Fulla parkeringsplatser

Det är varmt, sommar och stadsborna är här ute och firar helg. Vilka får lida av det? Jo, vi som bor här ute på öarna. Rickard hinner inte ut med båten, eftersom det varken finns plats vid färjeläget eller vid någon annan parkering i närheten. Jag borde inte bli arg, men jag kan inte låta bli att bli frustrerad. Dessa ”dagsgäster” tar bilen, istället för att åka kollektivt. Det resulterar till att de som verkligen behöver platserna (Rickard i detta fall, som ska ha med ett bord ut hit till ön) inte får någon plats. Jag tycker det är synd.
Sommargäster, badgäster och vad nu alla har för anledning att komma ut hit, ni irriterar mig i dessa stunder. Det är speciellt att bo på en ö. Det är ingen semesterort där man får göra som man vill. Vi bor faktiskt här ute!
Jag vill inte flytta här ifrån - absolut inte. Det jag vill är att stadsborna åker kollektivt istället. Man tjänar varken tid eller pengar på att ta bilen. Det är bara idiotiskt.


Läsarnas Ord
Ord från: Luci

sv: Tack så mycket för kommentaren :) Ja burkarna är jätte söta. De är dock en gammal bild så de verkar inte finnas kvar :/

2010-05-22 @ 16:22:11
URL: http://luci.se/
Ord från: Luci

sv: Ja det lär finnas något i samma stil i alla fall :)



Förstår att du blir irriterad det är samma sak när vi åker till Gotland. Vi har haft vårt släkthus där sen jag var 3 månader och jag har mer eller mindre alla barndomsminnen där ifrån så jag ser mig inte som en turist. Men när vi ska parkera bilen så har alla parkeringsplatser vid vårt hus blivit upptagna. Det är mindre kul när man har en massa packning och katter mm. Så jag förstår dig helt och hållet där.

2010-05-22 @ 16:29:33
URL: http://luci.se/
Ord från: Annika

Om jag ska vara ärlig hade vi nog också tagit bil över om vi ska till en ö :)

2010-05-22 @ 17:59:50
URL: http://bringblingtoeverything.blogg.se/
Ord från: Erica

Förstår att det blir drygt, men jag tror inte att de tänker på det sättet. Liksom, de försöker ju inte medvetet att göra livet svårare för er. En lösning skulle ju kunna vara att de som bor på ön har reserverade parkeringsplatser. :)

2010-05-22 @ 18:27:08
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Ord från: Powerofme - A new side of me ♥

tack, tyckte med att de var fina :D

kram

2010-05-22 @ 18:33:08
URL: http://powerofme.blogg.se/
Ord från: Anette

Nu får Du ge Dig.

Det är inte bara dagsgäster som står på parkeringarna utan många av de som bor på öarna och de som har sommarställen där. Vad är Rickard om inte en dagsgäst? Andra som bor på öarna har väl också gäster? Vad vet Du om vilka som står på parkeringsplatserna? Rickard får väl planera som alla andra och åka i god tid. Vid Långedrag står även de som har sina båtar där.

Att åka kollektiv kan ta jättelång tid. Vad vet Du om andra människors resvägar? Att åka kollektiv är dessutom väldigt varmt en dag som idag och den går heller inte som andra dagar p g a Göteborgsvarvet.

2010-05-22 @ 18:50:48
URL: http://http://rosanatt.blogg.se/
Ord från: Jennifer - Lola May

Vet hur det känns. Bodde i Grebbestad och där svämmar det över av turister på sommaren, men på samma gång ska man vara glad över det för de bidrar till kommunens ekonomi. :)

2010-05-22 @ 19:16:34
URL: http://lolamay.blogg.se/
Ord från: Madde

Tack tjejen. Vad gör du ikväll? Kramar

2010-05-22 @ 21:51:13
URL: http://maddisenj.blogg.se/
Ord från: Madde

På ett sätt är det ju faktiskt synd om dem eftersom de inte kan må bra när de beter sig sådär. Men egentligen tror jag man ska förska att strunta i dem så mycket det går. Kramar

2010-05-22 @ 22:02:48
URL: http://maddisenj.blogg.se/
Ord från: Anonym

Jag slutar den elfte :D Skönt som faaan!

Vad ska du göra i sommar då? ;D

2010-05-22 @ 22:07:19
URL: http://conler.se
Ord från: Luci

sv: Jag förstår dig helt och hållet där!

Så lite så :)

2010-05-23 @ 12:27:29
URL: http://luci.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0