Drömresan Dag 3: Hollywood Hills, hämta husbil och Huntington Beach

En av sakerna på min bucket list var att ta en bild på mig och R framför Hollywood-skylten. Då vi bodde i Hollywood tänkte jag att det var en passande utflykt att göra vår sista förmiddag i Los Angeles. Det visade sig dock inte vara lätt att komma nära skylten. Vägarna vi gick gav oss enbart en skymt av de berömda vita bokstäverna på berget.


Hollywood-skylten i fjärran.

Med hopp om att se Hollywood-skylten på nära håll promenerade vi längs upp- och nerförsbackar i Hollywood Hills. Nära skylten lyckades vi inte komma och vi möttes av flertalet skyltar som tydligt uppmanade oss om att vägen inte ledde till Hollywood-skylten. Att se skylten kräver alltså en högre utkiksplats i staden eller ett besök på Griffith Observatory en bit utanför staden. Observatoriet öppnade dock först vid lunchtid så för oss var det inte ett alternativ.


Svårt att nå Hollywood-skylen, "No access to the Hollywood Sign".

Trots att vi aldrig kom önskvärt nära Hollywood-skylten fick vi en trevlig promenad i en förvånansvärt vacker del av Hollywood. Åter på hotellet checkade vi ut och tog sedan en taxi till södra delen av Los Angeles där Cruise America har ett av sina uthyrningskontor. Det var med stor förväntan och nervositet som vi hämtade ut husbilen som kom att bli vårt hem de kommande elva nätterna. Vi fick tydliga instruktioner om att "så som vi hämtar den skall vi också återlämna den". Det visade sig bidra till en del magont längs resan...

R och jag hämtar ut husbilen från Cruise America.

Med skräckblandad förtjusning rullade vi från uthyrningen till matbutiken Target där vi aningen förvirrade ändå lyckades få köpt enklare mat inför de kommande dygnen. Vi åkte ytterligare en timme söderut och ankom till Huntington Beach där vi hemifrån bokat vår första campingplats.
 

Första natten sov vi på en camping vid Huntington Beach.

Huntington Beach visade sig vara en magisk plats! Vi hann ställa upp husbilen och få ett trevligt bemötande av en amerikan i husbilen intill innan solen gick ner och stranden glittrade. Se bara!


Solnedgång vid Huntington Beach.

Vi gick hand i hand längs strandpromenaden och kände nog båda en viss stolthet över att ha kommit så här långt. Att vi fick en så bra start på vår resa med husbil var en bidragande faktor till att vi höll hoppet uppe under resterande resa med husbil. Huntington Beach är absolut en av de finaste platserna vi besökte.

Solnedgång vid Huntington Beach.


Läsarnas Ord
Ord från: Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Åh vad häftigt :)

2019-11-11 @ 12:11:35
URL: http://evahle.se
Ord från: Louise

Men wow vilken fantastisk solnedgång! :D Kram<3

2019-11-11 @ 12:23:39
URL: http://louiseelinore.com
Ord från: Sara Ekman

Åh, åka husbil är ju så mysigt <3 så vackra bilder!

2019-11-11 @ 17:40:25
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Ord från: Sara

Vad mysigt och vad vackert :)

2019-11-11 @ 18:16:50
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Ord från: Carolina

Åh så trevligt det låter med husbil och stället ni campade på :D

2019-11-11 @ 21:53:45
URL: http://knaset.com
Ord från: Emm

Vilken frihetskänsla att ge sig ut på USA:s vägar. 💕 det låter underbart. Synd dock med skylten, ändå komiskt att de satt upp skyltar för alla turister med samma mål som ni. Stor kram

2019-11-12 @ 06:16:07
URL: http://www.emelisanskrypin.blogspot.com
Ord från: Annika

Oj så vacker solnedgång.Kram.

2019-11-15 @ 18:48:29
URL: http://ladyochlufsen.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0