Ett halvår i huset

Det har hunnit gå över ett halvår sedan vi flyttade in i huset! Andra helgen i september 2022 gick flyttlasset. Helgen därpå hade vi födelsedagskalas för lillprinsen. Några flyttkartonger och viss ordning hann vi få till. I oktober fick jag och R influensa, inte mycket med hemmet blev gjort. November kändes som en evig vabb-period. Sen kom december med adventstid och mysig juletid. Januari och ett nytt kalenderår tog sin början och vi blev återigen sjuka med pausad vardag. I februari fick vi i alla fall den där helgen när vi tapetserade om i lillen rum - det blev så fint, se här! Sedan kom mer sjukdom, vilket för mig har varit fallet även stor del av mars månad.

Och här är vi nu. Jag har en sådan påtaglig längtan efter att få börja fixa i trädgården - så frön, rensa ogräs och se vad som växer i våra olika rabatter. Jag ser fram emot att skrapa flagnad färg från våra fönster och måla nytt. Jag längtar så evinnerligt efter att kunna dricka kaffe på trappen till vårt hus och njuta av värmande vårsol. Jag vill ställa fram utemöblerna och uppleva vår nya oas - utan störande grannar någon meter under vår balkong.

Sensommarsol på vår trapp, september 2022.

Vi har bott ett halvår i huset, denna mörkaste tid på året. Nu går vi mot ljus, värme, trädgårdsliv och husfix på riktigt! Jag har sådana förhoppningar inför detta första kalenderår som husägare. Med viss oro för vilka utmaningar som väntar oss med ett hus att ta hand om, så klart. Men ändå, så här i skiftet mellan vinter och vår känner jag mest glädje, tacksamhet och förväntan.


Läsarnas Ord
Ord från: Thereselinneaaa

Det är så trist när man har massa planer men sjukdom och annat kommer i vägen. Jag flyttade in i min nuvarande lägenhet för exakt två år sedan och har knappt fixat någonting. Jag har så mycket planer, möbler jag vill köpa, tavlor som ska upp, växter etc. Men jag kommer aldrig till det. Men har börjat lite smått i alla fall. Så trist när man måste spara pengar och inte kan fixa allt på en gång. Jag har verkligen noll tålamod!

2023-04-01 @ 14:41:11
URL: http://thereselinneaaa.blogg.se
Ord från: Yasmine

Oj har det redan gått ett halvår, tiden går så snabbt! :) Ser fram emot att se vad ni gör med huset :) Kram

2023-04-01 @ 18:34:07
URL: http://yasmissy.blogg.se
Ord från: Fröken

Hoppas ni får en friskare vår så ni kan ta hand om hus och trädgård som ni vill?! <3

2023-04-02 @ 21:55:17
URL: http://verbaomnesliberant.webblogg.se
Ord från: Netti Starby

Vad härligt att du ser fram emot att fixa uteplatsen och ett halvår går fort. Kramis <3

2023-04-03 @ 05:41:03
URL: http://starbys.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0