Svar på min första frågestund

Hej allihop!
Nu har jag tagit mig tiden och besvarat alla era frågor. Hoppas att ni blir nöjd med svaren. Om inte, är ni välkomna att ställa ytterligare frågor.


Bloggvärlden:

Varför började du blogga från första början!?
(Gud vilken rolig fråga!) Jag älskar att skriva, det har jag alltid länge gjort. Efter att på lågstadiet ha blivit påtvingad att skriva en berättelse, sen slängt den när läraren inte såg, började jag skriva min första (självvalda) berättelse. Den handlade självklart om en katt, eftersom katter är något jag tyckte (och tycker fortfarande) väldigt mycket om. Det blev hela sex delar! Inte speciellt långa, men jag var ändå mycket stolt.
Tanken på att börja blogga hade länge legat och grott inom mig. Några tjejer i klassen bloggade, så jag kanske också skulle ge det ett försök... Vilken succé det blev! Inlägg efter inlägg, långa som korta. Allt som föll mig in skrev jag om - och glöden finns fortfarande. Det är så underbart kul att skriva, dela med sig av åsikter och tankar och sedan få svar och respons från övriga världen. Blogga ligger mig varmt om hjärtat.

Har du några favvo bloggar, i så fall vilka?
Självklart finns det bloggar, som jag tycker bättre om att läsa än andras. Några favoriter är Julias Pysselblogg, Tankesmedjan och min kompis Becka's blogg. Bloggen jag tycker absolut bäst om är Det Finns Andra. Den är verkligen något extra. Inte bara en chans för personer (främst unga) att få berätta sina historier. Det är också en möjlighet för andra att inte känna sig så ensamma.


Personligt:

Är du en kvälls/natt människa eller morgon?
Jag tycker inte om att sova. Enligt mig är det bara slöseri med tid. Jag var redan som barnsben vresig, när det gäller att sova. Nej, här ska inte sovas. Jag gjorde allt för att hålla mig vaken; läste, pysslade, sorterade bokmärken (för femtioelfte gången) eller byggde banor i täcket, så att puttekullorna kunde rulla där. Med detta sagt skulle jag vilja påstå att jag är nattmänniska. Jag tycker bäst om att vara vaken på natten, då det är mörkt och staden sover. Jag tycker dock inte om att ligga kvar på morgonen och går därför upp så tidigt som möjligt. Jag är nattmänniska.

Säg minst 3 låtar som verkligen tilltalar dig!?
The Fray - How to Save a Life; Jag lyssnade mycket på den under min tid på högstadiet. Hela den perioden av mitt liv har betytt mycket för mig. Själva låten i sig får mig, liksom då, att tänka på de människor som står inför den stora frågan; hur hjälper man någon, som inte vill leva mer.
Uno Svenningson - Under ytan; Om man lyssnar på texten, inser man att budskapet är väldigt viktigt. Alla är fega, alla är små och ingen vågar egentligen ingripa när det verkligen behövs. Vi förlitar oss på andra och vågar inte tro på oss själva.
Paradisio - Bailando; Jag var liten, glad och brydde mig inte om vad som hända skulle. Jag gick på lågstadiet och visste inte mycket mer om världen, mer än att det förutom ön fanns en plats som hette fastlandet. När jag hör låten, tänker jag alltid på min kompis Mirre. Det var för något år sedan, då vi plötsligt slogs av tanken. "Du, den där låten... Bailando, eller nåt... Har du den på din dator?" Efter att ha letat ett tag lyckades vi tillslut hitta låten. Vilken lycka! Jag älskar låten än idag - just för att den får mig att minnas den gamla go'a tiden.

Har du någon idol.. någon du ser upp till.. vem!?
Personen jag ser mest upp till är främst min pappa. Inte bara det att han är just min pappa, han resonerar ofta klokt, han lär mig alltid något nytt. Han är en av många få, som kan få mig att tänka efter, fundera och lägga mig i en diskussion. Det han har lärt mig är till stor nytta, när man ska hantera verkligheten. Självklart är han bara människa med ett flertalet fel och brister, liksom alla andra. Ingen är perfekt - inte ens min idol.

vad var din favorit "barnfilm" när du var mindre?
Hm... Jag minns att jag tyckte väldigt mycket om att se på Madicken. Vi har nästan alla filmer av Astrid Lindgren hemma hos mamma. Hos pappa har vi däremot en hel del Disneyfilmer. Jag gillade att se på Skönheten & Odjuret, vilket jag fortfarande tycker mycket om att göra. Förutom de filmerna, var jag nog lite förtjust i att se våra inspelade filmer av Nalle Puh.

Har du någon fobi? Vad?
Jag tror inte att jag har någon direkt fobi. Dock finns det något som jag helst undviker att se; inälvor. Blod är helt okej (inom rimliga mängder), men hjärta, hjärna.. Nej, usch! Jag blir äcklad och får kväljningar. Detta gör att det ibland blir svårt att se på exempelvis Grey's, House eller någon annan sjukhusserie. När det gäller slem är det lite lättare, men bara en aning. Nyfödda barn är slemmiga och jag säger alltid att -"Om jag en gång föder barn, vill jag ha mitt barn tvättat och avtorkat från slem, innan jag håller i det." Dock vet jag inte hur jag kommer se på saken, när jag väl ligger där och skrevar, efter att ha tryckt ut ungen.

Om du skulle vara tvungen att byta kropp med någon permanent, vem skulle det då vara?
Svaret blir nog ganska tråkigt för de flesta, men jag ska vara ärlig; min lillasyster. Hon har mycket fint hår och stora vackra ögon. Hon är kortare än mig och någon storlek större, men jag tycker hon är fin. Hellre lite större än pinnsmal. (Hoppas inte att hon tar illa upp, för jag vill att hon ska se det som en komplimang.)

Har du någon "hatmat"?
Jag klarar verkligen inte av att se, känna lukten av eller allra minst äta fiskpudding, kokt potatis och skirat smör. Jag klarar bara inte av det. Usch, det värsta jag vet!

hur tror du det går för Tre Kronor i detta års OS?
Oj, det har jag faktiskt ingen aning om. Jag är inte intresserad av sport (dock har jag sett lite av årets OS...). Tyvärr vet jag inte, men man kan alltid hoppas på en seger. (a)


Tankar och Åsikter:

Hur är din inställning till plastikoperationer?
Jag tycker att man ska vara nöjd med sin kropp. Alla har vi "snyggare" och lite mindre attraktiva drag. Ingen är perfekt. Har man dock ett behov av plastikoperation tycker jag att det är okej att hjälpa naturen lite på traven. Kanske växer tänderna fel i mun på dig. Dina bröst kanske är så stora att du får ont i ryggen. Det är helt okej, om det kan underlätta för dig.

Hur är din inställning till abort?
Kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp. För mig är det en självklarhet att man ska få göra abort. Men det är som med allt annat; inom rimliga gränser. Abort ska användas som abort, inte istället för preventivmedel.


Jobb och skola:

vad tycker du om din casegrupp?
Precis som i alla andra grupper finns det änglar, men också rötägg. Eftersom jag inte har någon annan casegrupp att jämföra med, är det svårt att avgöra om det är en bra eller dålig grupp. Ska jag se överlag tycker jag att gruppen är helt okej. Det fungerar att vara i den, jag ska inte klaga. De andra grupperna är nog inte bättre.

Vad vill du bli när du blir "stor"?
Min stora passion i livet är att kunna hjälpa andra. Jag tycker inte om att se människor fara illa. Jag vill kunna ingripa, visa att jag bryr mig och göra livet lättare för de som har det svårt. Socionom har de senaste åren varit ett yrke jag drömmer om att bli. Dock älskar jag att skriva och vill inte ge upp den hjärteliggande drömmen. Kanske blir et en kombination; hjälpa OCH skriva?


Läsarnas Ord
Ord från: Erika

Kul att läsa alla svaren!

Jag gillar fiskpudding ;)

2010-02-18 @ 20:00:02
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Ord från: becka

"när jag väl ligger där och skrevar, efter att ha tryckt ut ungen." haha, klockrent. intressanta svar, märks att du har tänkt till!

Kramar<3

2010-02-18 @ 20:56:22
URL: http://justoneblackangel.blogg.se/
Ord från: Tessie

Bra svar! roligt att läsa :) -kramar om-

2010-02-18 @ 23:45:15
URL: http://curvie-delicious.blogspot.com/
Ord från: Julia

tack för svaren, det var kul att läsa :)

2010-02-19 @ 12:47:06
URL: http://tankesmedja.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0