Andra dagen i Paris

Andra dagen i Paris besökte R, hans bror och pappa Euro Disney. Jag och R's pappas fru strosade istället runt i diverse köpcentrum. Nära beläget vårt hotell låg Galeríes Lafayette, en lyxig shoppingupplevelse i flera våningar. Vi förundrades av den vackra miljön och jag strosade glatt omkring bland parisinspirerade teburkar ch choklad. Med mig hem köpte jag ett scrapbookingalbum i vilket jag ska bevara minnen, kvitton, fotografier och biljetter från resan.


Vackert tak i Galeríes Lafayette.


Shopping i Galeríes Lafayette.

Innan vi tog oss hem genom större delen av Paris tunnelbanesystem åt vi utsökt glass på ett Häagen-Dazs-café. Har du inte smakat denna glass kan jag verkligen rekommendera dig att göra det. Häagen-Dazs finns att köpa i de flesta matbutiker. Mums!


Besök på ett Häagen-Dazs-café.

Efter någon timmes vila på hotellet begav vi oss återigen på upptäcksfärd. Området kring den romersk-katolska kyrkan Sacré-Cœur är mysigt och bjuder in till både turistliv och småstadskänsla. Vi åt middag på en restaurang som serverade god mat och ljuvlig Crème Brûlée.


Området kring kyrkan Sacré-Cœur.


Mysig gränd i Paris.

Sent på fredagskvällen stod vi utanför Moulin Rouge. Vi var nog alla mycket förväntansfulla och själv kände jag mig aningen osäker. Vad vi hade att vänta mer specifikt var oklart, men jag blev snabbt varse om det när ridån drogs isär och strålkastarna fäste min blick på en storslagen show. Näst intill nakna kvinnor, fjädrar, akrobatik, musik, shownummer som fick mig att gapa och en verklighet som kändes långt borta...


Ett besök på Moulin Rouge.
 
När vi sent på natten gick hem längs mörka gator tycktes större delen av sällskapet ha blivit positivt överraskade av showen. En föreställning på Moulin Rouge kunde ha varit så mycket, men jag tycker faktiskt att den var ganska lagom. Jag som till en början avstod förslaget om att uppleva en show på Moulin Rouge är glad att jag fick uppleva denna storslagna kväll!

Har någon av er läsare sett en show på Moulin Rouge?


Läsarnas Ord
Ord från: Elin

Åååååååh Paris är underbart! Min favvostad av alla jag varit i! Vad tyckte du var bäst?

Ni verkar ha bott nära där jag och mamma bodde den veckan vi var dr. Mellan köpcentret och Sacré-Coeur. Shoppingcentret var precis så läckert som jag mindes det som. Så glad att du fick se staden!
Och angående Moulin Rouge så får erkännas att vi inte vågade :P

Hur mår du nu?
kramar

2017-08-19 @ 19:28:01
Ord från: Carolina Thoor

Fasiken vad häftigt! Det hade inte varit helt fel att få uppleva en show där, jag älskar filmen och har gjort det sen jag var 13 år. Så jag skulle absolut vilja gå på Moulin Rouge :D

Sv; jo, men visst. Tack ska du ha! :)

2017-08-19 @ 19:58:42
URL: http://knaset.blogg.se/
Ord från: Ida Lindborg ♡

men åh vad härligt!

2017-08-19 @ 22:16:31
URL: http://youknowiidaa.blogg.se/
Ord från: Linnea Kinis

gud vad kul att vara där! så mycket att se :)

2017-08-20 @ 10:07:12
URL: http://linneakinis.blogg.se/
Ord från: Sara

Superfina bilder!

2017-08-20 @ 13:11:03
URL: http://www.saraklintberg.blogg.se
Ord från: Pauline Hurtig

åh vill också dit!

2017-08-20 @ 21:00:02
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Ord från: Josäfin Andersson

Såå fina bilder :D

2017-08-21 @ 21:56:18
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Ord från: anniepiie

Åhh va roligt med ett album där du kan sätta in minnen från resan. Önskar att jag också var lite kreativ, mkt roligare och se än i datorn. :) SV: Riktigt bra fråga men om jag fick önska. En fin bostadsrätt. Nytt jobb för att utvecklas och försöka vara lite mer social tror jag. :) Kram

2017-08-22 @ 20:42:19
URL: http://anniepiie.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0