Inget sommarjobb 2010...

Hur skaffar man sig ett sommarjobb? Vem ska man kontakta? Handlar det om tur? Eller är det bara skicklighet och engagemang som ger resultat?
Jag har inte varit så värst aktiv i sökandet efter sommarjobb, det måste jag erkänna. Samtidigt är jag ny på arbetsmarknaden och vet inte var jag ska vända mig. Jag har kollat runt lite på nätet, men hittar inget (?).



I början februari frågade jag i affären här på ön, om de hade något ledigt jobb. De skulle tänka på saken och bad mig komma tillbaka i början av april. Då fick jag det tråkiga beskedet, att de inte har något jobb till mig.
Samma svar fick jag av kommunen. Liksom många andra förstaårselever på gymnasiet, skickade jag in en ansökan om att få jobb via kommunen. Nej, jag var inte en av de lyckligt lottade.
Bostadsbolaget har jag mailet, men inte fått svar ifrån. Skulle jag ha turen att få jobb där, innebär det trädgårdsskötsel och lokalvård. Alltid något...
Jag hoppas inte på att få något jobb. Att jobba i matbutik är inget jag får göra, eftersom jag är under arton och då inte myndig. Vad ska man då söka som omyndig student utan någon utbildning att stötta sig på? Enligt mig blir jag arbetslös i sommar, om ingen kommer med ett uppmuntrande besked. Jag får helt enkelt klara mig i tre månader - utan pengar. Hur det ska gå vet jag inte. Antar att det bara är att spara - och det med början nu.

Har ni några tips till mig om hur man får ett sommarjobb, får ni mer än gärna komma med dem. Det är väldigt uppskattat från min sida.

Uppdatering (kl.20.24):
Jag hittade äntligen sommarjobb via Arbetsförmedlingens hemsida. Jag lyckades aldrig hitta det, under de tidigare gångerna jag varit inne där. Här ska sökas jobb!


Läsarnas Ord
Ord från: Kadri

tror det är svårt o få sommarjobb

2010-04-27 @ 20:03:17
URL: http://livetivillavillekulla.blogg.se/
Ord från: Linn

^Fin blogg :)

2010-04-27 @ 20:13:10
URL: http://resolved.blogg.se/
Ord från: sara - TÄVLING!

Svar:

Tack så mycket söta du! :)

Hur är läget? :)

2010-04-27 @ 20:14:32
URL: http://rizzy.blogg.se/
Ord från: N

SV: Headern å bilderna, den är mysig :)

2010-04-27 @ 20:22:45
URL: http://blackijacki.blogg.se/
Ord från: sara - TÄVLING!

Svar:

Med mig är det bra!



Jo så tråkigt, om du är sexton kan du ju söka hos kommunen!

Om det inte redan är försten.

Hittar du något sommarjobb annars?

2010-04-27 @ 20:47:20
URL: http://rizzy.blogg.se/
Ord från: becka

Har sökt 7 jobb. Helst skulle jag vilja ha i förskolan såklart. Men de stänger förskolan i 4 veckor... tycker synd om föräldrar som har svårt att ta semester i 4 veckor. usch. (Dåligt för oss vikarier också..) så hoppas jag får nåt i någon affär.. Har jag tur får jag i fiskeaffärn där mina syskon jobbar. Då står man ut med lukten för en riktigt bra lön... Det här med jobb är ständigt orosmoln..



Kram <3

2010-04-27 @ 23:31:19
URL: http://justoneblackangel.blogg.se/
Ord från: J

Hallo,



Nej, du har rätt, du är inte den enda i mitt liv haha, men försöker lägga någon kommentar när jag har tid, och just nu har det varit fullt upp om precis det du skriver om här, sommarjobb och iom att jag går sista terminen så handlar det mer om en fast anställning men har ett par andra alternativ istället för att jobba eller läsa vidare faktiskt. :)



Ang. sommarbjobb så tror jag att just nu det senaste året & det här tror jag det kan vara väldigt svårt att fixa ett sommarjobb utan de rätta kontakterna, och om man söker via kommunen så är det det nästan alltid trädgårdsskötsel och lokalvård, har ett par kompisar som ångrat att de sökte via kommunen faktiskt.



Ha de!

2010-04-29 @ 02:12:34
URL: http://jwwj.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0