Västtrafik - en hälsofara

Västtrafik är inte bara det dåliga företaget som sköter kollektivtrafiken i Västra Götaland. Företaget är också en hälsofara. Stress är som vi alla vet ett stort problem i vårt samhälle. Alla är stressade (och de få som inte är det, har antagligen någon speciell förmåga att kunna hantera känsla). Stress är inte bra. Man tappar fokus, blir okoncentrerad, irriterad och energi förbrukas i onödan. Blir man stressad mår man dåligt, psykiska sjukdomar kan drabba en och risken för att bli påkörd eller på något annat sätt bli skadad är större, när man är stressad och tappar fokus. Det går inte att undvika att bli stressad, när man har med Västtrafik att göra. Hur tidig man än är på hållplatsen, lyckas man ändå bli stressad. Om bussen ens kommer, är det inte säkert att man kommer fram i tid. Det är orimligt att man ska behöva åka hemifrån klockan sex, då man egentligen ska kunna åka hemifrån tio i nio. Vad ska vi göra åt detta?

Företaget skadar en inte bara psykiskt. Chaufförerna kör ryckigt och det har hänt ett antal gånger att man ramlat av sätet eller trillat, då bussen svängt för häftigt. Jag vet inte hur många olyckor Västtrafik har varit delaktiga i (det ska jag dock ta reda på), men det är säkerligen ett par stycken. Om någon har omkommit vet jag inte, men skadade det har folk garanterat blivit.

Ett företag som är skadligt för samhället, trafiken och människan, borde inte få finnas. Man kan inte driva ett företag som är skadligt - speciellt inte om man har som mål att underlätta för samhället. Det borde vara förbjudet. En dag ska jag stämma Västtrafik för allt ont de har gjort.

"Västtrafik - smartaste valet" har företaget som sitt lilla lockelsenamn. Men vem vill åka med dem, när man ständigt hör om förseningar, stress, opålitliga tidtabeller och chaufförer som inte kan sköta sitt jobb? Inte jag i alla fall.



Läsarnas Ord
Ord från: Louise

fin blogg:)

2010-02-26 @ 22:40:31
URL: http://anythingbutsimple.blogg.se/
Ord från: Tessie

Svar:

Det är klart att jag engagerar mig i det du skriver. Du är en av dom bloggar jag går in på VARJE dag flera gånger för att se om du skrivit nå nytt ju :)



Ja, jag håler med dig. Hoppas fler reagerar och sätter ner foten. Ensam är man inte alltid stark!.



-Kramar om-

2010-02-27 @ 12:31:48
URL: http://curvie-delicious.blogspot.com/
Ord från: Tessie

Svar: Hittar man nått bra så är det klart man återkommer och vill ha mera!!



-Kramar-

2010-02-27 @ 13:08:29
URL: http://curvie-delicious.blogspot.com/
Ord från: Tessie

Svar: Ja det känns så toppen skön!! Tack.. Så blir det en hel vecka. Visst han jobbar och är borta från 7-18 3 dagar men han kommer ju hem sen. Det känns så underbart att få vara där nere med hans tjejer i 1 vecka.. :) såå glad!!



-Kramar-

2010-02-27 @ 15:28:09
URL: http://curvie-delicious.blogspot.com/
Ord från: Tessie

han och hans tjejer ska de stå :)

2010-02-27 @ 15:28:57
URL: http://curvie-delicious.blogspot.com/
Ord från: Erika

Jag skulle inte heller vilja åka med dem.

2010-02-27 @ 18:32:39
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Ord från: Pipen

sv: Ingen aning om hur länge bokrean pågår faktiskt, jag råkade bara snubbla in i den typ :P

2010-02-27 @ 20:00:30
URL: http://pipig.blogg.se/
Ord från: Emma

Hej vännen,

allt bra med dig idag? :)



SV; gud håller med dig totalt!



Svara gärna på dagens fråga som handlar om fotografering + tips. :) Skulle uppskatta väldigt mkt om du kom med några eller något förslag om vad jag skulle kunna fotografera :)



Puss

2010-02-27 @ 20:03:47
URL: http://emmaeriicajwonderland.webblogg.se/
Ord från: Elenore

Ja eller hur! Om jag bara fick välja en måltid, så skulle det helt klart bli frukosten! :)

2010-02-28 @ 11:31:30
URL: http://eeklind.blogg.se/
Ord från: Erica

Svar: Hm, okej. Då kanske vi tänker olika med det, för jag känner att den beskrivningen passade in jättebra på mig. Att jag är väldigt kristen och rättar mitt liv efter min tro. Med det så menar jag att min tro är det absolut viktigaste för mig och att jag tänker, känner och tycker som jag gör pga den. Det är liksom en så stor del av mig och jag har verkligen förändrats som person se jag blev kristen. Jag är ju (såklart) fortfarande samma person i grund och botten, men jag tänker helt annorlunda om saker nu och har andra prioriteringar. Fast jag har ju intressen som inte har att göra med tron också, så på det viset kanske man kan säga att jag inte rättar allt som jag gör efter tron. Jag gillar t.ex. foto, tv-serier, film, choklad, katter och bloggen för att nämna några saker. Jag stänger ju inte ute allt som inte har med tron att göra liksom. ;P



Finns det inga andra som man kan åka med+

2010-02-28 @ 13:16:21
URL: http://faithhopelove.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0