Körkort inte aktuellt

Som jag nämnde igår, fyller jag sjutton om en månad. Inget speciellt med det, bortsett från att jag då har fått ännu ett år av erfarenhet.


Bildkälla

Det här med körkort är ju tydligen något man ska ta när man är ung. Många börjar övningsköra så fort det fyller sexton, men inte jag. Att skaffa mig ett körkort känns inte aktuellt just nu. För det första har jag inget större intresse av att börja studera körkortsteori. En annan anledning till min aktuella åsikt är att jag inte har någon att köra med. Jag har skilda föräldrar, vilket betyder att jag bara kan köra med mamma på halvtid. (Pappa har ingen bil, just för att han åker kollektivt till och från jobbet.) Mamma skulle nog inte ha tid. Det är alltid en massa annat på gång. Istället tänker jag vänta några år. Har jag tur kan jag kanske övningsköra med Rickard, om vi fortfarande är ihop om tre år. Då har min älskade haft körkort i fem år, vilket jag tror är minimum, för att få övningsköra med en elev.
Alltså, jag väntar med att ta körkort. Ingen idé att stressa. Dessutom kostar det en hel del pengar. Men som Rickard säger; det är bra att ha ett. På så sätt kan man lättare få jobb. Man har ju alltid kvar sitt körkort, även om man inte kör aktivt. Jag kommer bli sån; en passiv förare. Jag föredrar att åka kollektivt (även om det alltför ofta inte fungerar som det ska). Jag värnar i alla fall lite om miljön, samtidigt som jag tar tillfällena i akt att få en stund för mig själv.

Kan jag få din åsikt angående körkort? (a)


Läsarnas Ord
Ord från: beckiies

har för mig att "handledaren" måste vara 25 år fyllda också, minns inte för tillfället hur gammal rickard är, men så du vet. Bara du inte undviker körkortet för att du anser att din mamma inte har tid, vill du ta de ställer hon säkert upp :)

kram

2010-04-20 @ 17:42:19
URL: http://justoneblackangel.blogg.se/
Ord från: Ingrid

skönt att höra att fler är som jag! håller helt med. jag fyller 22 i år och jag har inte ens börjat övningsköra. jag funderar inte ens på det. tror inte jag vill ta körkort alls. det är emot min kärlek till miljön och naturen, plus att jag kan ta mig fram på andra sätt :) man ska bara göra som man själv vill, inte göra som alla andra och ingå i en viss "ram".



kram på dej!

2010-04-20 @ 19:20:06
URL: http://lillsiz.blogg.se/
Ord från: Erika

Jag ville inte ta körkort när jag hade åldern inne. Men mina föräldrar övertalade mig och det är jag glad över idag annars så hade jag nog fortfarande inte haft körkort och det hade varit ett stort hinder, bland annat i mitt jobb men även privat.

Jag hade inte suttit bakom ratten i en bil förrän första körlektionen. Jag övningskörde inte så mycket privat heller eftersom jag bodde borta på annan ort under veckorna när jag gick gymnasiet och hade ingen att köra med.

Det tog ett år ungefär innan jag hade kortet och då klarade jag både teorin och uppkörning på första försöket.

Så jag är tacksam över att jag gav vika för mina föräldrars tjat om att ta körkortet. Det är nog en av de absolut bästa gåvorna de har gett mig.

2010-04-20 @ 19:34:29
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Ord från: LORISSA

sv: Tack:)

Jag provade se på Supernatural på portugisiska. Det var sjukt tråkigt och jag rekommenderar det inte >.<



Jag är 20 år och har precis anmält mig till körskola.. det är ingen hets. Det är mer miljövänligt att inte ha körkort, och nu finns det ju ofta väldigt bra förbindelser ändå :) Stressa inte, kör som du vill:)

2010-04-20 @ 20:16:52
URL: http://lorissalovebomb.blogg.se/
Ord från: Daniel

Ingen stress man hinner köra tills man e 80 sen!

2010-04-20 @ 20:42:42
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Ord från: Tessie

Att skaffa körkortet är inget jag har planer för just nu och då är jag 23, handlar väl inte om att jag inte vill ha det utan mer att jag har andra saker jag prioriterar framför.

Ditt inlägg om 3 hem.

Jag förstår du känner dig kluven och tänker mycket över det. Men sen är det så att dina föräldrar vet ju lika väl som dig att du 1 dag kommer flytta hemifrån. Du har hittat din kärlek, han bor nära och dom har säkerligen all förståelse att du vill spendera tid i hans lägenhet med honom. Tror inte alls att dom ser det som att du väljer bort dom framför honom, och sedan när det kommer till Rickard så tror jag han har full förståelse att du inte bara kan lämna dina föräldrars hem, utan att allt tar den tid det tar. Sen om det slutligen blir så att du och han bor tillsammans eller du skaffar eget eller hur det nu än blir, så betyder inte det att familjen kommer i 2a hand eller i kläm. En familjeralation släpper man aldrig, inte ens om man skulle bo flera 100 mil i från varandra.. De är ju en speciell kärlek <3



-karmar-

2010-04-20 @ 20:59:25
URL: http://curvie-delicious.blogspot.com/
Ord från: LORISSA

Nu finns de första frågorna från frågestunden publicerade! Kika in om dina frågor besvarats! :)

2010-04-20 @ 23:25:01
URL: http://lorissalovebomb.blogg.se/
Ord från: Anette

Kunde inte kommentera på inlägget gällande Din kontakt med politiker. Varför inte intervjua Jörgen Larsson som bor på Brännö? Han är sekreterare för Miljöpartiet i Göteborg tror jag. Han är trevlig och jag tror lätta att prata med.

2010-04-20 @ 23:58:59
URL: http://http://rosanatt.blogg.se/
Ord från: jea

Jag har inget körkort och jag är 29 år. Har aldrig känt att jag saknar det heller. Maken har ett så det räcker annars finns det kollektivtrafik som sagt :D

De flesta av mina vänner har heller inte något kökort.

2010-04-21 @ 09:30:14
URL: http://nonfiction.webblogg.se/
Ord från: J o H a N N a

ja de va kul :)

jajamesan, inte alla som är så starka :)

2010-04-21 @ 10:16:21
URL: http://johannaspratstund.blogg.se/
Ord från: anna

Jag har nyss fyllt 18 och jag har övningskört sen jag var 16 och kommer med all sannolikhet ha ett körkort innan sommaren är slut :) Jag tycker det är lika bra att ta det medan man bor hemma och kan köra med ens föräldrar och kombinera det med trafikskolan :) Det är ju otroligt bra att ha!



2010-04-21 @ 10:25:59
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Ord från: Madicken

Kommer inget resultat förens om ett par dagar ...<3

2010-04-21 @ 11:39:10
URL: http://conler.blogg.se/
Ord från: Erica

Jag fyller 22 i sommar och jag har aldrig ens övningskört. Jag känner att jag vill lägga mina pengar på andra saker nu och att jag inte är beroende av att ha körkort. Eller nu då jag bor här ute på landet hade det i och för sig varit nice, men annars funkar det ju bra med kollektivtrafiken. :)

2010-04-21 @ 12:01:52
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Ord från: Anonym

Taaack ;D;D

2010-04-21 @ 15:49:22
URL: http://conler.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0