På jakt efter klänningen

När det kommer till att köpa klänningen med stort K skulle jag mycket väl kunna vara sent ute. Det stundande bröllopet är planerat att äga rum i slutet av sommaren 2019. Enligt rekommendation från butiker som säljer brudklänningar är det bra att vara ute tidigt, gärna nio månader innan, i alla fall förordas sex månaders framförhållning. Det ska erkännas att bröllopet i dagsläget känns alltför surrealistiskt. Samtidigt kommer det nog kännas mindre verkligt ända fram till den stora dagen - om det ens känns verkligt när dagen väl är här. Hur som helst behöver en klänning hittas.

Under oktoberhelgen i Göteborg kikade jag och mamma i några fest- och bröllopsbutiker i centrala Göteborg. Då fick jag en första anblick av den tyll, spets, satin, puff och olika modeller som finns att välja bland. Det var inspirerande och fick mig att spana vidare på internet vad som finns att välja bland utifrån aktuell kollektion. I helgen gjorde jag ett första besök i en butik då jag även provade några klänningar. Med mig hade jag min syster - bästa, ärliga syster som bidrar med ärlighet, lättsamhet och stöd. Att hitta en klänning är inte helt enkelt.

Visitkort från en första runda i centrala Göteborg.

Jakten på klänningen kommer att fortsätta. Än så länge har jag inspiration, några provningar att referera till samt sparsmakad inblick i vad nästkommande års kollektion har för inslag. Jag tror att kollektionen år 2019 kommer att ha mycket i min smak. Det återstår att se vad jag väljer. Jag är inte ens säker på om jag ska köpa eller hyra klänning till den stora dagen.

Tips mottas tacksamt!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2018-10-28.


Läsarnas Ord
Ord från: Sara Ekman

Åh vad spännande, men svårt, att hitta rätt bröllopsklänning!! :)

2018-10-29 @ 20:54:32
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Ord från: MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap

Men så spännande. Lycka till i letandet :D

2018-10-29 @ 22:48:38
URL: http://maddisenj.se
Ord från: Jennifer

Tur jag inte ska gifta mig haha hade aldrig pallat med all planering. Creed till dig :D

2018-10-29 @ 23:46:56
URL: http://missjennifer.se
Ord från: Matilda Berlin

Men åh! Ska verkligen bli så spännande att se vad det blir =) KRAM <3

2018-10-30 @ 08:58:08
URL: http://matildaberlin.se
Ord från: Annika

Vad roligt att du ska gifta dig. Själv hyrde jag en passande brudklänning samt brudslöjan fick jag låna av brudtärnan som dessutom sydde upp klänningar till både henne och brudnäbben. Tack för kommentaren. kram.

2018-10-30 @ 15:36:22
URL: http://ladyochlufsen.blogg.se
Ord från: Emma Engström

Massa lyckas till med letandet!! <3

2018-10-30 @ 22:38:48
URL: http://nouw.com/emmaengstrom
Ord från: mammatillmirakel.blogg.se

Så spännande! Tror du gör rätt i att ta dig tid till att leta så set känns 100 procent rätt sen när du väl står där. 😊 kram

2018-11-04 @ 16:59:35
URL: http://mammatillmirakel.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0