Personligt

Är det fel att skriva personligt i sin blogg?
Finns det risker? Vilka?

Är det inte roligare att läsa en blogg, om den är personlig?
Glad, sorglig, fundersam.. allt det där, som en människa får uppleva...
Hur ska man skriva?
Vem läser?
Varför ska man vara försiktig med vad man skriver?


Läsarnas Ord
Ord från: Rickard

Om det är fel att skriva personligt?

Nej - absolut inte. Men ja, det finns risker. Det beror på hur personlig du är. Om du går in alltför djupt på ditt eget liv, och börjar ge ut privat information så som telefonnummer eller liknande. Då finns det nog väldigt många risker.



Man måste nog tänka på att bloggen finns att läsa för alla - för vem som helst. Därför måste man nog också vara beredd på att man kan få kommentarer om precis allt man skrivit. Att skriva något och tänka "ärsch, det här kommer ingen läsa" är nog ingen vidare smart idé.



Samma sak gäller om man är rädd för att folk ska få reda på saker. Det du lägger ut finns att läsa för alla, och om du vill hålla något hemligt - så skulle jag råda dig att inte skriva det på internet - utan ... ja, vad vet jag? på väggen bakom tavlan i vardagsrummet? På imman som blir på badrumsspegeln? Vart som helst - men inte på internet. Speciellt om du dessutom skriver under med ditt eget namn.



Puss

2009-01-21 @ 17:24:28
Ord från: becka

Säger som rickard, extremt många risker.. Vem som helst kan ju läsa och kanske ser dig på stan och vet att "det är hon som målar så bra" eller "det är hon som skriver sina tankar på den där bloggen!!" så ja, riskerna är stora och många. Men finns ju alltid lösenordsskyddad blogg.. då kan du ju bestämma själv vilka som får läsa. de har jag själv funderat på ^^

2009-01-22 @ 19:52:25
URL: http://awhitesnowangel.blogg.se/
Ord från: Linus

Jadu...



Lyssna på Rickard. =)

Det finns ju skummt folk där ute i det vida internet, så man vet aldrig.

Men så länge du håller dig till sådana saker som du skrivit hittils så borde det vara lugnt. Jag menar, vad ska det finnas för risker om de du inte känner som läser bloggen inte har några fakta om dig?

Men men, som sagt, var försiktig med tele-nummer och dylikt; med bara en liten bit information kan man hitta så jätte mycket annan information.

2009-01-22 @ 20:11:35

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0