Livet förändras

Vi lever i en värld där allting inte kretsar runt oss själva. Det finns så många andra människor också och de lever sina liv. Tillsammans bildar vi ett nätverk av bekantskaper, vänner, känslor, jobb, aktiviteter... Allt vävs samman till det vi kallar Verkligheten. Eftersom det är som det är, går det inte att undvika förändringar i livet. Det är inte bara vi själva som ändrar och förändras. Alla runt omkring oss råkar ut för samma sak. Livet är en kedjereaktion.
Hur mycket vi än säger emot, kommer det alltid att ske förändringar i livet -  på gott och ont. Jag tror de flesta uppskattar förändringar i tillvaron, så länge de inte är så stora. Så fort förändringar kräver mer än vanlig energi, blir det helt plötsligt jobbigt och många backar. Jag backar inte. Jag står på mig, kämpar och hoppas att jag får fram min åsikt. Jag vägrar leva i en tillvaro där jag inte kan hantera det som sker.

Hur stor förändring kan man som människa hantera? Det spelar ingen roll om man är stark psykiskt med stabila åsikter eller om man är tillbakadragen och tystlåten. Vi är alla människor som måste tackla förändringarna.
Vissa ändringar sker utan tilltro till människorna det handlar om. Vad gör man då, när man väl står utanför förändringen? Är det bara att acceptera? Nej, jag vägrar. Har folk i min närhet bestämt något utan säkra grunder, ska de i alla fall få stå sitt kast. De ska stå för sina åsikter, sitt handlande och de ska kunna hantera en jobbig Jasmine, som vägrar acceptera det som har skett. Hur hård får man då vara? Får man slå? Nej. Får man psyka? Nej. Man får bara säga sin åsikt, ifrågasätta och kräva svar. Har den påhoppade inget svar får han eller hon helt enkelt ge sig, lägga sig och återgå till det som var innan förändringen.

Tyvärr fungerar det inte så och därför står jag här idag och ser det falla samman. Man ska lyssna till sitt hjärta, men då får man inte glömma att lyssna längst in, där ens närmaste finns. Man kan inte göra saker halvdant. Gör det ordentligt eller inte alls.
Tack.


Läsarnas Ord
Ord från: Tessie

Det är så sant som det är sagt. Ska man göra nått så ska man göra det fullt ut. Man ska aldrig heller ställa en fråga till någon om man inte är beredd på att höra saningen tillbaka. Att stå upp för sig själv och sin åsikt är viktigt. Det stärker oss.. Alla har inte samma åsikter om saker och ting, man kan inte alltid smeka varandra medhårs! bra skrivet!!!!! :)



Svar:

Tack så mycket!!

Joo, det du skrev tror jag med.. Om drömmarna. Det tror jag att jag skrivit tydligt med i det inlägget!?.. :) -kramar-

2010-03-01 @ 14:50:16
URL: http://curvie-delicious.blogspot.com/
Ord från: Matilda- QWENTUS

Kan jag tro :)



:)

2010-03-01 @ 15:21:00
URL: http://qwentus.blogg.se/
Ord från: Tessie

ohhhhhhhhh, nu är jag så mättt så mätt.. hehe!!..



svar:

du är bäst! <3

-kramar-

2010-03-01 @ 15:22:57
URL: http://curvie-delicious.blogspot.com/
Ord från: Jilina

Hej och tack för alla kommentarer du lämnade hos mig :) Uppskattas!



Svar:

Destination världen - har ej testat det än då jag inte haft en dator att spela det på. Jag har två datorer, den ena är för dålig att spela på och den andra har haft ett eget liv ett tag. Jag har även mest glömt att jag har spelet. Inte varit så sugen att spela på ett tag heller för den delen. Men vi får se om jag testar då min andra dator som är bättre funkar igen som den ska.



Javisst är det mycket lätt att fastna, men så kan det vara med dom flesta spel. Bara man tycker det är kul så, då sitter man tillslut där haha.



Förlovning - Tack så mkt :D



Serier- jovisst så sänds det fortf bra serier. Men verkligen inte i samma klass som förr enligt mig.



Rederiet såg jag alltid på då det gick.

2010-03-01 @ 15:48:17
URL: http://jilina.se
Ord från: Milla

sv: Skönt med studiedag!

Jag tycker du har söt design på bloggen, jag gillar rosa^^

2010-03-01 @ 16:45:29
URL: http://vildamillas.blogg.se/
Ord från: jessicalillsmeds.se

Tackar!

Haft en bra start på veckan?

kram



http://jessicalillsmeds.se

2010-03-01 @ 17:54:49
URL: http://jessicalillsmeds.se
Ord från: Jessicalillsmeds.se

Min dag har varit kanon bra ..Nu är jag så trött så jag håller på att somna.. Svara gärna på frågan om stöld i min blogg

kram

http://Jessicalillsmeds.se

2010-03-01 @ 20:08:33
URL: http://Jessicalillsmeds.se
Ord från: Lina K

Förändring är bra för alla människor nu som då, så länge det sker i lagom takt så att man hinner anpassa sig. Det får inte bli för mycket, för ofta eller för drastiskt. Och framför allt får det inte vara påtvingat av andra för att det ska kunna kännas så bra och spännande som förändringar ändå ofta kan göra. Jag hoppas att allt löser sig och att du hittar nån som lyssnar på vad du vill!!



Kraaaaam!!

2010-03-01 @ 20:24:05
URL: http://eimk.blogg.se/
Ord från: Erika

Jag försöker att se förändringar som positiva. Tänk så trist det vore om ingenting förändrades.

Det som är svårt när det gäller förändringar är väl de som man inte vill ha, sådana som är svåra att acceptera.

Men man måste försöka ändå.

2010-03-01 @ 21:45:15
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Ord från: jessicalillsmeds.se

bra att du svara! Tack för ett bra svar! hoppas du sover gott..nu skall jag sova..Natti natti



kram

http://jessicalillsmeds.se

2010-03-01 @ 22:14:37
URL: http://jessicalillsmeds.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0