Näsblod!

Hjälp!



Jag kom hem, toalettbesök, startade datorn, bytte om... och kände hur jag behövde snyta mig. Jag gick in i badrummet och snöt mig. Inget konstigt med det. Jag är ju lite smått förkyld, så jag tyckte inte det var något märkvärdigt. Men så kollade jag på pappret. Blod! Jag blev skitskraj! Inte precis varje dag man blöder näsblod. Det måste ha varit över fem år sedan sist. Jag ringde Rickard. Någon måste få lugna mig. Han var väldigt duktig - verkligen. Tack älskling. "- Blöder man inte där nere, då blöder man där uppe..." "- Ja, någonstans måste man ju blöda." fick jag som svar av Rickard. Haha.

Varför blöder man då näsblod? Jag har hört att man kan drabbas av detta på grund av stress. Men jag är inte stressad, jag är lugn (i alla fall så lugn, som jag kan bli). Jag fattar inte varför jag helt plötsligt började blöda... =/ Någon som kanske vet?

Så, nu är detta lilla drama över och jag ska återgå till mitt.

Kram

Läsarnas Ord
Ord från: Rickard

För det första - det faktum att du inte blödigt på typ 5 år, betyder inte att du aldrig kan blöda näsblod. ;P



Andra - jag tror det har med att man byter miljö, att kroppen (blodkärlen) blir utsatta för stora temperaturförändringar. Att gå ut och in i en spårvagn, eller ett hus, kan bidra till detta. ;P

Bara för att du klarat det ända till nu, behöver inte betyda att det aldrig händer. Detta händer min pappa åtminstone en gång varje vinter, så det är rätt vanligt med näsblod - ingenting att vara orolig över. :D



Jag älskar dig!

Puss

Din <3

2009-10-12 @ 16:55:28
Ord från: Julia

Jag blöder ofta näsblod, för mig beror det på att jag har känsliga slemhinnor. Det gör att jag exempelvis inte kan använda nässpray utan att blöda, jag har svårt att snyta mig och blöder varje gång jag drömmer mardrömmar. Du kanske har någon hormonförändring just nu, då brukar slemhinnorna bli extra känsliga. Oroa dig inte!



Förlåt att jag inte har kommenterat på hundra år, jag pluggar till lärare och behöver verkligen sätta in mig i mina studier - det är ju ett stort ansvar! :)



Kram/ Julia

2009-10-12 @ 22:47:47
URL: http://juliapysslar.blogg.se/
Ord från: Margit

Kan ju vara nån tillfällighet att du "denna gång" blöder i näsan...kanske nån förkylning...

Önskar dig en fin o bra dag (utan näsblödning)

2009-10-13 @ 10:04:56
URL: http://margitholm.blogg.se/
Ord från: Elena

Usch jobbigt och inge kul med näsblod. ):



Jag har aldrig blödit näsblod. (Peppar, peppar!)

2009-10-13 @ 22:15:15
URL: http://ellisono.blogg.se/
Ord från: Anonym

okej, det är ju inte precis farligt att blöda näsblod! helt naturligt faktiskt... du kommer ej att dö, lovar!

2009-10-14 @ 13:13:35
Ord från: Lisa

Ah, det gör det faktiskt. Dock är det lite mer skillnad nu när blondinbella har färgat håret. Men det får vi bortse ifrån :) haha



vad tycker du om mina andra look a likes? :)

2009-10-14 @ 13:41:13
URL: http://findmytwin.blogg.se/
Ord från: Pipen

Jag blödde näsblod typ hela tiden när jag var yngre, så bryr mig inte alls längre ^^



Du blödde säkerligen näsblod för att du är förkyld, det är väldigt vanligt. Snyter man sig mycket så spricker något litet blodkärl i näsan till slut, brukar hända för min syster någon gång i månaden eller så, själv blöder jag väldigt sällan numera :)



"Don't worry, be happy!" som typ Bob Marley sa :P

2009-10-15 @ 15:25:58
URL: http://pipig.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0