Film - Tummelisa

Tummelisa föds ur en blomma, efter att hennes mor planterat fröet hon fick av en god häxa. Modern älskar Tummelisa högt och lär henne allt hon kan. Tummelisa är liten, endast så hög som en tumme, men klarar sig ganska bra ändå. Hon lär sig att leva som liten. Den lilla flickan tycker om att drömma och hennes högsta önskan är att hitta någon som är lika liten som hon själv, helst en prins som hon kan gifta sig med.
En natt träffar hon älvornas prins Cornelius. Det är kärlek vid första ögonkastet! Prinsen lovar att komma tillbaka dagen efter och hämta henne. Tyvärr blir det svårrare än vad han trodde, då det visar sig att Tummelisa har blivit kidnappad av Mamma Padda.
Tummelisa ska tydligen bli en stor stjärna, dansa och sjunga, men Tummelisa vill bara komma hem till sin mor, där Cornelius ska komma och hämta henne. Resan hem blir jobbigare än vad hon väntat sig. Hon får hjälp av de så kallade Gitterbaggarna, som gör allt för att hon ska komma hem till sin älskade prins. "-Jag älskar ljudet av min röst!" sjunger svalan Jaqemoue som också försöker hjälpa till. Tummelisa blir dock stoppad av Mamma Paddas Son och Herr Bagge.
Det är en resa mot tiden, där allting måste lösa sig, innan vintern kommer med all sin frost och kyla. Tyvärr kan inte Älvornas Konung (Prins Cornelius pappa) stoppa vintern, som snart gör landskapet täckt av vit snö. Tummelisa räddas av Fröken Åkermus, som tar hand om henne under jorden. Där blir det bestämt att Tummelisa ska gifta sig med Herr Mullvad, en rik, egenkär och mycket egoistisk sådan.
Hur ska allt sluta? Blir det som Tummelisa hoppas; ett lycklig i alla sin dagar-slut?

Åh, det är sådan nostalgi att se filmen. Pappa spelade in den till oss, när vi var små. Jag tycker om den än idag. Är det någon mer som sett den? Kanske känner du igen bilderna överst i inlägget?
Filmen är så fin! Mycket musik, en charmig bagge och en positiv svala. Kan det bli mycket bättre?






Läsarnas Ord

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0