Dubbelt upptill

Idag har jag jobbat. Lite hastigt inpå kom det, men jag kom oskadd till jobbet. Jag som trodde att jag skulle med till stan och handla, fattade det hela fel. Istället fick jag i princip skjuts till jobbet av min arbetsgivare, som mötte mig vid färjeläget. Vi åkte i hans båt och stannade precis vid bryggan, där caféet ligger. På vägen ut till ön, fick jag höra att jag är väldigt omtyckt på jobbet. Jag är duktig på arbetet som ska utföras och jag är trevlig mot kunderna. Sånt värmer att höra. Jag gör mitt bästa och det ser folk. Dagen började alltså mycket bra.
Jag satte igång med arbetet direkt. Det var högar med disk och ingen mat i kylarna. Lyckat. Stressat blev det, men jag försökte hålla mig lugn och gjorde som vanligt; mitt bästa. Det tog sin tid, men jag hade allt under kontroll. Fanns inte den önskade maten i kylarna, bad jag dem sitta ner medan jag fixade vad de beställt. Kanske inte bästa metoden, man jag hade det under kontroll. Min arbetsgivare blev lite frustrerad över att jag inte hade ringt honom och bett om hjälp, men jag tyckte jag klarade mig fint på egen hand. Jag fick i alla fall hjälp av honom och snart fanns det mat ute till gästerna.
Varje dag kommer det i genomsnitt två sällskap, som pratar engelska. Idag var nästan hälften av gästerna inte från Sverige. Jag har alltså pratat mycket engelska idag och det ser jag bara som ett stort plus. Det är bra att öva sig på engelskan. Jag vet ju att jag kan, jag måste bara våga släppa kontrollen. Jag fick faktiskt beröm, för att jag pratade så bra. Ett av de första sällskapen som ankom för dagen, var en grupp med fyra kvinnor. De var så trevliga när de kom. De fick vad de ville ha (efter lite tid och missförstånd), men det gick bra. Jag hjälpte dem också att förstå tidtabellen, så att de kunde komma in till stan. Innan de lämnade caféet fick jag ett ärligt tack och mycket beröm. Jag fick också dricks. Dricks, mina vänner! Inte många kronor, men alltid något. Det var ju gesten som räknades.
Fullt upp, som vanligt skulle jag vilja säga. Första gången jag fick stå still och andas var klockan fem. Jag har jobbat sen klockan elva. Så det var några timmar av fullt arbete. Men det är roligt, riktigt roligt, det tycker jag fortfarande. Nu känns det extra roligt att jobba, när jag vet att mitt arbete uppskattas. Jag märker det från kunderna och imorse fick jag ju höra det av min arbetsgivare.
Det enda som varit lite jobbigt idag, är att jag har haft dubbla plagg upptill. Eftersom jag kom direkt från stan, hann jag inte hem och byta till mina arbetskläder. Istället fick jag ta en tröja från skåpet (likadan som den jag har hemma) och dra på mig den över klänningen. Ja, du läste rätt; över. Och det blev varmt ska jag säga. Men det gick bra, jag klagar inte. Efter att ha fått ett så älskat välkomnande, när man kommer hem från jobbet, kan man inte mer än älska livet. Det livet som just för stunden leker.
Nu ska jag vila. Middagen står snart på bordet och nyduschad är jag.
Önskar er en fortsatt trevlig kväll.


Läsarnas Ord
Ord från: LORISSALOVEBOMB

Tur att du kom oskadd till jobbet, det är mer än vad man kan säga om mig :)

2010-07-14 @ 20:32:47
URL: http://lorissalovebomb.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0