Ibland är det svårt att förstå varandra

Vi människor är så olika. Alla har vi en egen personlighet som speglas i vårt sätt att tänka, resonera, bemöta, bedöma, handla, säga... Listan kan göras lång på alla de fronter som skiljer oss åt. Trots att vi är människor och borde fungera på samma sätt, har vi våra drag som utmärker just oss, dig och mig som personer. Detta kan ibland ställa till problem. Vi uttalar oss olika. Samma mening uppfattas olika från person till person. Ibland är det svårt att förstå varandra.
Det viktigaste för att förstå en annan människa är att man är öppen. Om man stänger in sig utan att släppa in någon annan på djupet, då är det svårt för andra att tolka en. Genom att bara vara tyst, kan man inte räkna med att folk ska förstå. Hur mycket man än hoppas på att ens omgivning ska märka, är människan inte så smart. Vi tar åt oss och bedömer efter den information vi får. När vi inget vet, tar vi heller inte skada av det.
Konversation är väldigt viktigt, för att vi ska kunna leva tillsammans. Det är samtalen som är nyckeln till att förstå och lära känna en annan människa. Om man går runt och är tyst, hur ska då andra veta vad du tänker? Ingen kan gissa sig till dina tankar, du måste själv dela med dig av dem.

Ibland har jag så svårt att förstå mig på andra människor.
Lika svårt har andra människor för att förstå mig.


Läsarnas Ord

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0