Planering av Studentbuffé


Ica's tidning Buffé inspirerar

Om en månad tar jag studenten, en dag som ska bli lyckad och därför kräver en del planering. Jag och mamma har låtit oss inspireras av tidningen Buffé och det är med lätt glädje som vi njuter av allt gott som går att laga. Tanken är att mamma, pappa och jag ska bidra till buffén och bara det är en konst att få ihop. Tillställningen ska hållas ute på ön vilket betyder att mat och annat ska fraktas ut dit. Där finns självklart ett fungerande kök, men det är många bollar att hålla i luften; alla bufférätter tycker inte om att färdas långt. Jag och mamma har kommit fram till olika förslag på menyn, något som nu ska delges med mormor och pappa. Det är inte lätt, men det är roligt.

Har du börjat planera din studentmottagning?
Eller har du kanske redan tagit studenten - kom gärna med tips!


Läsarnas Ord
Ord från: Anna

Svar: Tack så mycket! :) Tack, det samma (fast jag får väll säga glad första maj istället ^^)!

2012-05-01 @ 13:12:03
URL: http://daich.blogg.se/
Ord från: anniepiie

Va roligt att du tar studenten iår! :D jag tog för ca 2-3 år sedan och mamma hade hand om maten och allt typ! :P hehe Hoppas att du hade en bra valborg igår!! :) Kram

2012-05-01 @ 13:24:50
URL: http://anniepiie.blogg.se/
Ord från: Felicia

Det är för mkt planering, överallt!



puss

2012-05-01 @ 18:18:45
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Ord från: Rinki

Hej fina du, åh alltså det är nästan så att jag blir tårögd över vad härligt det måste vara att ta studenten. Studenten har varit en rätt stor tillställning i min släkt, 'a big deal' så att säga, så det var något jag hade sett fram emot hela livet typ. Dock blev min kväll inte riktigt lika bra, kommer ihåg att jag bråkade med min dåvarande pojkvän, men det fixade sig tillslut :).



Jag kommer ihåg det där med buffé också, det skulle komma otroligt många på drop in hos oss, så det gällde ju att ha mycket som går lätt att göra i stora mängder och som kan ätas kallt. Det mamma gjorde som jag älskade var en pastasallad med pesto och fetaost (passade för vegetarianer också) och sedan någon annan pastasallad med typ kyckling. Sedan kommer jag inte ihåg så mycket mer ^^.



Fint det var med Göteborgskortegen, jag kan tänka mig att man dras med, det är ju lätt när det blir sådär stora tillställningar. Jag har ett par vänner som läser i Göteborg, de kanske var med, jag vet faktiskt inte. Trevligt att du fick med din mamma in och att du fick en fika ;).



Sv: Tack gumman, jag ska försöka att ta hand om mig mer, men ibland är det lätt att glömma bort när allting runt omkring blir väldigt stressigt.



Jag gillar dina kort jättemycket och det jag fick av dig har jag uppställt inne i sovrummet :).



Tack återigen, det känns väldigt skönt att veta att man får inspirera och än mer när det gäller plugg, som sagt är det inget som jag någonsin har kopplat till mig själv tidigare. Då jag innan har varit lite slapp med skolan, har kunnat klara mig utan att göra vidare mycket och sedan hängde det kvar. Hade nog kunnat klara av gymnasiet med mycket bättre betyg ifall jag hade brytt mig om att plugga mer.



Hehe, de där studentrosorna var faktiskt väldigt bekväma :P även om det kanske låter lite tacky. Jag brukar inte gilla sådant som har text precis över rumpan, kopplar det till fjortismjukisbyxor som fanns när jag typ slutade gymnasiet. Det var inte vidare snyggt. Men tror att det gick hål i trosorna sedan, har inte kvar dem i alla fall.



Det var jättehärligt med studenten, absolut och jag hoppas verkligen att du får en helt underbar dag! Hm, jag har varit med på väldigt vilda flak, men vårt var inte vidare vilt och vi åkte på en väldigt smal väg för att komma inåt stan att det inte var så att andra flak kunde åka upp jämsides och spruta massa champagne eller annat hemskare. Ett tips kan ju vara att ta med sig antingen en poncho, inte det snyggaste men skyddar bra i alla fall, eller att du har ombytes kläder. En killkompis körde badbyxor på flaket. Eftersom vi inte hade det vidare vilt så ser min mössa helt okej ut faktiskt, men det kan ju vara en grej att lägga ned den, eller låta en av de vuxna ha den...om du är rädd om den. Men å andra sidan så kände jag lite att den var en stor del av dagen och det är ju i princip bara den dagen man använder den. Jag blev ju lite besviken över att jag fick en liten fläck uppe på den, men å andra sidan så hade jag den på mig och mådde riktigt bra. Hade varit tråkigt att inte använda den! Men annars kan du ju försöka plasta in den också ;).



Kram på dig!

2012-05-01 @ 18:49:59
URL: http://rhulth.wordpress.com
Ord från: Louise

Kul att ta studenten =)

2012-05-01 @ 20:33:15
URL: http://vitmossa.blogg.se/
Ord från: Felicia - mamma till Liam

Kul att ta studenten, det gjorde jag aldrig hihi :) Jag skulle föreslå typ potatissallad med rostbiff och sånt. Och eventuellt annat tillbehör för vegetarianer/veganer såklart. :)



SV; tack så mycket för din fina kommentar!

2012-05-01 @ 22:22:06
URL: http://sachiko.se/
Ord från: INGRIDWENELL.SE - Mode Stil Färg Inspiration

spännande!!

2012-05-01 @ 23:08:18
URL: http://ingridwenell.se
Ord från: ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!

Vad spännande! :) Kommer säkert bli kanon!



- åh alltså du är alltid så himla snäll! Du anar inte hur glad jag blir när jag läser dina fina kommentarer :D

2012-05-02 @ 21:36:40
URL: http://adaras.se
Ord från: CJ

Tusen tack, vad glad jag blir. :) Kram!

2012-05-03 @ 22:51:26
URL: http://cjs.blogg.se/
Ord från: sandra

Då ska jag kolla i ditt arkiv vid ett bättre tillfälle :)



Tack så himla mycket!



Låter smart att börja planera redan nu, så att allt klaffar på den stora dagen :)

2012-05-04 @ 10:10:05
URL: http://atilio.blogg.se/
Ord från: Anonym

Minns förra året vad kul när vi planerade min lillebrors student. Bakade en tårta till honom då. :P

2012-05-05 @ 13:22:59
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Ord från: Patricia♔

Åh det där med att få ihop en bra Buffé är inte alltid det smidigaste. Du får berätta närmare när det är helt bestämt vad ni ska bjuda på för gottit:)



Stor kram

2012-05-05 @ 22:04:37
URL: http://patriciac.blogg.se/
Ord från: Hanna

Åh vad skoj det var att ta studenten! Hoppas din dag blir lika lyckad som min :P

2012-05-07 @ 22:24:29
URL: http://skrynkel.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0