Rullstolsbunden diskriminerad

De har gjort det igen! Västtrafik har ännu en gång visat att de inte är lämpliga för jobbet om att sköta kollektivtrafiken Västra Götaland.

En överkryssad rullstol. Skylten som möter rullstolsbundna som vill åka spårvagn i Göteborg? När rullstolsbunden Mio på 5 år skulle åka spårvagn blev han nekad. Föraren sa att han löper risk för att skadas, eftersom spårvagnen inte var anpassad för rullstolar. Mio och hans assistent hade inget annat val än att kliva av spårvagnen. Västtrafik menar att föraren gjorde rätt. "-Jag kan förstå att det känns diskriminerande. Säkerheten är viktigare än att komma fram i tid. Vi rekommenderar rullstolsbundna att vänta på nästa vagn, chansen är stor att den är av nyare modell, säger Kristian Ördell, presschef på Västtrafik, till Metro."
Ännu en gång har ni visat att ni inte bryr er om era resenärer. Jag tycker det är himla synd. Ni vill att fler ska åka med er, men hur lätt är det, när era fordon inte passar för alla?
Mio's pappa har anmält händelsen till Diskrimineringsombudsmannen, vilket jag tycker är helt rätt. Detta ska inte förekomma. Är det så att spårvagnen inte är anpassad till rullstolsbundna, får väl Västtrafik helt enkelt ta och byta ut de vagnarna. Har de inte råd? I så fall undrar jag var alla pengar tar vägen. Snart kostar det väl en halv förmögenhet att åka spårvagn. Idag är det tillräckligt dyrt!

Hela artikeln kan du läsa här.

/Jasmine

Läsarnas Ord
Ord från: Doe

Tycker att det ska fixxas så att alla fordom är aoutomatiskt anpassade för handikappade/rullstolsbundna! Men sverige är ju sämst på att fixa saker o ting och bäst på att försämra levnadsförhållanden.

2009-12-11 @ 21:40:36

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0