Onsdag är inte pappas dag

När man har skilda föräldrar och bor på två ställen, gäller det att kunna prioritera sin tid. Har man dessutom pojkvän är det lämpligt att tillbringa lite tid även med honom. Det är ett himla pussel att få ihop allt! Eftersom mamma bor i stan, är det enklaste att vara hos henne. Hon är också den som hittar på saker, därför har det genom åren blivit många "extra" dagar hos henne. Men som pappa säger; det jämnar ut sig i längden. Sommaren som var tillbringade jag till största delen hos pappa ute på ön. Vågskålen väger jämnt vill jag tro.
Vardagen flyter på och jag pendlar mellan tre hem. Det fungerar bra. Jag har alltid haft två hem att åka mellan. När jag berättar för folk hur uppdelningen är, blir folk förvånade och utbrister; "Gud, va jobbigt det låter!" Hur reagerar du, när jag berättar följande? Jag tillbringar halva veckorna på varje ställe. I grund och botten ser planeringen ut som så att jag är hos pappa måndag och tisdag, åker till mamma på onsdag och är där torsdag och varannan helg är jag hos respektive. Det låter krångligt, men jag är van. Det har alltid varit så, ända sen jag var tre år och mina föräldrar skilde sig.
Dessa "regler" är inte något jag strikt måste följa, men det blir lätt så att man hamnar i ett fungerande mönster. Nu när Rickard bor här nere har schemat sätt annorlunda ut från vecka till vecka. Jag måste ju vara hos Rickard också, trots att veckan bara har sju dagar. Eftersom jag har denna valfrihet är det helt okej att byta dagar lite då och då. Igår åkte jag exempelvis ut till ön, fastän onsdag inte är pappas dag. Det gjorde jag på ren känsla. Inom mig var saknaden efter pappa och ön väldigt stark och då kändes det naturligt att åka ut. Man måste lyssna på sitt hjärta, för att kunna leva som en hel människa.


Ibland är det extra viktigt att få komma ut till ön och samla ny livskraft.
Bilden är från den 16 juli 2010, Tredje Dansen.

När jag vaknade i morse, drabbades jag av lite lätt panik. Kollade klockan och såg att den var strax innan sju. Blev stressad, eftersom jag fick för mig att jag hade försovit mig. Men nej, efter att ha tänkt efter och kommit fram till vilken dag det faktiskt är idag, kunde jag pusta ut. Onsdag är inte pappas dag, därför blir det konstigt att vakna upp här en torsdag och ta sig till skolan enligt nya rutiner.


Läsarnas Ord
Ord från: Eleonore

ÅH tack va sät du är! Jo jag tillsammans med tatueraren satt och designade den utifrån lite bilder :)



Ja precis, tur att toffsar finns iaf :D

Ha en fin dag! kram

2010-09-30 @ 08:40:13
URL: http://fikamed.blogg.se/
Ord från: Anniepie

Tack, va snäll du är! :) Jo, jag ska lösa in dom idag tänkte jag! ;) Själv har jag oxå alltid haft två hem, eller bara ett hem där jag kan kalla hemma men har alltid varit på två ställen eftersom att mina förälldrar är skilda oxå. hehe :P Ha en bra dag.Kramar!

2010-09-30 @ 08:40:22
URL: http://www.metrobloggen.se/Anniepie
Ord från: FRIDA

okej, det ska jag göra:)

2010-09-30 @ 10:30:49
URL: http://fridapetterssons.blogg.se/
Ord från: Sanna

sv: Hm... okej, jag har redan beställt biljetter och ska åka hem kvart över tre så får väl se om du har tur och kanske slutar tidigare :) Skickar med mobilnummer jag med.

2010-09-30 @ 12:54:55
URL: http://pipig.blogg.se/
Ord från: lucke

hejsan, vad göres? :)

2010-09-30 @ 13:45:36
URL: http://modegrabben.blogg.se/
Ord från: Eleonore

Tack så mycket!



Va skönt att du kunnat vara hos sina föräldrar lite som det passar bäst :) Då blir relationerna inte så komplicerade!

2010-09-30 @ 15:12:38
URL: http://fikamed.blogg.se/
Ord från: LORISSA LOVEBOMB

skulle vara kul att se hur dina olika hem ser ut :) Kan du inte lägga upp foto någon gång? :)

2010-09-30 @ 15:16:07
URL: http://lorissalovebomb.se
Ord från: Sanna

sv: Kommer 11.57 och åker 15.12.

2010-09-30 @ 15:19:23
URL: http://pipig.blogg.se/
Ord från: idah

Jag tog absolut inte illa upp, man kan missförstå varandra ibland, men jag ville bara vara mer tydlig så du inte får fel uppfattning av de jag skrev. Givetvis så ser alla på saken på olika sätt så om du vill tolka det så, är det väl okej, jag kommer iallafall aldrig se det som en ätstörning med tanke på att jag aldrig blev "beroende" av att rasa ner i vikt. Det var något jag gjorde för allt jag fick höra, och jag hann ta tag i det INNAN det blev ett problem. Men såklart så fick jag även sota för det nu då jag är ganska smal och inte kan gå upp i vikt lika lätt som andra. Jag var liten, osäker och rädd, därför blev det som det blev och jag hamnade på botten av allt. Nu är jag starkare och säker på mig själv och jag vet vad jag vill göra av mitt liv. Därför mår jag bättre och då spelar det ingen roll hur jag ser ut eller inte, huvudsaken är att jag mår bra!

2010-09-30 @ 16:47:48
URL: http://aydah.blogg.se/
Ord från: paulina♥

så skönt när man vaknar och tror man försovit sig så visar det sig att man har massa tid iaf. blir som en befrielse :)

kram

2010-09-30 @ 16:50:28
URL: http://paulinabladh.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0