Ett första besök på Mr Cake i Stockholm

I födelsedagspresent till syster gav jag ett cafébesök på Mr Cake i centrala Stockholm. Det var med stor förväntan vi (i synnerhet jag som sprudlade av entusiasm) klev in genom dörren till Roy Fares café Mr Cake. Mina förväntningar var delvis något annat än det jag möttes av, både i positiv och mindre bra bemärkelse.



Så mycket gott att välja på vid ett cafébesök på Mr Cake i Stockholm.

Lokalen var mer industriell än jag trodde, vilket gjorde att den efterfrågade mysfaktorn (som borde vara självklar vid ett cafébesök) var mindre enkel att få. Vi blev bordsplacerade, vilket gav lugn och fråntog oss ansvaret att själva hitta sittplats i en av stockholmarna uppskattad miljö. Det var under vårt besök vid lunchtid i lördags mycket folk i lokalen redan när vi kom klockan elva. Närmare halv tolv var det kö utanför caféet. Vi hade tur!



Inspirerande godsaker på Mr Cake i Stockholm.

I montrarna fram till kassan fanns godsaker att inspireras av! Jag upplevde en känsla av lyx, att kunna välja och vraka bland godsaker i olika färger, former, konsistens och storlek. Jag, liksom min mamma, är personen som gärna testar allt. Och det var svårt att uppnå vid enbart ett besök på Mr Cake. Det fanns fikabröd som bullar och croissanter, american cookies och sockrade munkar, tartes och mindre kreationer i spännande utseende samt höga tårtor i flera lager, med drip och härlig dekor på toppen.


Av oss med omsorg valda fikatrevligheter att mumsa på.
 
Jag och syster beslöt oss för att dela på tre olika godsaker, för att liksom skapa oss en bättre överblick av utbudet (och för att få mumsa på mer av det som såg lite extra gott ut). Till dessa tog vi varsin caffe latte, den var inget att hurra extra för. Kanelbullen var välbakad och god, dock lite sötare än väntat. Den höga chokladtårtan var systers favorit, själv kan jag tycka att den var god men inte himmelsk. Min favorit blev istället tarten med smak av jordgubbar och rabarber - mycket god!


Del av menyn över utbudet på Mr Cake i Stockholm.

Prismässigt kan jag tycka att det var rimligt, jag hade förväntat mig en dyrare fikastund. Dock ska sägas att jag också hade förväntat mig än mer exklusiv fika, med mer utmärkande smaker och mer av det lilla extra, inte bara utseendemässigt. Så ja, det var ett trevligt, gott och uppskattat lördagsnöje. Jag kommer absolut att komma dit fler gånger, dock med lägre förväntningar.

Har du varit på Mr Cake i Stockholm och i så fall vad tycker du?


Läsarnas Ord
Ord från: annika eriksson

Jag har aldrig varit där, de verkar ha mycket gott fikabröd.Kram.

2019-05-28 @ 20:04:48
URL: http://ladyochlufsen.blogg.se/
Ord från: Matilda Berlin

Jag kan inte fatta att jag går förbi Mr Cake både på vägen till skolan och sen på vägen hem, men har fortfarande inte varit inne. Måste ju se till att få till ett besök innan jag flyttar, hihi! kram <3

2019-05-29 @ 07:34:38
URL: http://matildaberlin.se
Ord från: Julia Svensson

Åh gud så gott det ser ut!!

2019-05-29 @ 08:20:44
URL: http://juliasvenssons.se
Ord från: Amanda (Swedish Passport)

Åh, har tänkt att jag ska gå dit hur länge som helst nu! Låter dock som att jag bör sänka förväntningarna något för att bli imponerad istället för besviken ;)

2019-05-29 @ 08:44:17
URL: http://swedishpassport.com
Ord från: Yasmine

Jag har faktiskt inte varit där, men skulle gärna gå dit! Får helt enkelt bjuda med min kompis dit haha! :D Kram

2019-05-29 @ 16:07:45
URL: http://yasmissy.blogg.se
Ord från: Pauline Hurtig

åh wow vad fint och gott!

2019-05-29 @ 20:18:22
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Ord från: Linnéa

Wow, sååå gott det ser ut, hade velat smaka på allt 🥰

Tack, ska bli skönt med ”långledigt” 🤩.
Kram

2019-05-30 @ 07:42:32
URL: http://linnealiebig.blogg.se
Ord från: anniepiie

Intressant att få höra hur ditt besök var. :)) Ser helt fantastiskt ut. När jag ska dit blir det en red velvet för det älskar jag. Jaa, vilken tur ni hade, inte jättekul att behöva stå i kö när man är sötsugen. hihi Kram

2019-06-09 @ 14:55:29
URL: http://anniepiie.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0