2010

Efter en kväll med underbar mat, sällskapsspel, julklappsutdelning och 'Grevinnan och Betjänten' (såklart!), är nu år 2010 här! Trerätters var det här. Väldigt smaskigt.

http://cdon.se/media-dynamic/images/product/001/221/1221862.jpg

Som alltid såg jag på den lilla sketchen 'Grevinnan och Betjänten'. Handling: "Den dementa Miss Sophie fyller 90 år och har en bjudning för sina gamla vänner – Sir Tobey, Amiral von Schneider, Mr Pommeroy och Mr Winterbottom. Herrarna befinner sig inte i livet och blir alltså på grund av detta förhindrade att delta i supén. Betjänten James måste således spela deras roller och gå runt bordet och dricka var och ens skål med Miss Sophie. Han blir naturligtvis mer och mer berusad under kvällens lopp och han snubblar ständigt över den tigerfäll som ligger på golvet."
Sketchen är verkligen rolig och jag har - tack vare min pappa - fått som tradition att varje år se denna tio minuter långa föreställning. Att den är svart/vit och skriven på 1940-talet spelar ingen roll. Pjäsen hade premiär i Sveriges Television 1969.
(Källa: Wikipedia)
Någon mer än jag som ser på 'Grevinnan och Betjänten'??


Skål för år 2010!

Tolvslaget
började närma sig och vi gick alla ut på balkongen, för att se fyverkerierna som sköts upp runt omkring Stockholm. Vi skålade och jag och Rickard såg en hare komma farandes. Rädd och förvirrad. Kan det vara ett tecken? Är det så året kommer att bli? Kommer jag tvingas springa liksom haren?

Hur var er start på det nya deceniet?

Kramar

Läsarnas Ord
Ord från: Jonna

Grevinnan och betjänten, en ren klassiker! :D Lika rolig varje år!

2010-01-07 @ 14:53:00
URL: http://lifebyjjonna.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0