Tobak

Ja, som ni förstår, så tycker jag att Tobak är skit. Är antagligen inte ensam om att tycka det.
Man jag tänkte inte låta er läsa en massa som ni förmodligen vet... Hm... Ni vet säkert det här också, men jag känner ändå behov av att skriva.
Att man över huvudtaget säljer tobak i dagens Sverige tycker jag är helt sjukt. Ingen mår bättre av det. Förresten så är tobak inget egentligt beroende (av vad jag har hört och diskuterat). Allt sitter i hjärnan; det är en vana att ta sig en cigg det första man gör, när man vaknar på morgonen. Känner man att livet tar emot, då tar man också fram tobaken och tänder på. Inte bra. Självklart förstår jag dem, som väl börjat. De ångrar såklart det de gjort. Kanske inte i unga år. Då finns det säkert ungdomar, som tycker att det är spännande, men sen - när de mognar - då inser de hur dumt det var att börja. Att sluta är svårt, det vet jag.
Frågan är bara vems fel det är... ?
Är det den som börjar röka? Hm... Jag tycker faktiskt inte det. Jag anser att det är den idioten som säljer skiten, som har ansvaret. Visst, det är inte bara i Sverige man säljer tobak, så det är svårt att ändra på det, så därför anklagar (Ja, jag anklagar faktiskt.) de som tillverkar sånt skräp. Jag förstår inte hur de kan förstöra andras människors liv! Jag fattar inte hur det kan vara så själviska! Att pengar kan betyda så mycket, att de till och med tar dö på andra människor. Hallå!? Vad betyder mest; ett människoliv eller tillgångar, som du kommer använda till ditt eller andra människors liv? Det spelar ingen roll om du har stora skulder att betala. Det är ändå oförlåtligt att du tar dö på världens befolkning. Skäms!

Jag blir lite för arg. Förlåt.

Läsarnas Ord
Ord från: Rickard

<333



Du är hemskt söt!

Jag gillar verkligen att du har åsikter - jag gillar verkligen att du förmedlar dem. Jag håller med dig väldigt mycket.

Visst - det är inte så att jag automatiskt ser ner på folk i min närhet som röker... jag menar... det är deras ensak. Men jag frågar dem ibland (rätt ofta) om varför de gör det, om de tänker sluta osv.



Väldigt ofta får man till svar: "Jag började som ung - jag försöker sluta hela tiden"



Det är ett problem, visst.

Men ska jag vara ärlig; Nu har faktiskt tobaksbolagen tvingats skriva "RÖKNING DÖDAR" med stora svarta bokstäver på vit bakgrund. Så jag anser att det är upp till folket att själva välja vad de gör med sina pengar - och sina liv, det är inte direkt som att de 'inte vet' att det är skadligt.



Jag älskar dig!

Puss och kram

2009-01-26 @ 21:58:18
Ord från: Anonym

Hej Jasmine,



Det är inte de som säljer tobak som man ska skylla på. De säljer ju eftersom det finns personer som vill köpa och säljaren vill ju tjäna pengar. Business.Finns det inga kunder så kan man inte heller sälja tobak. Alla kan välja om man vill röka eller inte. Tyvärr blir många passiva rökare mot sin vilja då de tvingas andas in rök från andra som röker, t ex barn. Det är ännu värre. Fråga varför Din pappa röker.

2009-01-27 @ 11:17:28
Ord från: becka

Man blir inte beroende av tobaken, utan av nikotinet. Jag har själv vart där.. förlorat SÅÅ mycket pengar! Och ja, det är svårt att sluta. Det sägs att det tar tre dagar att komma ifrån nikotin suget. Det stämde för mig. Men sedan vanan.. Vanan att kunna ta en cigarrett eller en snus när man är upprörd/arg.. Det är de som är grejen. Bra skrivet!:) Kram<3

2009-01-27 @ 17:23:55
URL: http://awhitesnowangel.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0