Man med trummor

Jag och några vänner satt i Nordstan. Nedanför oss, på våningen under, stod en man och spelade trummor. Underbara rytmer! Han var riktigt duktig, kunde verkligen det han höll på med. Jag njöt i fulla drag. Det var inte svårt att drömma sig bort, se hur hans händer dansade över trumman. Jag var helt förbluffade. Mitt i hans spelande, kom en vakt fram till honom. Han blev tillsagd att... Jag vet inte vad vakten sa till honom, men han slutade spela, ställde ifrån sig trumman och satte sig ner på stolen. Inget mer. Ingen mer musik. Vad var nu detta? Får man inte spela musik inne i Nordstan? Någon ny regel som satts upp? Någon som vet? Jag blev lite ledsen faktiskt. Jag kände mig så besviken. Kanske kände mannen också så. Han såg lite nere ut. All hans glada energi hade försvunnit och han satt bara där på stolen. Det gjorde ont inom mig.
Efter en stund började han spela igen! Om ni bara kan förstå hur glad jag blev! :D Det var underbart att höra trummans ljud strömma ut i köpcentret. Hans händer dansade av lycka och jag fylldes med glädje. Jag är i vanliga fall väldigt snål, men idag kunde jag inte behärska mig. Jag var bara tvungen att lägga lite pengar i hans väska, som han ställt en bit framför sig. Jag och mina vänner tog trappan ner. Vi slöt oss till gruppen, som fascinerat stod och kollade på denna makalösa stjärna. När hans händer slutade att dansa och trumman tystnade, klappade vi händerna och jublade. Jag var inte den enda, som gillade det jag hade hört. Alla i mitt kompisgäng gick fram och la lite pengar. Det var underbart! Alle köpte till och med en skiva med honom.
Vi stod kvar ännu en stund och såg på föreställningen. Folk i alla åldrar hade samlats omkring trummornas mästare, för att se och höra denna begåvning. Ett nyfiket barn tog sig fram. Hans mamma höll honom i tröjan, för att han inte skulle komma för nära. Barn är nyfikna och vill gärna prova. Detta barn var inget undantag. Han gick på nyfikna ben fram till trummorna. Mannen spelade och det gjorde också den lilla pojken. Han slog några slag på trumman och hittade snart takten. Där stod alltså en vuxen man och en liten pojke på... två år och spelade trummor tillsammans. Jag berördes verkligen. Det var så fint. Jag kände hur mitt hjärta grät av lycka. Sådan charm, sådan... otrolig händelse.

Att man kan bli så berörd av något så enkelt... det tackar jag livet för.

Läsarnas Ord
Ord från: becka

ååh, gud va mysigt!

Jag tror de sade att gatumusikanter påavenyn o inne på nordstan skulle förbjudas.. är inte säker men de var en diskussion om det iallafall!



<3

2009-08-23 @ 23:41:24
URL: http://justoneblackangel.blogg.se/
Ord från: Backi

http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=220856200079&ref=ts



"Från onsdag den 1 juli ska gatumusik förbjudas i Göteborg. Förbudet gäller alla former av gatumusik i Göteborgs centrala delar mellan 11-15. Detta är innanför vallgraven, i nordstan samt på avenyn med tvärgator. Musik som kräver förstärkare eller högtalare kommer vara helt förbjuden, dygnet runt i hela stan."

2009-08-24 @ 18:02:22
Ord från: Jasmine

Svar till Backi: Tack snälla. Väldigt gulligt av dig, att ta reda på den informationen till mig och övriga folket.

Tack.



Tänker på dig.

2009-08-24 @ 19:14:30
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Ord från: Backi

Den låg redan på ett silverfat. På facebook hittar man mycket vettu :P

2009-08-24 @ 22:22:21

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0