Marsipanhjärtan
En sats ger ca 26 stycken.
Tid: 1 timme
Marsipanhjärtan med smak av apelsin.
o,7 mak smör
2 msk vatten
1,5 msk vetemjöl
250 gram mandelmassa
2 dl florsocker
skal av 1 apelsin
50 gram choklad
strössel till garnering
1. Koka upp vatten med smör. Vispa ner mjöl och låt sjuda tills degen släpper från botten. Häll över i en bunke och låt kallna.
2. Finriv apelsinskal. Blanda apelsinskal, smulad mandelmassa och florsocker med smöret. Knåda samman till en jämn deg, Om degen är kladdig tillsätt med florsocker.
3. Kavla ut massan till ca 0,5 cm tjocklek. Stämpla ut hjärtan med pepparkaksform.
4. Koka upp vatten i en kastrull och ställ en djup tallrik över. Smält choklad i tallriken.
5. Pensla marsipanhjärtanen med choklad. Garnera med strössel. Låt stelna, helst i kylskåp.
Lycka till!
/Jasmine