Att hålla upp en fasad

Man försöker hålla upp en fasad. Man vill inte visa, vad man egentligen känner. Det som sker är inget man går runt och berättar. Det handlar om att dölja verkligheten. Med lite smink, pengar och ett leende på läpparna klarar man allt. Eller?

Är det bara jag som gråter? Varför ser inte de andra att familjen håller på att rasa ihop? Hur ska man göra, för att allt inte ska gå i spillo? Vem kan ingripa, när muren sakta rasar? Några njuter, för att de har blivit Herren på täppan. Andra håller i sig bakgrunden. De är redan glömda, så varför försöka synas?

Kanske måste jag lära mig, att dölja det jag känner. Den där fasaden. Jag sminkar mig inte, men kanske borde jag börja göra det? Pengar - kanske ska jag spela rik? Och det där leendet. Ja, det där leendet. Så falskt, så fruktat, så rått och ondskefullt. Inte sanning för fem öre.

Är man vuxen, då man kan hålla upp en fasad?
Ja, då är man tydligen vuxen.

/
Jasmine

Läsarnas Ord
Ord från: Rickard

Nej älskling! Försök inte att spela någon annan. Du ska vara dig själv, bara dig själv. Det är dig jag älskar, och jag älskar dig för precis den du är! <33



Puss

Din

<3

2009-10-19 @ 19:38:40
Ord från: Mamma

Jasmine,

Vad menar Du med att familjen håller på att rasa ihop?

Du skriver om att hålla uppe en fasad. Det är ju just om man gör det som man risken är stor att många far illa.

Det handlar inte om att vara herren på täppan. Det handlar om attt våga uttrycka vad man känner och att man ska må bra. Man ska inte hålla inne med sina känslor och göra som andra vill och själv må jättedåligt bara för att man inte vill göra andra besvikna. Man måste våga tänka om i nya banor.

Kram

Mamma

2009-10-20 @ 09:10:42
Ord från: natasja

Håll huvudet högt,våga tro på dig själv.

Du är den du är, och ingenannan kan ta det ifrån dig.

2009-12-11 @ 11:45:50

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0