Vittra - Mitt schema

Jag och en tjej från min klass stöter på några elever från klassen. "Det finns ingen mat kvar." "Va? Vad menar du?" "Maten är slut." Vänta lite nu... Ursäkta? Kan man bara låta maten ta slut så där? Vi går faktiskt på en skola och där ska vi få mat gratis. Vi ska inte behöva gå till McDonalds, som idag blev vår lunch - en nödlösning från min sida. Jag lockas dock inte av hamburgare från snabbmasställen. Min lunch bestod istället av en liten milkshake. Bättre det än ingenting alls, så såg jag på saken.

För övrigt har dagen varit bra. Jag har inte känt mig så ensam, så utstött. Jag har under hela dagen haft någon att vara med. Det känns bra. :)
Imorse, när jag satt och läste i väntan på att lektionen skulle börja, kom övriga klassen in i salen. "Var var du på lektionen?" "Hemma." En av de tjejerna, som jag inte fått ett så bra intryck om, var direkt på mig och frågade om jag hade skolkat. "Nej." Jag berättade som det är, att jag inte ska läsa matte med dem, att jag ska gå i en annan grupp, som läser matte i snabbare takt. "Gillar du matte?" När mitt svar var 'ja' fick jag ett elakt skratt tillbaka. Jag vill beskriva det, som att de tryckte ner mig. 'Är du helt dum i huvudet, eller? Man kan inte tycka om matte. Jag hatar det!' Deras reaktion och deras skratt mot mig, tydde på att de inte alls gillar ämnet. Jag älskar det och jag står för min åsikt. Jag vet att jag är duktig i matte, att jag har talang för det. Matte är det ämnet, som får mig att må bra. Man kan inte vara bra på allt. Min bristande punkt gäller språk. Jag är inte riktigt med på... språkkunskaper. Både engelska och spanska är ämnen, som jag har svårt för... Det finns nog de, som är bra på språk och lite sämre i matte. Alla är vi bra på något!

Eftersom jag inte läser matte tillsammans med min klass, har jag inte heller samma schema som dem. Jag har fått ett eget schema. Enligt mig är det bara till min fördel. Vilket flyt man kan ha! Jag trodde det skulle betyda slutet, för det underbara schemat, som jag och min klass fått, men istället blev det bara bättre för min del. Jag har inte massa onödig tid, som jag måste försöka fördriva på stan. Fullt upp och knappt tid att andas blir det istället. Bättre det, än att bara sitta och vänta hela tiden. En annan liten notis, som gör min väldigt glad är... Att vi har gympa på tisdagar! Nu undrar ni säkert, om jag är helt dum i huvudet. Vad är det för speciellt med att ha gymnastik på tisdagar? Jo, för min del betyder det, att min gymnastikpåse aldrig åker hem till mamma. Den finns alltid hos pappa. Jag behöver alltså inte ta med mig kläder till gymnastiken redan på måndagen, eftersom jag inte har gympa på onsdag. Jag tar med mig påse på tisdag morgon, då jag åker från pappa. På eftermiddagen tar jag även med den tillbaka, eftersom tisdagar är 'pappas dag'. Jag är riktigt nöjd!

Jag kommer nog ha det bra på Vittra. Allting löser sig efter hand...
Idag fick jag min almanacka från skolan! Den är lite fin. (a)

 
Riktigt bra tror jag att detta kommer bli.
Under min tid på Vittra slipper jag köpa egna kalendrar. Toppen!


På onsdag får vi våra skåp. Det ska bli underbart skönt! Att slippa bära runt på ryggsäcken och skrivhäften vart man än går, är jobbigt i längden...
Det blir bara bättre och bättre för min del. Visst var det kämpigt förra veckan, men första veckan på en ny vecka, har verkligen gått helt okej.

/J


Läsarnas Ord

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0