Bokmässan i Göteborg 2010


Bokmässan i Göteborg.

Idag har jag och mamma haft en heldag på Bok- och Biblioteksmässan på Svenska Mässan i Göteborg. Vi var där tidigt, redan vid halv tio och gick inte från mässan förrens strax innan fem. En heldag alltså! Kul var det och nya erfarenheter fick jag. Och inspiration - massor av inspiration fick jag ta del av. I vissa skeden ville jag bara kasta mig på en dator och börja skriva på ännu en roman. Men jag lyckades sansa mig själv och låta förnuftet ta över. Jag vet med mig att om jag börjar på ett nytt skrivprojekt, kommer det jag redan håller på med att hamna på hyllan. Och ska jag någon gång lyckas publicera min roman (en dröm jag haft länge) är det bäst att hålla sig till en historia och också avsluta den.


Emma Hamberg.

Större delen av dagen tillbringade jag och mamma på diverse seminarium. Vi rusade runt som galningar, för att hinna med alla önskvärda föreläsare. Vi fick ihop det ganska bra måste jag säga. Jag lyssnade på en hel del bra föreläsningar, bland annat med Babben Larsson, Katerina Janouch och Robert Gustafsson. Men det bästa var nog ändå att få höra Emma Hamberg presentera sin nya bok. Inte för att hennes framträdande var speciellt, hon presenterade bara sin nya bok. Men jag var så lycklig att jag fick se henne i verkligheten och till och med fick växla några ord med henne. Jag berömde hennes tidigare verk "Linas Kvällsbok" och fortsättningen på den boken, en tonårsroman jag verkligen tycker är bra och mycket läsvärd. Berättade också om min dröm; att få vara föreläsare på bokmässan och presentera min bok som en gång ska publiceras. Hon verkade tycka att det var roligt att höra på, för hon gav mig beröm och log glatt mot mig. Eller så log hon bara för att jag besvärade henne.


Inköp från Bokmässan.

När de inte fanns fler seminarium att ta del av, var det dags att gå ner till det stora torget och kolla där - på rekordtid! Egentligen behöver man fler än en dag på sig att ta del av Bokmässan och därför blev det aningen stressigt för mig och mamma. Vi traskade omkring bland montrar fyllda av reklam (inget märkvärdigt alltså), pyssel och framför allt böcker - i högvis! Massa böcker, olika förlag, mässerbjudanden... Med mig hem från mässan fick jag (inräknat alldeles för många broschyrer) ett läckert papper och lite annat plock, som ska användas till mitt kortmakande (Kika in Mitt Kortmakeri) och ett lila block med spiral och svarta sidor. Den ska jag fylla med inspiration - vilken typ av kreativa skapelser vet jag inte ännu.
När jag kom hem, var jag helt slut. Tillskott av mat och dryck har jag slarvat med idag, huvudet är tungt av alla intryck jag har tagit in och kroppen är i övrigt tröttare än vanligt. Det ska bli skönt att få en lugn kväll hemma hos Rickard.

Nästa år ska jag tillbringa fler dagar på Bokmässan!



Läsarnas Ord
Ord från: CAMIE

SV: Hehe, han är en riktigt liten sötnos ^^,



Ja jag älkar att spela sims3! Hade det på datorn förut men hade inte spelet så nu fungerar det inte längre :(



Haha, ja precis ;D

2010-09-26 @ 18:50:07
URL: http://camillahart.blogg.se/
Ord från: Anniepie

Åhh jag skulle velat gå på den mässan! :) Såg lite på tv:n men det hade varit kul att få vara där! :) Hoppas att du har en bra dag nu. Kramar!

2010-09-27 @ 10:50:20
URL: http://www.metrobloggen.se/Anniepie

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0