Kedjereaktion


Bildkälla

Att det ena leder till det andra, är ett påstående som inte går att säga emot. Eller? Allting som sker, är följderna av de handlingar och situationer som man har utsatts för tidigare. Livet är en stor och enad kedja. Livet är som en kedjereaktion. Kanske låter det lustigt i någras öron. För andra är det helt naturligt.
Det som skedde igår, har lett till de som sker idag. Förra årets händelser, ger resultat idag, imon och om femtio år. Det ena leder till det andra är ett faktum som vi inte kan komma ifrån. Vi kommer ständigt få ta konsekvenserna av våra handlingar. Ibland blir resultatet drastiskt. I annat fall blir det bara en enkel och lättsam anmärkning på det förflutna.

Man kan inte lägga allt bakom sig. Då mister man en del av sig själv, vilket leder till att man blir en ofullständig individ. Och hel, det måste man vara för att överleva. Människor som är trasiga och söndriga, de har svårare för att hantera situationer och livsöden. Är man hel kan man lättare gå in i kriget mot Livet.

En kedjereaktion går inte att stoppa. Har den en gång påbörjats, kan man inte bara avsluta den utan konsekvenser.


Läsarnas Ord
Ord från: Erica

Svar: - Jag tycker också att det skulle vara väldigt häftigt. Men det tycker jag till 99,99 % för att jag tror på det som Bibeln säger. Jag vet ju vad som kommer att hända och att det inte är något farligt. Eller visserligen så är det ju mindre roliga saker som händer innan t.ex. Jesus kommer tillbaka, som naturkatastrofer och annat hemskt som blir värre och så. Men jag tror också att Jesus hämtar församlingen innan det värsta börjar (miljontals människor kommer bokstavligt talat att försvinna från jordens yta då!). Det känns sjukt spännande. Lite som att leva i en sci-fi film, fast det är på riktigt.

- Hm, jag kanske får ta och smaka nån gång då. (a)



Jag håller med dig! Jättebra inlägg! :)

2010-04-22 @ 15:50:37
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Ord från: Annika

Det var ett mycket tänkvärt inlägg!

2010-04-22 @ 19:05:43
URL: http://bringblingtoeverything.blogg.se/
Ord från: Miifi

Söt blogg :)

2010-04-22 @ 22:06:44
URL: http://miifi.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0