Avstår från skolans bal

Ikväll anordnas balen för eleverna på min gymnasieskola. Jag har valt att inte gå - av många anledningar. För det första tycker jag inte att det är värt pengarna. Att betala sexhundrafyrtiofem kronor för en kväll där det ingår bussresa till och från Marstrand, trerätters middag, underhållning och tal samt vals - i många fall en knagglig sådan, kan tänkas - känns inte lockande. Framför allt känns det inte riktigt hundra att lägga ner lite för mycket pengar på en vacker balklänning när jag samtidigt inte trivs med de flesta på skolan. Vi har helt enkelt inte hittat varandra och jag slutade att försöka efter mitt första år på skolan... Trots alla pengar och tankar kring huruvida jag kommer att trivas på balen eller inte är det främst resan hem som jag drar mig ifrån att få uppleva. Det må vara roligt att klä upp sig, äta gott, dansa fint, skratta av glädje och umgås med vänner, men - ja, här kommer ett stort men - resan hem kommer säkerligen inte att vara den trevligaste. Eller mest hälsosamma. Då jag har väldigt svårt - näst intill fobi - för personer som inte kan behålla maginnehållet utan istället väljer att stöta upp det igen känner jag att en bussresa hem med unga vuxna som har druckit för mycket alkohol inte är något jag vill vara med om. Fylla på en buss mitt i natten säger jag helst nej till. Dessutom... Ja. Det är väl typ det. Pengar, knappt intresse och oro inför resan hem, det är mina tankar i stora drag. Jag vet inte om jag gör rätt som har valt att avstå, men det känns bra.

En god vän till mig hade svårt att förstå mitt beslut. Han påstår att studentbalen är något man får uppleva en gång i sitt liv - och han har rätt, självklart. Och jag kommer säkert att ångra mig senare, det tror jag nog. Samtidigt; om det är något jag har lärt mig under min tid på gymnasiet så är det att inte göra något man inte känner sig bekväm med. Och jag skulle inte känna mig bekväm under balen, så väl tycker jag inte om stämningen på min skola. Och att plåga sig själv - och dessutom frivilligt lägga ner pengar på det - det känns bara dumt. Men visst, jag har ju faktiskt avstått från skolans bal - den upplevelsen kan jag inte återfå.


Läsarnas Ord
Ord från: Carro

Visst var det dyrt med balen, men också en av de bästa upplevelserna jag varit med om! Så klart värt det tycker jag! :)



Nej, jag får inte använda vanliga näsdroppar pga att jag inte ska bli beroende. hehe.

2012-05-31 @ 10:02:44
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Ord från: Lina

Det var svindyrt med min bal, jag tror att jag landade någonstans runt 10 000:- inkl studenten då. Allt är inräknat! Jag hade hellre åkt utomlands då det första som hände under kvällen var att en tjejkompis trampade på min svindyra klänning så den gick sönder och bad inte ens om ursäkt! Det var den kvällen det! :P

2012-05-31 @ 11:27:02
URL: http://linamedfamilj.blogg.se/
Ord från: sally

Tack så mycket! :D



Åh, jag skulle också ha avstått från balen om jag inte redan hade fått en klänning. ^^ Min bal kostar 750 spänn... -.-

2012-05-31 @ 12:10:25
URL: http://nastansallys.blogg.se/
Ord från: MADDISENJ

Var gärna med och gissa vad som ligger i paketet jag fick idag. Första person med rätt svar blir länkad inför mina 400-500 unika besökare :)



Sorry om du inte gillar sånna här kommentarer!

2012-05-31 @ 15:44:35
URL: http://maddisenj.se
Ord från: linah

gillar din header:)

2012-05-31 @ 16:39:05
URL: http://linahsarkodiee.blogg.se/
Ord från: Anonym

Tycker faktiskt du gör helt rätt. Min lillebrorsa gick inte heller på balen förra året och det var för att flera av hans kompisar avstod för att det var så dyrt. Du kanske missar balen men det finns massor ut av andra saker i livet som du kommer uppleva. Studentbalen är inte allt. ;)

2012-05-31 @ 17:59:44
URL: http://tvminnen.se
Ord från: camillaa

jag tycker du gjorde rätt beslut om det är så du känner :) när vi hade bal var det en hel del som inte kom, dock fanns de inte ens biljetter till alla. jag gick och tyckte det var skoj men de roligaste var ju inte själva balen utan de var att få vara uppklöädd hehe :)



åå den tårtan rekommenderar jag dig verkligen, kalaslätt att göra:D vi gjorde en valig sockerkaksbotten s0m vi delade i tre delar. I ena lagret hade vi nutella ( funderar på om vi inte hade lite grädde emellan där också) och i det andra lagret hade vi vaniljkräm. sen ovanpå massa grädde samt choklad dekorationer:D kan tala om att den var mycket uppskattade och tog slut på direkten:)



jag bryr mig om dig<3 jag skriver aldrig något jag inte menar och dina inlägg berör verkligen. Tack själv för det känns verkligen äkta när du skriver.:)



många kramar<3

2012-05-31 @ 18:29:18
URL: http://resanupp.devote.se
Ord från: JohannaStekpanna

Hejhej söt blogg!



Jag har precis gjort en cover och det skulle betyda mycket om du ville gå in och kolla och lämna en kommentar vad du tycker! Kram JohannaStekpanna

2012-05-31 @ 18:44:54
URL: http://johannastekpanna.blogg.se/
Ord från: Leone

Jag tycker att det skulle vara förfärligt roligt att gå på bal, samtidigt förstår jag dig helt och hållet. Om du inte trivs så bra i din klass är det klart inte så roligt att gå på balen. Hoppas att du får en trevlig kväll, vad du än väljer att hitta på.

2012-05-31 @ 19:36:27
URL: http://lingers.blogg.se/
Ord från: Tessie

Du ska göra precis som du vill gumman, och inte som alla andra tycker du ska göra, eller vad som en oskriven regel säger!.. Du gör helt rätt..



sv:

Tack för alla dina fina kommentarer. Har haft mycket att göra så har inte hunnit med bloggen, den har fått stå åt sidan lite när livet tagit över... :) Men nu börjar allt landa.



STORA kramar!!

2012-05-31 @ 19:59:55
URL: http://curves4all.wordpress.com
Ord från: Olivia - drömmen mot att bli fotograf

Man ska alltid följa vad sitt hjärta säger, och om du tycker du gjorde rätt val så är de bra! För man ska bara göra saker man vill :)



sv: hihi,tusen tack ♥

kramis♥

2012-05-31 @ 20:43:37
URL: http://oliviasfotoblogg.blogg.se/
Ord från: Eleonore- Kokboksutmaningen

Jag tycker du gör rätt beslut som inte åker på balen om du känner att du kommer få en tråkig upplevelse när du inte ens känner att du vill umgås med folket. Däremot tyckte jag att det var ett ganska bra pris, har för mig att vi betalade runt 300-400 och då ingick bara mat som elever på vår skola lagade :)

Kram!

2012-06-03 @ 18:46:42
URL: http://fikamed.wordpress.com

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0