Kassabokens början


Ha koll på din ekonomi med hjälp av Excel.

Min lön kom in på kontot den 20 juli. Nu är det dags för mig, att ha koll på alla pengar själv. I slutet av september får jag mitt första studiebidrag. Det går in på mitt konto, inte på mammas, som det gjort innan. Jag är stor flicka nu. (a) Ne, men... Jag och mamma har väl båda känt att det är dags för mig, att börja betala mina utgifter själv. Till och med juli månad, har jag knappt betalat någonting alls. Min månadspeng var inte hög, men jag behövde heller inte betala någonting, bara godis och annat onödigt. Så nu är det dags att klara sig själv. Ja, pengar behöver vi alla. Eller... Ja, de flesta skulle jag tro.
När jag pratar med folk i min ålder, som också har hand om sitt egna studiebidrag, hör jag åsikter som "Pengarna räcker inte till!", "Jag vet inte var alla pengar tar vägen. De bara försvinner!". Hm... Jag börjar undra. Var tar alla pengarna vägen? Hur mycket utgifter har man per månad? Okej, jag ska väl inte säga så mycket. Jag köper sällan kläder, eftersom det än så länge är något av det värsta jag vet. Kommer den åsikten någonsin att ändras? Jag går sällan på bio. Fika blir det någon enstaka gång och... Mina pengar går nog ändå till massa oviktigt. Kan jag hålla mitt godiskonto under 200 kronor i månaden, så ska jag nog vara stolt. xD
Vi får helt enkelt se hur det går. Jag har min kassabok nu, så jag har koll på var alla pengarna tar vägen. Tack vare Rickard, har jag nu kommit igång ordentligt. Denna gång ska jag inte ge upp! Tredje gången gillt, eller vad är det man brukar säga?
Wish me luck!

Läsarnas Ord
Ord från: AMANDA FALK

oj vad smart och ordningsamt :O haha, jag säger att jag är ordningsam men om man jämför med det där är jag verkligen inte det, eller så är jag inte ekonomisk helt enkelt, shoppar ju bara hela tiden!

Ha en fin kväll!

2009-08-03 @ 19:18:44
URL: http://amandajosefine.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0