Alkohol i unga år

Man märker att åldern hinner ifatt en. Många i klassen snackar om alkohol och festande, medan jag står där som ett fån. Människorna jag umgås med dricker inte och det är väldigt skönt. Jag tycker personligen att alkohol bara skapar problem. Inte bara det att det kostar en del, man tappar också kontrollen över sig själv. Jag som verkligen älskar att ha kontroll över allt och alla (förlåt) blir bara skrämd av tanken på att mista en så viktig del. Att inte ha koll på vad som händer runt omkring, det får mig panikslagen. Dricka är bara onödigt. Man vinner inget på det. Drickandet är snarare än förlust.



I dagens samhälle är det många unga som dricker. Hur kommer det sig? Vad är det som gör att alkoholen hamnat i händerna på den yngre generationen? Vem köper ut? Finns det föräldrar som inte sätter gränser? Behöver man sätta gränser?
Jag tror aldrig jag haft den diskussionen hemma. Den har inte behövts. Hoppas att jag inte behöver ta den heller. Alla klarar ju olika mycket och jag vill inte riskera att dricka mig redlöst full. Varför dricker man? Många anser att man slappnar av mer. Själv vet jag inte. Jag skulle nog behöva slappna av, men alkohol är helt säkert inte det bästa sättet. Det kanske funkar, men jag tänker inte riskera min kropps hälsa. Människans organ är inte gjorde för att ta hand om spriten. Visst, kroppen renar, men till vilket pris?
Att dricka vi 15 års ålder är inte något jag rekommenderar. Varför gör man det? Vad är meningen med att få i sig alkoholhaltig dryck?

Min åsikt kommer säkert ha ändrats inom ett år, men jag hoppas då att jag vet att jag gjort fel. Som vuxen hoppas jag att spriten inte blir en flyktväg för mig. Hur gör man för att undvika att dricka för mycket, när man blir äldre? Jag tror de flesta har fått i sig för mycket, åtminstone en gång i livet. Jag hoppas att alla lärt sig något av det. Och har de inte lärt sig än, så kommer de lära sig av varje misstag, varje gång de blir för påverkade.

Tack för ordet.

Läsarnas Ord
Ord från: Kattpojken

Jag tror alkohol är bra. Det lättar på sinnena, gör så att man vågar mer. Självklart gäller det att ha kontroll bara. Det är som godis. Kroppen är inte gjord för att hantera godis. Men godis i små mängder är inte farliga, men det lättar ändå på sötsuget. Man kan tänka likandant med alkohol. I små mängder är det inte farligt, men det hjälper ändå lite.



Sen är det en annan sak när folket i klassen sitter och tycker det är jätte coola när de pratar sprit. Och det där med att du inte umgås med folk som dricker kan ju diskuteras ;P

2009-04-28 @ 20:42:48
URL: http://kattpojken.blogspot.com/
Ord från: BacKi

Jag tror inte vi tycker är jättecoola när vi snackar om sprit i klassen, jag tror det mest är det att det inte är tillåtet egentligen, vilket gör det mycket roligare. Otillåtna grejer har människor alltid dragits till.

2009-04-28 @ 22:12:56
Ord från: Kattpojken

Aa, fasst du snackade precis inte sprit så... Man märker på Julia osv att de tycker de är coola.

2009-04-28 @ 22:20:01
URL: http://kattpojken.blogspot.com/
Ord från: AMANDA FALK

jag håller med dig, men inte ritkigt till 100%. Jag tycker inte det finns mycket positivt till alkohol men fina goda drinkar i solen är något jag inte kommer tacka nej till när jag bli äldre. Men att bara dricka för drickandes skull när det inte ens är gott, flera gånger i månaden, är bara så meningslöst :O

2009-04-30 @ 16:36:19
URL: http://amandajosefine.blogg.se/
Ord från: John Doe

Jag anser att man dricker dels för att det är gott och för att man vill bli onykter. Det finns absolut inget coolt med att dricka. I själva verket så är det bara totalt IQ befriat. Men människan är ju IQ befriad så dom flesta dricker ändå. Tycker iofs inte att det är så farligt att knäcka en pilser lr 2 lr kanske några fler än så på en fredagXD och en lördag, kanske en onsdag oxåXD anyways...Jag tycker inte att man ska dricka alkohol om man är yngre än 17 år. Men i slutändan så spelar det ju ingen roll vad man säger för med 99% säkerhet så kmr alla som läser denna blogg att göra sina misstag och bli så fulla så att ni inte kan gå rakt på 3 dar:P meeeen iallafall....Försök o tat lugnt ändå:P hare gött^^,

2009-05-04 @ 17:51:25

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0