgligt och tragiskt :(

2018-05-05 @ 19:07:51
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0