Träning ger mig destruktiva tankar

Under en "vanlig" dag i mitt liv tänker jag på min vikt ungefär... så fort tillfälle ges. Framför spegeln på morgonen, vid frukosten, när jag går innanför skolans portar, i korridorerna, i datasalen, vid lunch, på busshållplatsen, i omklädningsrummet, under träningen, efter träningen, vid middagen, på kvällen, i duschen, när jag har gått och lagt mig... Typ hela tiden. Det är inte det att jag inte tycker om hur jag ser ut - vissa dagar kan jag påstå att jag ser fin ut. Andra dagar är jag destruktiv och hackar på mig själv var och varannan minut. Men innerst inne vet jag att jag är vacker precis som jag är.

Trots denna - för det mesta självsäkra - syn på mig själv, har jag en tendens att se på mig själv med aningen destruktiva tankar snurrandes i huvudet. Det hände i dag under träningen. Jag kände mig så himla dålig; som att min prestationsförmåga inte räckte till. För vad eller för vem? Jag hade ingen att bevisa något för, det var bara jag själv som krävde för mycket... Det var jobbigt, jag kände de där destruktiva tankarna ta över och jag fick svårt att andas. Jag ville inte ge upp, men det var som att jag inte kunde stå emot mina egna nedvärderande ord.

Träning ger mig destruktiva tankar. Att hela tiden gå och tänka på mat, vikt, träning och ideal gör att jag lätt ser ner på mig själv. Det borde inte vara så, jag vet ju att jag är fin och bra precis som jag är. Min förmåga att stoppa destruktiva tankar, när jag väl befinner mig i en vikt- och idealrelaterad situation (under ett träningspass exempelvis), är inte något jag är bra på. Det blir istället bara värre och paniken tar vid. Jag vill ju känna mig fin - jag vill inget hellre än att leva med vetskapen om att jag är vacker precis som jag är. Skönheten ligger ju i betraktarens ögon. Jag kan därför inte förstå hur min syn på mig själv i vissa stunder kan bli så offensiv och oförklarligt okänslig. Synen som vid andra tillfällen ser den inre skönheten - precis så som det ska vara. (Ja, vi är alla lite självkära - trots att vi sällan erkänner det för andra.)

Jag som hade hoppats på att det jobbiga med träning skulle försvinna efter några veckor. Nu har jag tränat i över ett halvår... och den orealistiska synen på mig själv blir bara mer tydlig.


Läsarnas Ord
Ord från: LIENE

Tack:) Jag tar vara på mina tankar och jag utvecklar dem senare så det blir ännu lättare att förstå för mig rätt.



Du är fin som du är:) och det alltid. Även då du känner dig misslyckad. Man är faktiskt aldrig misslyckad.

Träna för att det är skönt och inte för att det ska förbättra din hälsa och bli mer fit. Jag tror att om man gör saker naturligt tänker man inte så mycket vad som är målet för om man ställer upp mår blir man lätt besviken på sig själv, ofta. Man blir ju inte besviken på sig själv utan mål? Man har redan andra mål så det räcker. Man ska inte ha mål om sin kropp tycker jag:) då blir det ofta så att man ser ner på sig själv.

2011-04-12 @ 20:10:40
URL: http://lienes.blogg.se/
Ord från: Anonym

Du är fin!

Kram Rebecka <3

2011-04-12 @ 21:19:14
Ord från: Malin **

SV: Haha, :)

2011-04-12 @ 21:49:52
URL: http://honest.blogg.se/
Ord från: anna

sv: tack! Första bilden är tagen vid korsningen st sigfrids plan:)

2011-04-12 @ 21:51:39
URL: http://addspirit.blogg.se/
Ord från: MEULLERPHOTO

Men nej! Så kan du inte tänka, du är ju hur sjukt snygg som helst! :O Åh vill bara ruska om dig och få dig att inse att du har en jätte vacker kropp.

Inga dumma tankar söta du!



Kramar <3

2011-04-12 @ 22:54:51
URL: http://meullerphoto.blogg.se/
Ord från: Don't mind me

Låter som att du bara mår dåligt av att träna - du kanske borde göra ett uppehåll?

2011-04-12 @ 23:28:00
URL: http://dontmindme.blogg.se/
Ord från: greta

sv: Jaa visst va dom fina!

Håller med dig, lite vår nu och sen kan sommaren komma, det kommer nog bli toppen :)



Är det bra med dig?

Kramar

2011-04-13 @ 00:00:14
URL: http://gretalonnies.bloggplatsen.se
Ord från: Ida

Vilken fin header :)

2011-04-13 @ 00:12:40
URL: http://ipeterson.blogg.se/
Ord från: Sandra

Åh det låter verkligen jobbigt det där :( Du ska inte se dig själv på det sättet. Du är en fin tjej!



SVAR: Ja det är härligt att hon är hemma över veckan, tidig påskfirande :)



Det tycker jag med, kärlek bör man dela med sig av.



Ja absolut ibland måste man bara ta hand om sig själv.



Kram

2011-04-13 @ 02:29:22
URL: http://lilleput.blogg.se/
Ord från: Malin **

SV: Hoppas ni också har rea! :)

2011-04-13 @ 07:38:19
URL: http://honest.blogg.se/
Ord från: camilla

ÅÅ men vad jobbigt att du hela tiden har de tankarna. Du är fin som du är :)



Usch halsen e värre idag :/ o nu har jag blivit tät i näsan också..suck:P



Haha förstår hur du menar, här hemma har jag o syrran tagit upp hela köksbordet med vårt pusslande så de e lite knepigt när hela familjen ska äta middag:P



Vad gör du idag? :)

kram

2011-04-13 @ 07:53:51
URL: http://resanupp.devote.se
Ord från: Sara

Åh tack så mycket vad roligt att höra! :)

2011-04-13 @ 11:36:30
URL: http://saraevangeliet.blogg.se/
Ord från: mia

Vad jobbigt att tänka så! Hoppas att du hittar ett sätt som fungerar för dig så att du inte går runt och t änker så när du tränar.



SV: Åh tack :) Det är superroligt med lägenheten! Ser fram emot att få flytta in och inreda osv.. :)



Hoppas att du lyckas hålla humöret uppe! Du får ägna dig åt saker som gör dig glad och lycklig :) kram

2011-04-13 @ 14:30:20
URL: http://amoramizade.blogg.se/
Ord från: Sanna

Om du har tränat i ett halvår märker du säkert att du klarar av mer än när du först började i alla fall? Du kanske kan försöka fokusera på det :) Det har jag märkt i alla fall, hänger för det mesta med på friskis passen numera, på det stora hela i alla fall, även om jag inte klarar så mycket styrka.

2011-04-13 @ 15:54:10
URL: http://pipig.blogg.se/
Ord från: Eleonore

Hoppas känslorna för träningen försvinner!

Cornettoglassen kan jag verkligen rekommendera, men den smakar väldigt mycket choklad så gäller att man gillar det :D Daim med päronglassen var riktigt smarrig med. Gillar man annars kombinationen päronglass med choklad så kommer man gilla denna med :)

Kramar

2011-04-13 @ 16:35:43
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Ord från: Lina

Hej fina du!



Tack för din kommentar!



Jag hoppas verkligen att du finner lyckan i att vara dig själv och njuta av att vara du! Vacker och unik!

Jag är överviktig, men har släppt alla destruktiva tankar om mitt utseende. Det är bara jag som mår dåligt av det och jag är inte värd att må dåligt. Jag är värd att tycka om mig själv, precis som jag är!



KRAM till dig!

2011-04-13 @ 18:21:28
URL: http://linaishav.blogg.se/
Ord från: Erika(jyringen)

sv.ja men jag är uppväxt i kalix och där finns bara den finaste skärgården så jag älskar verkligen allt med att vara ute i den,fiska,åka båt,vara i stugor osv jätte mysigt! :)

2011-04-13 @ 18:54:33
URL: http://jyringen.blogg.se/
Ord från: Malin **

SV: Tack! Det går dock inte så bra... ;)

2011-04-13 @ 19:06:48
URL: http://honest.blogg.se/
Ord från: Pia

Sv: Tack så jättemycket! :D



Ha en bra kväll!

Kram

2011-04-13 @ 19:14:29
URL: http://xmoonlightshadowx.blogg.se/
Ord från: Sandra

svar: Tack, vad kul att du gillar det ! :)

2011-04-13 @ 19:56:56
URL: http://oneminute.webblogg.se/
Ord från: annis♥

sv; jag mår faktiskt inte särskilt mycket bättre.. xd

Tack, dsm! ;D

2011-04-13 @ 21:12:19
URL: http://annises.blogg.se/
Ord från: Mathilda

Det är jobbigt att tänka på vikten och hur man ser ut, lever själv med tankarna snurrande i mitt huvud varje dag. Men försök tänka igenom varför du tränar, är det för du tycker det är roligt eller för du vill uppnå något? Och om det är det sistnämnda borde du kanske försöka en annan träningsform som du kan tänka dig gå till för att du tycker detär roligt och får det andra på köpet.



Sv: Tack så hemskt mycket!

2011-04-13 @ 21:38:30
URL: http://photoandi.blogg.se/
Ord från: Rinki

Först vill jag säga att du är otroligt duktig som tränat i ett halvår. Jag började ju nu, rätt så nyligen men de två senaste veckorna har det inte blivit mycket träning på grund av sjukdom/förkylning (det är ju inte vidare bra att träna då).



Däremot så kan jag känna igen mig i din "berättelse". Jag tänker väldigt ofta på hur jag ser ut och min vikt och jag är i princip aldrig nöjd, det finns alltid något jag hackar ned på. Alltid. Det är tröttsamt och jag blir arg och ledsen på mig själv, jag önskar så väl att jag var en av de kvinnorna som sade "jag tränar och äter bra och är nöjd med mig själv", men det är jag inte. Det går inte, jag vet egentligen inte varför. Det sitter nog kvar sedan jag var yngre, då jag var rätt mullig. Hur som helst, när vi är på topp så att säga och är på gymmet till exempel, kan jag känna att pressen blir ännu större än vanligt. Där trängs man med olika människor och vissa är otroligt vältränade och helt plötsligt så känner man inte den där upprymda känslan kring "wow, titta vad duktig jag är som tränar", istället känner man pressen och det kan kännas som att andra iakttar en och det är jobbigt. Som när jag är ute och springer (vilket händer nästintill aldrig, dessvärre) så känner jag alltid "fan, nu tittar folk på mig. De ser att jag måste pausa typ var tionde meter, guuud så pinsamt". Men egentligen borde jag tänka på att de som ser mig kanske tänker "åh, vad duktig hon är som är ute och springer, det borde jag kanske också..." det är nämligen så jag tänker när jag ser någon som är ute och springer. Jag tänker inte på vilken form människan är i, tankarna börjar istället - på ett rätt egotrippat sätt - att kretsa kring mig.



Men det är lätt så, tjejer är väldigt självkritiska och jag hoppas att din ångest kommer att lägga sig! Du är nog underbart vacker, det tror jag absolut. Du har även en extremt underbar personlighet som läggs till till din yttre skönhet, vilket inte kan resultera i något annat än slutsatsen att du är underbart fin! Om du vågar någon gång, får du gärna lägga upp en bild på dig, jag är säker på att du är jättefin.



Sv: Om du gör några fel i mina ögon? Jag anser att du har bloggat väldigt personligt och därmed har du även tagit upp saker som du kanske inte är så nöjd med, om dig själv och även saker som du upplever att du inte gör "tillräckligt bra". Men av det som jag har sett och din bloggpersona som jag känner att jag känner rätt så bra vid det här laget, så säger jag bara såhär: att det du möjligtvis gör fel, skulle vara att du är för kritisk till dig själv. Du anar inte vilken talang du bär på och din skönhet som sipprar igenom både i dina texter och i dina tankar/formuleringar som du delar med dig av via bloggen. Du är en superfin tjej Jasmine och jag hoppas verkligen att du kommer att komma till samma insikt <3.



Gav jag dig en ny idé? Do tell :).



Du behöver självklart inte läsa intervjun, ville mest kolla. Eftersom du skrev kommentaren "vad roligt", eller något i den stilen, så kändes det som att du kanske inte hade läst. Jag har mer eller mindre glömt bort vad jag själv skrev i den intervjun, men jag har fått rätt så starka kommentarer.



Kram <3

2011-04-13 @ 21:42:00
URL: http://rhulth.wordpress.com
Ord från: en blogg bland tusen andra

Träna inte om du inte mår bra av det, det finns ju andra motionsformer. Bara att cykla eller promenera lite varje dag är ju en form av träning. :)



Du är duktig på att beskriva hur du tänker och känner, jag är likadan när det gäller det ständiga "vikt-tänket", jag tror inte att det spelar någon roll hur man ser ut, man måste ändra på sitt sätt att tänka på. Det är ju tyvärr så mycket svårare än vad det låter.

kram

2011-04-13 @ 22:03:09
URL: http://kavajen.blogg.se/
Ord från: Adara Magazine - din bloggtidning på nätet!

Tänk inte så, du är verkligen sjukt snygg!!!

2011-04-13 @ 23:38:48
URL: http://adaras.se
Ord från: Lina

Usha! Jag hatar allt det där med träning, äta rätt och må bra! Jag tycker man mår bra så länge man mår bra! Trivs man med handen på hjärtat i en 100 kilos kropp så tycker jag man ska få vara det! Har en tjejkompis som blev träningsnarkoman för ca ett halvår sen och nu ser hon ut som en zombie, kritvit, anorektisk, manlig och helt enkelt ful! Usha!



Tack så mycket! :) Jo jag kan aldrig sitta still så jag försöker hitta på massa nya saker hela tiden! :) Du ska se mina tjejkompisar då, de är verkligen tokiga i att pyssla! :D

2011-04-14 @ 10:38:10
URL: http://linamedfamilj.blogg.se/
Ord från: Sandra

Svar: Nja, snarare tvärtom faktiskt. En riktigt dålig dag men sånt händer.



Så lite så :) kram

2011-04-14 @ 11:09:47
URL: http://lilleput.blogg.se/
Ord från: TIDSTJUVEN

Så jobbigt att du upplever träningen och dig själv på det där viset. :/ Men att du själv är medveten om din orealistiska syn är ett steg på vägen mot rätt tänkande. Kämpa på tjejen!



sv: Åh, tack så jättemycket söta du! Så gullig du är. ^^

2011-04-14 @ 11:39:42
URL: http://tidstjuven.blogg.se/
Ord från: Eleonore

Jag tror absolut du kan tycka om de nya smakerna! De är verkligen läskande goda och man vill bara ha mer :D

Jag ska iväg och jobba redan imorgon igen tills nästa fredag så det blir en hel vecka denna gången :) Hoppas det kommer gå lika bra. Vad har du för planer för helgen?

Kramar

2011-04-14 @ 12:08:53
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0