Min trädgårds-BuJo tar form

Minns ni att jag tidigare i vår skrev om en påbörjad bullet journal (BuJo) för min trädgård? Om inte finner du inlägget här. Nu är jag igång och fyller i min journal och sidorna blir fler och fler. Trädgårds-BuJon används inte dagligen liksom min vardagliga bullet journal (de senaste uppslagen finner du här), men blir ändå en samlad journal för årets trädgård. Som nyinflyttade i huset är detta vår första sommar med trädgården - som dessutom har visat sig vara välplanerad och grönskande.

En överblick av år 2023 med trädgård.

Inledningsvis har jag ett översiktligt uppslag i syfte att skapa rum för enklare planering (och summering) av det aktuella året med trädgård. Under respektive månad skriver jag in vad som behöver göras, och vad som har blivit gjort.

På de efterföljande sidorna har jag i all enkelhet skissat upp de olika rabatterna, odlingarna och grönskande områdena som finns i vår trädgård för att komma ihåg vad som växer just där. På varje uppslag finns även plats att skriva att-göra-lista och notiser förknippade med en specifik plats i trägården.


Uppslag för varje del av vår trädgård.

Jag kom på mig själv med att sakna en loggbok för hur trädgården faktiskt utvecklar sig och sakteliga slår ut i blom och gjorde därför en liten punktlista för respektive månad. Det är främst sommarhalvåret som intresserar mig.

Loggbok över vår trädgård.

Inför att skördetiden nu har tagit sin början har jag gjort ett uppslag med plats för enklare journalföring av vad som skördas och på vilket sätt råvaran kommer till användning. Jag skriver inte upp i detalj då vissa råvaror äts i princip direkt från landet. Som de där rädisorna som så välkomnat tittar fram ur marken och ger mig ökad trägårdsglädje!

Resultat av årets skörd.

Dela gärna med dig av dina små projekt relaterade till trädgård, odling, skördetid med mer!


Läsarnas Ord
Ord från: Lisa

Vad fint du har gjort. Du är verkligen kreativ <3

2023-06-19 @ 11:07:35
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Ord från: Yasmine

Aaaah jag älskar detta! Hade gjort nästan likadant om jag hafe haft en trädgård 😍 Älskar att logga saker!
Stor kram!

2023-06-19 @ 21:55:17
URL: http://yasmissy.blogg.se/
Ord från: Angelica

Men gud så duktig du är! Så där skulle jag nog egentligen också behöva göra över min egen trädgård, men jag är inte alls lika kreativ som du är!

2023-06-22 @ 12:53:49
URL: http://nouw.com/missminnea
Ord från: Pauline Hurtig

snyggt och smart :)

2023-06-23 @ 22:06:01
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0