Två julaftnar

Under hela mitt liv (bortsett från mina tre första år) har jag alltid firat julafton två gånger. Den enda skillnaden har varit att Kalle Anka bara ses "den första julaftonen". Folket är självklart annorlunda, men det gör jag nu ingen stor sak av... I år firade vi den dagen som de flesta kallar för Julafton hemma hos min mormor och morfar. Där var också min morbror och moster med familj. Som vanligt när jag umgås med släkten på mammas sida, blir det väldigt intensivt. Alla pratar på och det finns ingen lugn stund. Vill man ha det tyst och stilla får man försöka dra sig tillbaka till ett av sovrummen eller så får man försiktigt smyga ner i gillestugan. Tänk alla gånger jag varit där nere och bara funderat...

Det var julafton och vi anlände till mormor och morfars hus strax efter två-tiden. Att vi hade blivit några minuter sena var det ingen som la märket till. Antagligen för att också moster och hennes familj var försenade. Jag, L, mamma och min älskade kom bärandes på en hel del massa otroligt många ett antal (Ja, det var ett par stycken.) kassar fulla med julklappar, mat till julbordet och julgodis upp över öronen. Allt detta skulle tydligen tas om hand om nu på en gång. Vi hann knappt komma in genom dörren, innan alla mammor och övriga släkten befann sig i köket.
Kalle Anka, pepparkakor, julgodis, glögg, Skål! och julbord. Sen kom Tomten mitt i allt detta. Eller Tomten själv var det inte riktigt. Vår käre far i röd dress hade mycket att göra och hade istället skickat två tomtenissar till huset. Julklappar fick alla snälla barn (att man måste vara snäll kan vara anledningen till att jag inte fick så många... (... eller så beror det helt enkelt på att jag är ett stort barn och för att jag inte önskar mig så mycket.)). Mammor och pappor, mormor och morfar, morbror och min pojkvän fick också julklappar. Klappar till alla!



Mer julklappar blev det, då vi lekte 'Julklappsleken'. Den går till på följande sätt: För att delta måste man bidra med två julklappar som koster runt femtio kronor. Alla klappar läggs i mitten av bordet och deltagarna sitter runt detta. Med endast en tärnings hjälp leker vi leken. Lyckas man slå en etta eller en sexa får man välja ett paket från den stora högen. Turen går vidare. När alla klapparna tillhör någon, är det dags att öppna. Vad man får kan både vara mycket uppskattat eller rent av en stor besvikelse. Men deppa inte - nu börjar det roliga! Någon ställer en timer på en okänd tid (Obs! Ha någorlunda koll, så att ni inte blir sittandes hela natten.). Tärningen slås igen och det är fortfarande etta eller sexa som gäller. Får man det lägsta eller det högsta, får man sno en julklapp av någon annan. Så här fortsätter leken. Man snor från varandra. Ibland har man ett helt berg, men sekunden senare sitter man där med lång näsa. Det är faktiskt väldigt roligt och många skratt lyser upp kvällen. När klockan ringer är tiden slut och grattis till dig som fått de klappar du vill ha!

 
"Livets hemlighet allt kommer att bli bra."
Jag med de klapparna jag lyckades sno i Julklappsleken.

Det blev inte så sent för oss denna speciella afton. Vi var hemma strax efter midnatt.



Juldagen och den firade vi med pappa ute på ön. Det är alltid lika mysigt att vara där i juletid. Det blev ett lite mindre julbord, men med de flesta klassiker på bordet. Klappar fick vi även denna dag - även Rickard fick en liten julklapp. Tihi. En liten jul behöver inte vara sämre. Samtidigt kan jag erkänna att jag gillar att fira jul med mycket folk. För mig är det en högtid då man träffar släkten, vilket inte är varje dag.



Jag är väldigt nöjd med de julklappar jag fick. Tack så mycket.

Vad fick ni i era paket? Jag är nyfiken!

Go' fortsättning!
Kram

Läsarnas Ord
Ord från: a nn a

sv; vad härligt. kul att läsa lite recept för en människa som jag som bakar hela tiden :) haha.

2009-12-28 @ 13:38:15
URL: http://asurvivor.blogg.se/
Ord från: julia

sv: detsamma! jag lägger snart upp lite av det jag fick på bloggen:)

2009-12-28 @ 14:13:41
URL: http://stylebyjulia.blogg.se/
Ord från: M I M I

sv: oj, tack så jättemycket! riktigt glad blev jag där! :D



klänningen ser riktigt fin ut ju :D

2009-12-29 @ 00:16:22
URL: http://mmmimi.blogg.se/
Ord från: Motorcykel...tjejen

Vilken fin klänning! =)

Verkligen jättefin!

Hoppas du får en bra dag imorgon!

Kramar

2009-12-30 @ 22:28:53
URL: http://nakenhunden.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0