Tanke om att blogga som ung och gravid

Det finns en hel del bloggar skrivna av unga som väntar barn. De berör mig. Jag tycker det är så roligt att läsa om unga föräldrar. De har fått en liten bebis, en liten lycka i unga år. Jag menar inte att jag drömmer om att bli ung mamma, nej, nej. Jag funderar bara... Om jag blir gravid i unga år, kanske då jag fortfarande går på gymnasiet, då vill jag skriva om det. Inte bara för andras skull, utan också för min egen  skull. Det är så roligt att kunna gå tillbaka och minnas. Genom att skriva ner sina tankar och upplevelser, kan man återberätta tiden som gravid. Det är underbart!

Jag kan inte låta bli att tvivla. Jag vill så gärna skriva ner allt detta, om jag nu skulle bli gravid. Men jag är rädd. Det finns folk på min skola, som läser min blogg. De kommer ju garanterat få reda på nyheten - och då kommer ryktena gå. Roligt, inte alls. Jag vet inte om jag skulle kunna ta det. Kanske ska jag göra som andra bloggare har gjort; skapa en ny blogg som berättar om allt. Men nej, att vara gravid är ju en del av sig själv. Hela ens världsuppfattning ändras under de månaderna och tiden efter graviditeten. Jag vill dela med mig av mina tankar- och jag vill göra det här. Vågar jag? Jag är inte säker.
Nu är jag ju inte gravid, men jag kan inte låta bli att fundera. Vår värld är så fördomsfull,  tyvärr. Varför kan man inte bara få vara sig själv, utan att folk ska hacka på en? Det är bara en  tanke. Jag vet inte om jag skulle våga dela med mig av en så stor livshändelse - hur mycket jag än vill...


Läsarnas Ord
Ord från: Tessie

Det är jobbigt att känna att man måste begränsa sig när man skriver i sin egen blogg. egentligen ska man bara göra det man själv anser vara rätt och strunta fullt i vad alla andra tycker och tänker. Men det är som du säger inte det lättaste..



-kramar-

2010-05-29 @ 15:21:36
URL: http://curvie-delicious.blogspot.com/
Ord från: Denise - Mamma till Kevin

åh, underbart inlägg från din sida också.

Jag förstår hur du tänker. Folks fördomar förstör hela ens dag. Verkligen!



Men som sagt, när man blir gravid så tänker man inte så. Som jag skrev på Madickens blogg så är allt så rosa och fluffigt när man blir gravid. Man skiter i vad folk säger och tycker just då. Det är först efteråt man tar åt sig av folks åsikter, vilket är jättesynd!



Men som sagt. Blir du gravid i framtiden, ung eller "en medelåldersmamma", så ska folk skita i vad ditt beslut blir! Det är du som är mamma och det är ditt liv det handlar om. Blogga om det, berätta för världen om nyheten! Många älskar det du skriver, sen finns det ju en massa undantag såklart!



Stor kram till dig Jasmine :)

2010-05-29 @ 15:27:40
URL: http://www.alltutommode.se/denise
Ord från: Sandra

håller med :) Mysigt att kunna skriva om det men jobbigt om ryktena börjar gå!

2010-05-29 @ 16:28:29
URL: http://bjorkasandras.blogg.se/
Ord från: Rodjin

svar : tack !

2010-05-29 @ 17:16:52
URL: http://rodjins.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0