Köpenhamn över en dag

Jag är så trött! Helt slut är jag och sängen känns lockande. Dock får den locka lite till, eftersom jag lovade att uppdatera er nu ikväll. Jag kom alldeles nyss hem från en heldag i Köpenhamn. Bilen avgick från parkeringen utanför klockan sju - då var vi en halvtimma försenade. Vi hämtade upp Anders dotter och sen var vi ute på motorvägen mot Helsingborg. Där ifrån tog vi båt över till Danmark (Helsingör) och åkte sedan Strandvägen till Köpenhamn. Det var en fantastisk väg! Otroligt många fina hus, vilket gjorde mig - intresserad av arkitektur som jag är - väldigt fascinerad över skapelserna vi åkte förbi. Längs vägen blev det också en fika i det kalla vädret. Kylan var dock inte lika kraftig, när vi anlände till Köpenhamn strax innan lunch.

Det bästa med Köpenhamn var förstås alla fina motiv jag ville ta bild på. Fick några bra bilder nere i Nyhavn.
Också Christiania var en spännande upplevelse! Man har hört så mycket om det området - ett samhälle som lever utanför verkligheten. Och visst var det så. Nerklottrade hus, försäljning av haschkakor mitt bland folk och alternativa människor. Bland alla turister gick det faktiskt att urskilja en annan del av samhället. Det var riktigt häftig att se, men jag måste erkänna att jag blev aningen förskräckt. Så många unga människor som gick runt och köpte knark - som om det vore vilken matvara som helst. Jag blev förfärad. Hur kan detta ske? Helt utan konsekvenser för de som säljer? Polisen i  Danmark kan ingenting göra. De har försökt, men inte lyckas få bukt med försäljningen av droger. Det var spännande att få se denna kultur, även om det aldrig skulle falla mig in att ta del av det extrema sättet som att missbruka droger.

Jag måste faktiskt gå och lägga mig nu. Som min pappa brukar uttrycka det; mina ögon går i kors. Ni får se bilderna från Köpenhamn i morgon. Tills dess får ni nöja er med ett litet smakprov. God natt!


Nyhavns vackra fasader i färggrann kulör.


Läsarnas Ord
Ord från: LORISSALOVEBOMB

jag vet inte om jag skulle klara av att vara där. Det märks att du är en stark person. Jag skulle nog börja gråta.

2010-09-12 @ 00:38:09
URL: http://lorissalovebomb.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0