Stöttande

Tack för de fina kommentarerna. <3 Jag blir väldigt glad av att läsa dem. Även om de är fulla av djup, så ger det mig frihet. Jag tänker mycket på det här med valet. Jag anser att frihet är det viktigaste, så... Just nu känns det som att Vittra kommer ge mig mest frihet, men det kan jag ju inte veta. Schillerska verkar bra. Dessutom ska ju Joseph gå där! :D <3 Kanske några andra man känner? Jag vet två till...

När jag gick från Schillerska kändes det bara som en stor kommunal skola, med kurser som intresserar mig. Besöket på Vittra kändes annorlunda. Jag gick genom portarna och ut på gatan... Under den korta stunden kände jag friheten komma över mig. Jag kände mig hemma. En liknande känsla fick jag, när jag gick från Kunskapsgymnasiet (skolan jag valt i tredje hand - än så länge). Jag kände mig hemma där, men här - på Vittra - kände jag också något nytt: nytänkande och insperation till att lära. Att gå på Schillerska kommer nog bli som "en fortsättning på grunskolan", eftersom den är kommunal. Om jag fortsätter min utbildning på Vittra hoppas jag på att få känna att jag går i gymnasiet. Inte för ansträngande, men ändå en förändring. Detta kan bero på att skolan är en friskola och att de jobbar på ett annat sätt.

Hm... Svåra val och jag fortsätter att fundera. Tack för erat stöttande. Det värmer.

Läsarnas Ord
Ord från: Mia

Livet är komplicerat och besvärligt och fullt av måsten och av val.

Som en klok man sa en gång...

– Det finns bara TVÅ måsten, du måste välja och du måste dö.



Vad jag menar är att du ska inte göra saker för att du måste utan för att du vill, du väljer att göra saker utefter vilka konsekvenserna skulle bli om du inte gjorde dem.

Vad jag egentligen vill ha sagt är att: Försök se det roliga i det du väljer att göra, både på lång sikt och kort. Det blir inte alltid rätt när du ska välja. Livet fungerar inte på det viset. Du behöver till och med fatta fel beslut ibland för att kunna lära dig det som är det ”rätta”.

Att hela tiden behöver ta ställning till allt som sker runt omkring en, alla andras förväntningar på dig, kan bli väldigt påfrestande. Att inte veta vad du vill, just nu…det ska vara så ibland.

Det är någonting du behöver gå igenom. Alla smarta människor har det problemet.

Gör som du vill. Ångra det imorgon. Gör om, gör rätt!!!

Men kom ihåg, att inte välja är också ett val.

2009-04-21 @ 14:40:45
Ord från: karin

tack tack! gick på polhem och det kan jag inte rekommendera ifall man är skoltrött, åharregud. :]

2009-04-21 @ 15:25:23
URL: http://hurtig.blogg.se/
Ord från: karin

det är en ganska trevlig skola, men mycket teoretiskt om man läser samhäll. jag var fruktansvärt skoltrött och hade hellre läst något med lite praktik i. hoppas du trivs med vad du nu kommer välja.

2009-04-21 @ 16:51:20
URL: http://hurtig.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0