Drömma bland böcker


Det finns en hel del böcker...

Jag står och drömmer. Låter blicken vandra från bok till bok. Jag läser titeln tyst för mig själv. De vackra orden känns så lena på min tunga. Min hand tar försiktigt ner en bok från hyllan. Jag studerar den. Vrider och vänder på den skatt jag har i handen. Jag läser det lilla på baksidan, för att kunna bilda mig en uppfattning. Jag funderar, tänker, drömmer och hoppas på att boken en dag kan bli min.

Att drömma bland böcker är något av det bästa jag vet. Jag kan stå i timmar och bara låta blicken glida över de fina omslagen. Det är något visst med böcker. Känslan jag får, när jag drömmer mig bort bland alla dess verk, dessa titlar och dessa känslor som ligger bakom hela alltet är... komplicerade. Hela mitt inre bildar olika delar av mig själv och jag svävar, men trycks samtidigt ner. Jag vill så gärna ha den där boken, den skriker efter mig. Plånboken säger nej - böcker är inte billigt. Och är det verkligen värt att köpa den där boken? Jag kan ju låna den på biblioteket om ett halvår... Men det är ändå något visst med att ha boken stående i bokhyllan där hemma.

Böcker är drömmar, skratt, kärlek, lycka, sorg, tankar, åsikter, mord, tårar, besvikelse och krossat glas. Alla böcker har en känsla och det är alltid lika underbart att få ta del av den.

/Jasmine


Läsarnas Ord

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0