Vittra - Dag 5 - Inställd eftermiddag

Det straffar sig, att inte sova. Jag tycker inte om att sova. Det tar bara tid från dygnet. Självklart är det skönt att känna sig utvilad, men... Sova är överskattat. Trött är jag, när jag vaknar. Trött är jag, när jag åker hem. Lyckligtvis har jag inte somnat i skolan... än. Antagligen kommer jag uppleva det också.

Dagen började med en föreläsning i Shakespeare - skolans aula. Det var en föreläsning om olika lärstilar. Det är en ny kurs på gymnasiet; arbetssätt och lärande. Kursen går ut på att lära känna sig själv och vilka sätt att lära på, som passar just för dig som individ. Det är mycket intressant. Allt handlar om att kunna acceptera alla typer av intelligenser. Jag trivs bra med ämnet! Det är mycket intressant, för man får en helt ny bild av sig själv och hur man fungerar - inte bara i skolan, utan också i övriga livet.
Efter föreläsningen gick vi ner till vår sal. Där skulle vi skriva upp vilka styrkor vi har (vad vi är bra på, talanger vi har), svagheter att förbättra (punkter vi har svårt för och som vi vill förbättra), möjligheter (mål man har, som man har möjlighet att nå) och hot (faktorer som kan störa vår skolgång, vårt lärande). Våra pedagoger ska sedan hjälpa oss, så att vi lyckas så bra som möjligt. Låter toppen!
Jag och en kille i klassen, som också vill läsa mer matte, fick stanna kvar efter lektionen. Vi har fått möjlighet att läsa extra matte. Detta resulterar till att vi inte kommer ha så många lektioner med vår klass, utan istället vara i andra klasser. Det känns okej. Visst känns det synd, att jag inte direkt tillhör en klass, men vad gör det? Jag går inte i gymnasiet, för att jag måste. Jag har valt att fortsätta gå i skolan efter nian, för att jag vill lära mig mer, läsa roliga kurser och få fler möjligheter i livet.
Jag räknade inte att någon skulle vänta på mig, innan de gick ner till bamba, därför blev jag inte besviken. Kanske ska jag sluta förvänta mig saker? Det verkar inte vara så självklart för alla, att man väntar och ser till så att ingen blir ensam. Jag och klasskamraten, som också hade stannat kvar, gick ner tillsammans. Vi satte oss dock inte vid samma bord. Jag satte mig vid ett gäng från klassen. Helt okej att sitta där. De ignorerade mig inte direkt...
Efter lunchen var det tänkt att alla ettor och tvåor skulle till Slottskogen och spela brännboll. Det regnade mycket, så det var knappt några elever kvar. Gänget, som jag suttit med i matsalen, hade självklart åkt till stan. (De frågade inte, om jag ville följa med... men vad ska jag förvänta mig?)
Ryktet om att eftermiddagens aktivitet var inställd spred sig sakta framåt. Jag och andra elever väntade tålmodigt på ett korrekt svar. Jag gick från skolan innan klockan slagit tolv. Härligt med en kortare dag. :)

Det här med klänning hängde över mig. Det är en månad kvar till bröllopet mellan min pojkväns pappa och hans nya sambo. Man bör fixa klänning snarast. Det är aldrig bra att vara ute i sista minuten. Jag hade ändå tänkt att åka till stan, även om skolan slutat som vanligt, så det blev en extra sväng oxh mer tid, innan jag tog bussen hem. Skönt att komma in tidigare till stan och slippa vara trött. Att vara trött, hängig och på dåligt humör, när man ska kolla kläder, är ingen hit. Det var alltså bara ett plus för mig, att jag kom igång med shoppandet tidigare. I den första affären jag gick in i (Clothing Company) hittade jag lite blandat. De hade en hel del saker på rea. Den lila/plommonfärgade klänning, som jag hittade och blev förtjust i, var dock inte på rea...
Jag fortsatte mitt letande till ännu en affär (GinaTricot). Där var det mycket på rea och mycket nytt inför hösten. Jag hittade dock inget, som föll mig i smaken denna dag.
Den tredje och sista affären (N Y Collection), som jag gick in i, hade mycket snygga kläder. Stod och övervägde i omklädningsrummet om jag skulle köpa en svart fest-topp eller inte... Svaret blev nej. Det blev ett vanligt vitt linne och inget mer från den butiken.
Jag måste ha en klänning, så... Varför inte köpa det, som man blivit förtjust i? Jag gick tillbaka till den första affären och köpte klänningen. Med på kvittot noterades också ett svart linne i längre modell.

 
Min klädsel till bröllopet - en klänning i nyans av plommon.

Jag är riktigt nöjd med dagens inköp!
En bra dag, vilket har gjort mig glad.

Kramis

Läsarnas Ord
Ord från: Rickard

Den var grymt fin!

Du kommer bli så vacker! <33



Puss

2009-08-21 @ 22:11:54

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0