Den tredje och sista dagen i Paris

Den tredje och sista dagen i Paris gick alla fem i sällskapet till ett café i närheten av hotellet. Där åt vi god (fransk) frukost, vilket i mitt fall blev en caffe latte, en smoothie och en mandelcroissant. Yummy!


Frukost på caféet Pret.

Planerna för dagen var att besöka katakomberna som löper under gatorna i Paris. Det hade sagts vara storslaget och något att inte missa vid ett besök i staden. Tappert stod vi och väntade i kö - i fem timmar! Jag ska villigt erkänna att det var tålamodsprövande, för oss alla. Några av oss hade svårare att stå stilla och vänta snällt och det var därför vi som gick till caféer och matställen i närheten och försåg övriga sällskapet med mat...


Ätvänligt i en kö; panini eller liknande.

På eftermiddagen var det äntligen vår tur att kliva in i en annan värld, under jord. Själv har jag svårt att riktigt förstå att sex miljoner parisare ligger staplade (!) längs katakombernas väggar. Det var maffigt, absolut, och aningen läskigt. Att överhuvudtaget överväga vad klaustrofobin tyckte om upplevelsen var uteslutet. Det var bara att gå och fortsätta framåt.


Ingången till katakomberna under Paris.


Katakomberna i Paris.

Efter äventyret i katakomberna var vi alla möra och i behov av att återvända till hotellet för återhämtning. Senare promenerade vi upp till den romersk-katolska kyrkan Sacré-Cœur där utsikten var mäktig och kyrkan (från utsidan sett) magnifik.

Promenad upp till kyrkan Sacré-Cœur.

Den romersk-katolska kyrkan Sacré-Cœur.

R och jag med vyn över Paris i bakgrunden.

Utsikten från höjden kring kyrkan Sacré-Cœur.

Lördagen och den sista dagen i Paris avslutades med middag i närområdet, skratt och återberättande av resan samt en promenad i den ljumna sommarkvällen tillbaka till hotellet. Tidigt på söndagsmorgonen såg vi Paris försvinna i taxins backspegel och på förmiddagen flög vi över Europa för att senare landa på stadig mark strax utanför Stockholm. Au revoir!


Läsarnas Ord
Ord från: Asylmamma

Fy vad läskigt i katakomberna 🙈 Modigt av dig att gå ner och klara av att fortsätta gå...

2017-08-20 @ 20:10:43
URL: http://devote.se/asylmamma
Ord från: Anita

Fina bilder !

2017-08-21 @ 10:00:06
URL: http://siliiins.blogg.se/
Ord från: Sara Ekman

fint!! :)

2017-08-22 @ 12:47:00
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Ord från: Annika

När jag var i Paris så besökte jag bland annat Conciergeri ( felstavat, jag vet). Där satt drottning Marie Antoinette samt tusentals andra fångar under Franska revolutionen och väntade på att avrättas. Det var en olustig känsla när man tänkte på alla offer.Jag var även till Sacré-coure.

2017-08-22 @ 17:28:31
URL: http://ladyochlufsen.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0