Finn ditt sammanhang

Efter att ha läst Cornelias inlägg om rädsla och osäkerhet inför skolstarten vill jag dela mina tankar också med er.


Bild från arkivet.

Jag upplever mig ofta ha gått min egen väg. Det har varit självklart. Hemifrån har jag uppmuntrats till det. Att vara egen har också utmanat mig, det har gjort mig ensam. I synnerhet åren på gymnasiet bestod av mycket ensamhet, läs mitt senaste inlägg om detta här.

Efter tiden på högstadiet och gymnasiet bar jag på bilden av mig själv som "jobbig", mindre intressant, avvikande... När jag sedan påbörjade min högskoleutbildning förändrades den bilden i takt med att jag insåg att jag befann mig bland likasinnande. Jag hade kommit rätt. Jag, precis som jag var, var välkommen.

Att aktivt välja en utbildning efter gymnasietiden är att aktivt söka sig till likasinnade. Jag insåg efter första året på min utbildning att jag funnit min självklara plats, i relation till andra men också i mig själv. När jag efter genomförd utbildning kom ut på olika arbetsplatser och i sammanhang och verksamheter relaterade till mitt arbete fick jag återigen bekräftat att jag har hamnat rätt.


Bild från arkivet.

Jag kan såväl förstå en upplevd rädsla och osäkerhet inför att kasta sig ut i det okända, börja en utbildning med personer som inte alls funnits med dig tidigare i livet. Med mitt facit i hand, för det är ju det jag kan skriva om, vill jag dock tro det kommer gå minst lika bra för er som i höst tar nästa steg i livet.

Cornelia skriver så klokt om att acceptera sig själv och jag kan bara hålla med. Vi har alla våra egenheter. Och det är okej. DU är okej, precis som du är.

Jag tror starkt på vikten av att finna sitt sammanhang. Det kan vara att utbilda sig till det som inspirerar just dig, arbeta med det som gör dig glad, flytta till platsen där du känner dig hemma, fylla vardagen med sådant som får dig att växa, umgås med de personer som får dig att känna dig trygg... Våga släppa taget och gå mot det som gör dig lycklig.

Ni är alla så modiga som gör en nystart denna höst. Önskar er varmt lycka till!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2019-08-14.


Läsarnas Ord
Ord från: Linda

Så fint skrivet!!

2019-08-18 @ 19:59:33
URL: http://lindaviktoria.se
Ord från: Cornelia

<33333 åh !!!

Svar: Svar: <3
Jasmine

2019-08-18 @ 20:10:07
Ord från: Carolina

Jätte fint skrivet inlägg!
Det är så viktigt att känna att man har en plats i den här världen, att man trots personlighet känner att man trivs. Det upplevde jag i gymnasiet, det kändes som om det bara var jag stundtals som faktiskt var intresserad utav att utbilda mig till undersköterska. Många i min klass kunde jag aldrig se som undersköterskor. Men nu på universitetet vill alla vara där, alla har sökt sig till att bli det jag ska bli i framtiden och alla är hjälpsamma. Jag trivs så sjukt bra att vara utom dem en hel sommar är dödens. Så det ska bli kul att åter börja till hösten och gå andra året tillsammans med dem :D

2019-08-19 @ 09:24:05
URL: http://knaset.com
Ord från: Emm

Heja nystarten! 💕 hoppas du får en fin vecka.

2019-08-20 @ 07:46:39
URL: http://www.emelisanskrypin.blogspot.com
Ord från: Yasmine

Du skriver så klokt. Det är verkligen inte lätt att kasta sig ut i det okända. Jag gjorde det för fyra år sedan och jag ångrar det inte en sekund för det har gett mig fantastiska minnen och vänner som jag aldrig hade träffat annars. Men det bästa det har gett mig är att jag fick möjligheten att utvecklas och bli den person jag är idag, den personen som jag är otroligt stolt över och som jag vill vara! <3 Kram

2019-08-21 @ 12:08:26
URL: http://yasmissy.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0