Melodifestivalen 2010 - Deltävling 1



Jag är nog lite nördig, men det är för att jag tycker det är kul. Vid varje tillfälle Melodifestivalen sänds, utrustar jag mig med ett protokoll. På så sätt är det lättare att hålla koll på alla låtarna, komma ihåg vilka man tycker om och inte. Jag ger låtarna poäng (1-10) och kan sen avgöra vilka låtar jag tycker ska gå vidare.
Första deltävlingen var helt klart en besvikelse...

1. Ola med låten "Unstoppable". Helt okej, men jag kände att det är en klassiker. Ola leverera alltid samma låtar och han gör det på samma stuk. Alltid det samma. Nah, inte min favorit. Min poäng: 4. Resultat: Till final!

2. Jenny Silver sjöng "A Place To Stay". Herregud. Jag tycker det är modigt av henne att gå upp på scenen. Hennes dekorerade baddräckt var inte speciellt attraktiv måste jag säga. Låten var inte heller bra. Och hennes dans med armen förstår jag mig inte på. Min poäng: 2. Resultat: Plats 8.

3. 
Linda Pritchard och hennes låt "You're Making Me Hot-Hot-Hot". Denna gillar jag. Det är fart och mycket dans. Härlig låt, eller vad tycker ni?


Linda Pritchard - "You're Making Me Hot-Hot-Hot".

Min poäng: 9. Resultat: Plats 5.

4. Pain of Salvation och deras låt "Road Salt". Lite för lugn för min smak, men ändå okej. Jag gillar deras framträdande; just det att han är barfota och ser sårbar ut. Min poäng: 5. Resultat: Andra chansen.

5. Anders Ekborg med "The Saviour". Jag gillar faktiskt låten. Den är cool och något annat än det vanliga. Absolut värd en plats i andra chansen. Min poäng: 7. Reultat: Plats 6.

6. Jessica Andersson sjöng "I Did It For Love". För gnälligt, detta har man hört förut. Tråkigt att lyssna på. Har ingen chans i den stora tävlingen mot övriga Europa. Min poäng: 3. Reultat: Andra chansen.

7. Frispråkarn och låten "Singel". Wow! Jag gick igång direkt. Upp och dansa höger vänster. Verkligen en bra låt, dock ingen chans att vinna tävlingen. Synd att den inte hamnade högre upp på listan... Min poäng: 10. Resultat: Plats 7.

8. Salem Al Fakir med sitt bidrag "Keep On Walking". Låten är fin, avslappnande och ett bra bidrag. Inte mycket mer att kommentera, det är ett medelmåttigt bidrag. Min poäng: 6. Resultat: Till final!


Bild från Aftonbladet.
Kvällens vinnare!

Är du nöjd med vinnarna? Vilka hade du helt sett i final?


Läsarnas Ord
Ord från: becka

åh, jag tyckte salems låt var så skön! (sen är jag lite kär i honom, också...) Ola går ju vidare pga hans unga fans antagligen, för bra är han inte. Jag gillade hothothot låten, den var riktigt skön och som du skrev, man kom igång liksom. Samma med frispråkarns låt, MEN en hiphop låt har ju ingen chans varken i sverige eller i resterande delen av tävlingen. Dock var han riktigt, riktigt modig som vågade! Pain of salvations låt gillade jag inte alls, alldeles för seg och tråkig liksom. ingen melodifestival över de hela. :)

2010-02-06 @ 23:21:01
URL: http://justoneblackangel.blogg.se/
Ord från: Petra

gillade verkligen Pain of salvation men den passar inte riktigt in i melodifestivalen! :P

2010-02-06 @ 23:52:04
URL: http://petras.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0