Födelsedagsfirande med familjen

Under den gångna långhelgen har vi haft fullt hus här hemma med mina föräldrar på övernattande besök samt släkten på tillfälligt besök då vi firade födelsedag. Min födelsedag. Jag har stått i köket mest hela tiden, fixat och donat för den aktuella dagen samt bakat och lagat mat inför firandet. Att bjuda på pajbuffé visade sig vara en god (bra och smaskig) idé då det var lätt att förbereda och endas behövde värmas i anslutning till att gästerna skulle sätta sig till bords.


Hembakade matpajer till buffén.

Uppdukat på rad stod fem olika matpajer; tacopaj, ost- och broccolipaj, en paj med soltorkade tomater, fetaost och spenat toppade med pinjenötter, kycklingpaj samt lökpaj. Till pajerna serverades sallad i en stor skål.


Buffé med hembakade matpajer.

Då vi var många gäster behövde jag baka flera tårtor - så varför då baka flera av samma sort när man kan baka flera olika. Jag bjöd på en prinsesstårta med hembakade tårtbottnar, egengjord vaniljkräm och rabarberkompott. Gästerna fick smaka på min goda flädercheesecake med färska jordgubbar som jag vanligtvis bakar till midsommarafton. Det kladdiga och chokladiga serverades i form av en ljus kladdkaka med chokladgodis. Till kaffet fanns även en skål med små gaffelkakor.
 

Tårtbordet som vi bjöd gästerna på.


Kaffet serverades i finporslin från förr.

Till tårtan ställde vi fram finservisen som jag har fått i arvegods. Den har tidigare inte kommit till användning i vårt hem, med står efter firandet i ett lättillgängligt skåp i köket. De små kopparna med blå mönster kommer att användas fler gånger!

Ljummen majkväll på altanen.

När solen sänkte sig bakom de intilliggande husen hade flertalet gäster tackat för sig. Kvar på vår altan satt R's syskon och samtalade. Mina föräldrar fanns också i huset. Själv gick jag mellan köket och uteplatsen för att plocka undan det sista. Stämningen i vårt hem var lugn, urladdad och glad. Inombords kände jag mig tillfreds med firandet och stolt över mig själv. Jag kände också tacksamhet gentemot R och mina föräldrar som var mig behjälplig med att bjuda på kalas. Det är så mycket roligare att göra saker tillsammans, stort som smått.


Läsarnas Ord
Ord från: Netti Starby

Grattis i efterskott och vilken mysig födelsedag du hade. Kramis <3

2023-05-22 @ 21:29:57
URL: http://starbys.se
Ord från: Lillan Kind

Grattis i efterskott! Vilket härligt kalas du bjöd på! Det vattnades i munnen när jag läste om allt gott som serverades. Jag har också gjort olika pajer till mina större kalas, för det är både gott och praktiskt :)

2023-05-23 @ 00:26:09
URL: http://https://varapavag.se
Ord från: Yasmine

Så roligt att höra att firandet blev en succe! Pajbuffe var en riktigt bra ide jag ska ta med mig till mitt framtida firande! 😊
Grattis på födelsedagen!
Kram

2023-05-23 @ 16:00:42
URL: http://yasmissy.blogg.se/
Ord från: Malin

Men åh så mysigt och stort grattis i efterskott ❤️

2023-05-23 @ 20:28:27
URL: http://happym.se
Ord från: Tess

Åhh så mysigt och så mycket gott :) Grattis i efterskott fina du ❤️ Kramis

2023-05-24 @ 11:02:43
URL: http://https://tessthelin.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0