Snygging?!

Jag går av bussen och marscherar stolt mot ingången till Ica. Jag har mina högklackade stövletter med lågt skaft på och det hörs när jag kommer gående. Ett gäng killar står utanför ingången. Jag ser att samtliga blickar vänds mot mig. Jag blir generad, men fortsätter att hålla huvudet högt. När jag går förbi dem, ger de inte ifrån sig ett enda ljud (möjligen lite mummel). Jag fortsätter bort och in genom glasdörrarna. Då, när jag är på väg in, då kommer det jag anade; "- Snygging?!". Jag borde vända mig om. Jag borde vända mig om och le mot dem. Men jag kan inte, jag blir för generad. Att bli uppvaktad är ingen vana, snarare tvärtom. Mitt utseende har jag aldrig fått uppfattning om är tilldragande. Jag ser ganska vanlig ut. Dessutom hade jag ju mina glasögon på mig på väg till Ica! Nu låter jag nojig och som en typisk tonårstjej, men så är fallet; självförtroendet är inte så stort, när det kommer till killar. Och att få höra att man ser bra ut är inte lätt att ta åt sig. Eftersom jag inte vet vem killarna är, kan jag inte gå fram och fråga dem rakt ut vad de menar med det. Visst kan jag, om jag vill, men säkerheten finns inte där på samma sätt som hos en killkompis. Jag gör alltså ingenting, när jag hör deras ord eka efter mig. Jag fortsätter bara gå. In på Ica. Jag vänder inte ens blicken bakåt.

När jag har betalt det jag ska ha, är det dags att gå ut igen - samma väg. Jag samlar mod till mig, sätter näsan högt och klackar ut. Denna gång står de närmare dörren. Deras blickar riktas diskret mot mig. Jag går vidare. Inget ord ropas efter mig denna gång. Kanske var det de sa bara lögn. De var kanske bara ute efter min uppmärksamhet.


Läsarnas Ord
Ord från: New York - helgen blogg pågår!

sv: tack! kul att du tycker det!

2010-10-28 @ 22:16:11
URL: http://newyorkneversleeps.blogg.se/
Ord från: Sanna

Tycker också att killar som gör sånt bara är jobbigt, en seriös människa skulle väl inte säga det bara sådär, så man tror att det måste vara något sorts skämt typ.



sv: jag har snart läst ut första boken och rekommenderar dem i alla fall :)

2010-10-28 @ 22:19:25
URL: http://pipig.blogg.se/
Ord från: Mimmi

sånt där känns ganska förnedrande när man går förbi ett gäng och nån ropas sånt efter en, man kanske borde ta åt sig men det känns ju ganska oseriöst. tror inte att de ljög när de sa de till dig dock :)

2010-10-28 @ 23:53:02
URL: http://bubbelsnubbel.blogg.se/
Ord från: LORISSA LOVEBOMB

Åh, men ta det som en komplimang :) Själv blir jag väldigt obekväm, det känns som... om de har rätt att säga sådant, har de då rätt att säga motsatsen? "Fule fan" typ? Hm.. jag vet inte, jag tror att jag bara är rädd för att bli bedömd för mycket. Vilket gör att min blogg är en smula falsk. För jag har inte alls så bra självförtroende som folk tror...

2010-10-29 @ 01:27:57
URL: http://lorissalovebomb.se
Ord från: Emodia

sv: haha, jag. väldigt överdrivet ibland x)

2010-10-29 @ 07:11:54
URL: http://emodia.blogg.se/
Ord från: sandra

Håller med dig. Komplimanger är svåra att ta, speciellt från killar.

2010-10-29 @ 07:26:27
URL: http://onepapercut.blogg.se/
Ord från: Eleonore

Jag tror absolut de menade det, du är ju en snygging! Men kan hålla med om att det är svårt att ta komplimanger :)

Ok då förstår jag! Härligt att lära känna fler på skolan nu :)

Ha en toppenfredag! kramar

2010-10-29 @ 08:37:52
URL: http://fikamed.blogg.se/
Ord från: fifi

Sug åt dig tjejen! Skitsamma att de inte sa nåt andra gången, de kallade dig ju för snygging och det är grymt, så ta åt dig! Sträck på dig och var stolt!



Kul att du gillade inlägget!



Hoppas du får en fin helg!



kram

2010-10-29 @ 10:48:02
URL: http://fififantastic.blogspot.com
Ord från: Annika

Men gud vilken härlig kommentar! Klart att de mende det!

2010-10-29 @ 11:28:46
URL: http://bringblingtoeverything.blogg.se/
Ord från: A

Awsome! Visst får man en självförtroende boost när sånt händer! Men det är just det farliga tänket efteråt som kan sabba allt!

Var bara glad för att du fick en komplimang och TA ÅT DIG!

2010-10-29 @ 14:04:14
URL: http://noplasticheart.wordpress.com

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0