Bemötande leenden

Tänk vad ett litet leende kan göra. Under dagen har jag blivit bemött av leende från alla håll och kanter. Det har gjort mig så glad! Först fick jag så mycket beröm, när vi hade caseavstämning. De gjorde mig smickrad. Jag vet att jag kan, men ibland behövs det en liten extra kick i rumpan för att jag ska sätta fart. Efter caset hade jag matematik. Det går bra för mig där. Jag förstår. Min lärare hjälper mig. Det känns som att vi har hamnat på samma nivå, vilket gör det lättare att förstå varandra.
Det var längesedan jag åt lunch tillsammans med tjejerna i tvåan. Vi har inte hört av varandra. När vi ses i korridorerna, hälsar vi självklart på varandra. Idag kändes det verkligen som att de var glada att se mig. Tihi.
Dagens sista lektion var svenska (som jag älskar att gå till, eftersom vi har en så underbar lärare). Vi gjorde inte så mycket; satt och läste alla reportage som klassen har skrivit. Det var inget tvång att sitta kvar i skolan, så jag beslutade mig för att gå. (Reportagen kan jag läsa på vägen upp till Stockholm imon.) Jag gick upp till skolsyster för att kolla igenom min journal. Jag ville veta vad som stod där. När jag gick därifrån var jag så glad! Hon var så gullig som satt och berättade för mig. Jag fick se bilder jag målat på vårdcentralen, när jag var liten. Jag hade tydligen talang för att teckna. Skolsyster gav mig många leenden, vilket gjorde att jag kände mig väl till mods.
Hann dessutom precis med bussen, utan att behöva springa. (a)

Snart kommer Rickard hem, så jag ska passa på att blogga lite mer innan dess. Sen har jag min uppgift att skriva ikväll... Jag ska inte till skolan imon, utan jobbar hemma istället. På så sätt kan vi komma iväg tidigare till Stockholm. Jag har pratat med lärarna, så de vet om det.

Hoppas att ni får en trevlig kväll!


Läsarnas Ord
Ord från: Lorissa

Leenden kan göra så mycket. Ett allmänt vänligt bemötande kan rädda min dag. Min systers pojkvän ringde till mig och sade att de sökte sommarjobbare på jobbet han är chef i. Han sa att jag skulle söka via arbetsförmedlingen och lämna honom som referens så skulle jag inte behöva oroa mig. SÅ snällt - detta gjorde han efter att ha läst mitt panikinlägg. Så underbart upplyftande.



Angående alkoholen tycker jag att det är helt sjukt. Jag har läst det flera gånger... det är ju bara fysisk statistik som visar att det kan vara bra. Men socialt och psykiskt står det aldrig något om!



sv: Tack gulledu! Jag blir så oerhört glad av att se att det finns folk som tror på mig och finns där - på riktigt. Det är så många tomma ord överallt, men alla de betydelsefulla väger tyngre <3 TACK

2010-04-01 @ 00:52:26
URL: http://lorissalovebomb.blogg.se/
Ord från: jea

Ett leende sprider glädje och man kommer långt med det :)

2010-04-01 @ 11:13:03
URL: http://nonfiction.webblogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0